Onko Amerikassa asuvia paikalla?
Mitä "normaaleja" ruokia teette? Tuntuu, että kaikki syövät vain pitsaa, hampurilaista yms. Jotenkin vaikea saada kasaan ruokia joihin tottunut. Esim. kalaliemikuutioita ei vissiin ole ollenkaan (ainoastaan liha ja kana), tilliä en ole löytänyt kaupoista, seitiä ei ole...kanafileetkin on aivan järkyttävän paksuja (ällöttäviä! Kaikki kyllä ällöttää helposti näin alkuraskaudessa). Jauhelihaa kun ostin yksi päivä, niin oli sisältä ihan kokonaan ruskeaa! Aivan kuin olosi ollut liian kuumassa kypsentynyt, mutta vain sisältä. Ulkopuolelta oli kokonaan punaista. Kuulemma se aina joskus on sellaista.. miksiköhän???
En tiedä onko tämä sitten tätä alun kankeutta, mutta tuntuu olevan vaikea keksiä mitä normaalia ruokaa saisi aikaiseksi :(
t. vasta Amerikkaan muuttanut
Kommentit (12)
Kanadassa, Chilessä vai kenties Brasiliassa?
Kyllä siellä pysyi meidänkin normaalia kotiruokaa syövä kuusihenkinen perhe useamman vuoden elossa - termin "kotiruoka" vaan muuntui vähän jenkkimäisemmäksi, ja esimerkiksi makaronilaatikko oli useimmiten sitten mac and cheeseä. Samat vihannekset siellä esimerkiksi on, tai no, valikoima on paljon laajempi kuin meillä. Nauti, ja herkuttele sellaiselle, mitä ei kotoa saa.
Olisin kyllä erikseen maininnut jos asuisimme Kanadassa tai jossan päin Etelä-Amerikkaa. En halua sen tarkemmin asuinpaikkaamme paljastaa ;)
2! Kiitos vinkeistä! Olisiko lisää ehdotuksia? Pihveistä en ole koskaan välittänyt. Tuntuu tosiaan, että kaikki on pilattu hirveällä määrällä väriaineita ja esim. jukurtissa on todella paljon sokeria. Nyt "löysin" vanilja Activian, jossa ainakin maistuisi sokerimäärä hieman siedettävämmältä (vaikka eihän sekään mitään vähäsokerista ole). Samoin tuntuu, että kaikessa suolaisessa on aivan järkyttävän paljon suolaa näin suomalaiseen makuun. Ei yksinkertaisesti pysty syömään :(
Eli jos jollain olisi vielä jotian vinkkiä, ottaisin kiitollisuudella vastaan!
t. alkukankeudesta kärsivä ap
Tarkoitatko, että hedelä ja vihannes valikoima on laajempi? Ei se kyllä ainakaan täällä meidän "lähi" Wal Marteissa ole! Melko nahistuneita vihanneksia :(
ap
voi olla tosi vinkeen hajusta perillä mut on ainaki suomesta
En mina ole koskaan ostanut WalMartista mitaan ruokaa. Tillia on aina ollut tarjolla. Kaikissa ruoka-aineissa on Nutrition Facts lappu, lue siita suolan ja sokerin maarat ja valitse vahasuolaista ja -sokerista. Ihan tavallista kotiruokaa meilla syodaan mutta ehka kansainvalisempaa kuin Suomessa.
mutta kaikkeen tottuu, tai ainakin pakko yrittaa..
Makaronilaatikkoa tulee tehtya usein seka muusia (vaikkei ookkaa niin hyvaa ku Suomessa) ja nakkikastiketta. Kalaliemikuutioita toin tullessani Suomen lomalta, eipa niita taalla ole.
Publix:sta oon loytany ihan ohkasia kanafileita seka niilla on siella tosi hyvat hedelma-vihannestiskit.
T:taalta itarannikolta
Ei täällä kyllä ole oikein muita ruokakauppoja lähettyvillä kuin Wal Mart ja Target. Lisäksi jotain pienempiä kauppoja, joista ei nyt saa senkään vertaa.. Yksi vähän parempi ruokakauppa löydetty, joka n. tunnin ajomatkan päässä ja on kyllä huomattavasti kalliimpi kuin tavalliset ruokakaupat. No, sieltä löydettiin esim. hapankorppua. Kaitpa sitä tähänkin joskus tottuu..
ap
niin osta niitä. Niistä löytyy reseptejä ruokiin, joita valmistetaan paikalliseen tyyliin. Itse kokkailen kyllä suunnilleen samoja ruokia kuin Suomessa, ja kaupoista olen löytänyt ihan samoja tuotteita. Pasta, riisi, perunat, lihat jne. kun kuitenkin ovat samaa kamaa kaikkialla. Paikallisista lihavalmisteista tykkään enemmän kuin Suomessa kaikkialla myytävistä marinoiduista lihoista. Jugurttina käytetään maustamatonta jugurttia, johon sekoitetaan itse mysliä, hedelmää, vauvanruokaa, hilloa tms.
alkuun oli itsellakin hankaluuksia kun kaikki oli erilaista kuin mihin oli tottunut. Mutta ihan tavallisia arkiruokia nyt kokataan, sosekeittoja ja kaikenlaisia muita keittoja, pastaruokia esim. lasagnea, makaronilaatikkoa, lihapullia, kanakastiketta, kanapihveja, riisia ja wokkia. Kylla kaikkia samat ruuat saa taallakin onnistumaan, mutta siihen menee ehka vahan aikaa etta oppii tuntemaan pakkauksia, pusseja, tolkkeja, ja loytaa oikeat elintarvikkeet.
Alkuun on kieltamatta hieman hankalaa loytaa niita ruoka-aineita mihin on tottunut ja leipominen kannattaa hoitaa ihan takalaisten reseptien mukaan. Mutta, meilla laitetaan ihan samanlaista kotiruokaa kuin Suomessakin, ehka hieman enemman on vivahteita takalaisesta ruokakulttuurista niinkuin chilia ja erilaisia lounasleipia. Kanaa ei tosiaan saa samanlaisesti suikaleina kuin Suomessa, varsinkaan marinoituna, mutta siihenkin tottuu. Osta kana vaikka jaisena ja leikkaa paloiksi kun se on viela jaassa. Homma hoituu nain paljon siistimmin. Jos ostamani jauheliha olisi ruskeaa, veisin kylla sen takaisin ja nopeasti. Tassa maassa asiakaspalvelu on tosi tarkeaa ja asiakkailla oikeus saada rahalleen vastine.
Jos et halua kirjastoon lahtea etsimaan resepteja, tai ostaa kirjoja, niin nettisivut niinkuin www.allrecipes.com ovat tosi kivoja. Sielta saa paljon resepteja ruokiin ja leipomiseen. Alkuaikoinan myos katselin joskus telkkarista food-networkia ja sellaisia oppiakseni hieman takalaista ruuanlaittokulttuuria. Ihan kivaa oli :)
muistaakseni ;) tein pihvejä ja keitinperunaa ym., dolfin-kala oli lasten mieleen (tais tosin olla aika kallista ja luultiin aluksi että se on oikeeta delfiiniä :))
Kato pakasteesta myös mitä sieltä löytyy...
Amerikkalaisissa jugurteissa oli ihan järkyttävästi väriaineita kun oli tytön vaipassa ihan sinistä vielä. Ostettiin danonea kun niitä windixiestä löydettiin.