Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

1.Mitä keitetyn perunan kanssa? 2.Onko muille ruuanlaitto pakkopullaa?

08.10.2006 |

Elikkäs mitä erilaisia kastikkeita tms. teette keitetyn perunan kanssa? Ei aina viitsis tehdä jauhelihakastiketta...



Mulle on ruuanlaitto tosi pakkopullaa. Tekisin melkein mitä tahansa kotitöitä ennemmin kuin ruokaa. Mies alkaa kyllästyä, kun meillä on aika usein valmisruokia tai jotain puolivalmiita. Eikä einekset ole tietenkään lapsillekaan hyväksi. Saatikka itselleni, joka sain " tuomion" korkeasta kolesterolista.



Lisäksi mulla on jonkinlainen " syömishäiriö" eli en oikein tykkää lihasta enkä kalasta (joista mies tykkäisi tosi paljon) enkä varsinkaan osaa tehdä niistä ruokaa. Joten meillä on usein jauhelihaa tai broileria. Jauhelihakin vähän tökkii...

On siis aika vähän ruokia mistä itse tykkään. Söisin vaan välipaloja ja herkkuja esim. voileipiä, karjalanpiirakoita, pinaattilättyjä...

Ruuan pitäis aina olla jotain nopeeta.



Kaikille mielipiteet ja vinkit otetaan ilolla vastaan :)

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
16.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

- valkokastike ja keitettyjä kananmunia

- uuniin muhimaan lihasuikaleita. Ku antaa olla uunissa ainaki 2 h 200 asteessa tai laittaa illalla leivinuuniin jälkilämpöön niin aamulla valmista ja tulee molemmilla tyyleillä ihanan mureita. Lihasuikaleisiin sen verran vettä, et lihat just ja just peittyy, niin tulee kastike samalla.

- kalapuikkoja ( paistinpannulla tulee parempia mitä uunissa ) ja kastikkeeksi joku hampurilaiskastike esim. kavli -merkkinen

- hunajamarinoituja broilerinsuikaleita ( käy keitettyjen pottujen kans, mut vielä paremmin pottumuusin kans! :) )



Tässä muutamia :)

Vierailija
2/5 |
17.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinun kaltaisiasi varten perustin tarkalleen vuosi sitten ruokablogin, jossa on helppoja ja nopeita ruokaohjeita kuvineen. Ja kysyä saa, väännän vaikka rautalangasta jos joku ei jotain ymmärrä;)



Moni muukin on innostunut perustamaan omia ruokaohje-sivujaan, joiden linkkejä löytyy omalta sivultani. Tervetuloa!

http://www.lintu75-2.vuodatus.net/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
17.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kuullut tosta sun blogistas. Taidanpa tutustua siihen paremmin. Ihanaa, et jotkut viitsii nähdä noin paljon vaivaa :)



Sen verran vielä, et mä olen kyllä kiinnostunut ruuasta (kukapa ei olisi) ja mulla on monta keittokirjaa ja keräilen reseptejä. Mutta itse se ruuan tekeminen... Mä haluan siinä päästä mahdollisimman helpolla. Jos ohjeessa on liian monta ainesosaa, en viitsi edes lukee sitä loppuun. Tai jos on paljon paloiteltavaa ja pilkottavaa...



Lähdenkin tästä heti tutkimaan mitä kivaa sun blogistas löytyy :D

Vierailija
4/5 |
09.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työssäkäyvänä perheenäitinä ruoan pitää olla nopeeta, helppoa ja herkullista ja kaikenlisäksi täyttävää ruumiillista työtä tekevälle miehelle. Aika vaativaa mutta joka päivä sitä jotain syödään. Itse suosin aika paljon puolivalmiita (esim Oolannin paksteperunamuussi ym juttuja).



Niin eli asiaan. Keitettyjen perunoiden kanssa voi tarjota melkein mitä vaan. Mielikuvitus kehiin ja kokeilemaan.



Kirjolohifile uunivuokaan. Mieluisat mausteet päälle loraus vettä vuoan pohjalle ja uuniin. Voi lisätä myös kermaa (jätä vesi pois) niin on valmis kastike. Kalan päälle voi laittaa ihan mitä vaan mitä kaapista löytyy (tomaattia, yrttejä, sipulia ym ja viimeiseksi juusto).



Kalanyyttejä. Nahaton esim siikafile voidellulle (öljy) foliopalalle. Päälle sitruunamehu, suola, valkopippuri, sitruunapippuri, purjosipulia, tomaattia, basilikaa. Nyytti kiinni ja uuniin. Neste nyytissä käy kastikkeesta.



Lihakastike. Esim naudan ulkofileestä. Pilko sipuli, paloittele liha (tai käytä valmiita suikaleita). Ruskista kasarissa sipuli ja liha pienissä erissä. Lisää vettä ja lihaliemikuutio, mausteita maun mukaan (esim laakerinlehti, pippureita, tomaattipyre). Anna hautua kypsäksi. Loppuvaiheessa voi lisätä porkkanaa. Lopuksi lisää kerma ja anna hautua vielä hetki. Jos haluaa paksumpaa kastiketta voi sen suurustaa ennen keman lisäämistä. Lopuksi voi lisätä persiljasilppua. Tällaista kastiketta teen yleensä isomman satsin joka riittää kahdelle päivälle ja loput pakastan. Lisukkeeksi ne perunat tai riisi.



Lihaperunasoselaatikko. Onnistuu nopeasti siitä Oolannin pakasteperunamuussista. Paista jauheliha ja mausta. Tee itse muussi tai käytä pakastemuussia. Voitele vuoka ja ensin muussia sitten jauhelihaa jne. Lopuksi päälle juustoraastetta ja uuniin. Helppoa ja nopeeta ja ainakin meidän 3v:n suosikki. Ei ole kyllä keitettyä perunaa mutta idea kuitenkin.



Possun ulkofileestä pihvejä. Mausta ja paista. Kastiketta vaikka pussista jos haluaa.



Possun sisäfileestä. Viipaloi file, mausta ja paista. Laita uunivuokaan. Lisää kermaa, sinappia ja muita mausteita jos haluaa.



Tässä muutamia ideoita meidän keittiöstä. Koska sinulla korkea kolesteroli niin kiinnitä erityistä huomiota rasvan laatuun ja määrään. kalanrasva on terveellistä ei muu eläinrasva. Kun ohjeissani lukee kerma niin käytän ruokakermaa (Valion lakstoositonta 15% oman intoleranssin vuoksi), kevyempiäkin löytyy (mm 7% muistaakseni Flooran).

Isälläni korkea kolesteroli ja hän syö Benecol tuotteita (jugurttia, margariini) ja ovat auttaneet jonkin verran. Kalliita toki ovat, Becel halvempaa.



No nyt meni kyllä valistuksen puolelle, anteeksi mutta koska tämä aihe sydäntäni lähellä niin halausin auttaa. Toki varmaankin tiesit jo ne ylläolevat seikat. Toivottavasti löysit jotain kokeilemisen arvosta. Ei se ruoanlaitto aina niin hauskaa ole. Anna itsellesi anteeksi se, että käytät puolivalmiita. Joskus meilläkin syödään eineiksiä kun ei aina jaksa/ehdi tehdä sitä ruokaa. Tee vaikka useammalle päivälle kerralla niin ei tarvitse kun lämmittää.



Tsemppiä ruoanlaittoon ja hyvää ruokahalua.

Vierailija
5/5 |
10.10.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

noi pataruoat tuohon karjalanpaistin tyyliin.



Sinne lihojen sekaan voi laittaa pottua, sipulia, kesäkurpitsaa, bataattia ja kaikki kerralla helposti.



Tykkään myös näistä kiusauksista kun valmiit perunasipulipakasteet ja sit sekaan savukalaa tai kasviksia tai lihaa ja ruokakerma /maito päälle.



samoin kun laittaa lohen uuniin vuokaan voipi paloitella potut mukaan niin tuleepi samassa..



Kastikkeihin saa vaihtelua maustamisella, voi laittaa tomaattipyreetä, sinihomejuustoa, soijakastiketta, jauhelihan voi korvata soijarouheella ( mutta rouhe kannattaa liottaa ensin mauteisessä liemessä), sieniä esim kuivattuja, juustoa,



Niin ja sit on noi pakastevihannekset. Niitä voi sekoitella ruokiin mukaaan tai tarjota sellaisenaan (riippuu vihanneeksista), Meillä lapset tykkää just noista vihanneksista (joskus pelkkää hernettä, maissia tai sekotuksia).



Wokkivihanneksetkin on ok, teet tumman makaronin kanssa ja noita lihasuikaleita sekaan ja ruokakermaa.



Niin kyllä joskus tuntuu että mielikuvitus loppuu.

Itse teen ruoan 2 krt /päivä.

Mut sit ajattelen ett esim italiassa jossa asuin, ruoanlaitto oli ihan normaalia alusta loppuun. Ruoka on tärkee juttu. Ja osallistuuhan siihen lapsetkin että onhan se samalla yhdessäoloa. Et silleen se ei ole multa aikana pois.