Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kysymys juustoista raskausaikana !!!

Vierailija
23.10.2008 |

Siis jos raskausaikana saa syödä vain pastöroituja juustoa, niin mistä sä tiedät mistä juustosta on esim. pakastepizzat ja pizzerian pizzat tehty? Tiedän, että em. tuotteet kuumennetaan uunissa, mutta ymmärsin, että on suositeltavaa käyttää pastöroituja juustoa myös ruuan laitossa eli uuniruoassa yms.

Kommentit (10)

Vierailija
2/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

LISTERIA

Listeria monocytogenes-bakteerin aiheuttamia infektioita

ilmoitettiin vuonna 2007 yhteensä 40 tapausta,

joista 53 prosenttia oli miehiä ja 70 prosenttia

65 vuotta täyttäneitä tai vanhempia. Listerioosin

vuosittainen ilmaantuvuus oli 7,5 tapausta miljoonaa

asukasta kohti. Listerialöydöksistä 36 (90 %)

tehtiin verestä, kolme aivoselkäydinnesteestä ja

yksi muusta punktionäytteestä. Yksi potilas kuoli.

Yhtään tapausta ei liittynyt raskauteen ja vain yksi

tartunnan saaneista oli lapsi. Listerioositapauksia

esiintyi lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä tapausmäärien

vaihdellessa nollasta seitsemään. Serotyyppi

1/2a aiheutti tapauksista 58 prosenttia ja serotyyppi

4b 30 prosenttia.



Lähde: http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/julkaisusarja_b/2008/2008…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pastoroimattomassa on riski listeriasta. Listeria tuhoutuu 72 asteessa. Eli kun pitsaa ei mene raakana vetämään, niin ihan saman vaikka joku olisi ripotellut sitä ennen pitsan päälle purkillisen listeriabakteereita. Ne ovat kuolleet joka tapauksessa siinä vaiheessa, kun se tulee kypsänä uunista.

Vierailija
4/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja 3:lle. Juu, varmaan suomalaiset juustot ovatkin pastöroidusta juustosta, mutta mistä sä tiedät onko esim. pakastepizzoissa suomalaista juustoa??



Ja sitä mä mietin, että jos listeria häviää kuumentamalla niin miksi sitten suositellaan SILTI myös uuniruokiin pastöroituja juustoja sekä NIMENOMAAN pastöroitua homejuustoa, jos ei olis väliä???

Vierailija
5/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muualtakin niitä on vaikeaa löytää, lähinnä Suomessa tulee kysymykseen jotkut maalaisperinnejuustot jotka on tuotettu jostain ranskalaisesta pikkukylästä ja myydään Stockmannin herkkutiskiltä. Bulkkituotteissa (pizzat, valmisruuat) sellaisia ei varmasti ole.

Vierailija
6/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ja sitä mä mietin, että jos listeria häviää kuumentamalla niin miksi sitten suositellaan SILTI myös uuniruokiin pastöroituja juustoja sekä NIMENOMAAN pastöroitua homejuustoa, jos ei olis väliä???

Eli jos tekisit ruokaa juustosta, jossa on listeriaa ( harvinaista) ja esim ripottelet juustoraastetta pizzapohjan päälle sormin ja sitten kosket haarukkkaa niillä käsillä, johon nyt on tarttunut listeriabakteereja niin teoriassa listeriaan voi sairastua vaikka se pizza paistettuna onkin turvallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

muita elintarvikkeita vaikkapa kotona. On tärkeää noudattaa hyvää hygieniaa ja käyttää puhtaita välineitä kun ottaa pakkauksista. Valmisruuista riskielintarvikkeita listerian suhteen ovat suomessa lähinnä suolakala, raaka kala.

Vierailija
8/10 |
23.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja 3:lle. Juu, varmaan suomalaiset juustot ovatkin pastöroidusta juustosta, mutta mistä sä tiedät onko esim. pakastepizzoissa suomalaista juustoa??

Ja sitä mä mietin, että jos listeria häviää kuumentamalla niin miksi sitten suositellaan SILTI myös uuniruokiin pastöroituja juustoja sekä NIMENOMAAN pastöroitua homejuustoa, jos ei olis väliä???

että uunissa ei aina välttämättä juusto kuumene riittävästi, joten siksi on noin hieman varmempaa. Tosin juuri pitsa on niin ohut ja paistetaan sen verran kuumassa sen verran pitkään, että uskoisin sen aina väkisinkin lämpenevän riittävästi. Jossain padoissa tms voi ollakin, ettei sisälämpötila nousisi aina riittävästi.

t. 4

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

pakastepizzoissa EI käytetä juustoa joka olisi valmistettu pastöroimattomasta maidosta - se on aivan liian kallista pakastepizzaan, usko pois!



Katso "Maidon pastörointi tai termisointi": http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/juusto.html



Uuniruokiin suositellaan (?) juustoja jotka valmistettu pastöroidusta maidosta varmaan sen takia, että jossain uuniruuan sisuksissa lämpötila ei välttämättä kohoa riittävän korkeaksi? En tiedä. Mutta onhan se helpompi ohjenuora muistaa, että vain pastöroidusta maidosta tehdyt valmisteet.



Valion Aurajuusto on valmistettu pastöroidusta maidosta. Miksi sitä ei kuitenkaan suositella kypsentämättömänä? Käsittääkseni sen takia, että homejuuston pinnalle voi kasvaa (väärän säilytyksen johdosta) vääränlaista hometta joka ei olisikaan niin terveellistä. Vähän sama juttu kuin se että raskaana olevan tulisi välttää sieniruokia: sienet sisältävät lukuisia aineita jotka saattavat vaikuttaa jopa teratogeenisesti.

Vierailija
10/10 |
24.10.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistatteko sen juustoskandaalin muutaman vuoden takaa? Valion Joensuun tehtaalta tulleissa tuorejuustoissa oli listeriaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi viisi