Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä parsakaalista ja kukkakaalista?

19.06.2006 |

Mieleni tekisi tehdä jotain hyvää parsakaalista ja miksei kukkakaalistakin, mutta en osaa käyttää niitä ollenkaan ruuanlaitossa tai leivonnassa piirakoihin. Olisiko kenelläkään hyviä ruuanlaitto-ohjeita? Olisin hyvin kiitollinen! :) kerran esim. söin jotain kalaa, jonka päällä oli jotain juustoa tai jotain ja parsakaalia. Se oli todella hyvää! Samoin ihan jotkut piirasohjeet yms. kaikenlaiset reseptit kiinnostaa.



Kiittäen

Eowyn

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
21.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukkakaalia ja pastaa



1 pieni kukkakaali

1 parsakaali

2-3 rkl oliiviöljyä

2 rkl voita

1 sipuli

4 valkosipulin kynttä

1 prk tomaattimurskaa

1/ tl chilijauhetta

mustapippuria

loraus valkoviiniä

simpukkapastaa



1. Kiehauta kaalit vedessä puolikypsiksi, noin 6-7 minuuttia.

2. Valuta.

3. Kuullota pilkottu sipuli voi/öljysekoituksessa .

4. Lisää murskattu valkosipuli ja chilijauhe.

5. Lisää myös tomaattimurska ja kaalit.

6. Hauduta kymmenisen minuuttia.

7. Lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

8. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

9. Sekoita kastikkeen kanssa.

10. Tarjoa heti.





Kukkakaali-savuporokeitto



kukkakaalia

sipulia

voita

vettä mustapippuria

kylmäsavuporoa

ruokakermaa

persiljaa

suolaa



1. Freesaa kattilassa voissa sipuli ja pilkottu kukkakaali.

2. Lisää vettä sen verran että ainekset peittyvät.

3. Kiehuttele kypsäksi.

4. Soseuta sauvasekoittimella.

5. Lisää ruokakermaa ja pieneksi pilkottu savuporo.

6. Pilko sekaan persiljaa ja lisää tarvittaessa suolaa.





Itämainen grillikeittiö



broilerisuikaleita

naudanpaistisuikaleita

kukkakaalia

sipulia

paprikaa

kesäkurpitsaa

kirsikkatomaatteja

tuorekurkkua

ym. vihanneksia

keitettyä riisiä

paistamiseen öljyä



Chilikastike:

öljyä

voimakasta chilijauhetta

valkosipulia

soijaa



Currykastike:

öljyä

voimakasta curryjauhetta

sokeria



Kermaviilikastike:

kermaviiliä

hakattua persiljaa

itämaista tulista mausteseosta,

esim. garam masalaa

sipulia



1. Sekoita kastikeainekset.

2. Leikkaa lihat ja vihannekset suikaleiksi.

3. Aseta ainekset tarjolle kauniisti.

4. Anna jokaisen kerätä oma annoksensa.

5. Paista nopeasti öljyssä ja mausta kastikkeella.





Kasvissosekeitto



perunaa

parsakaalia

kukkakaalia

purjoa

porkkanaa

sipulia

maitoa/ kermaa

yrttimaustetta

suolaa



1. Keitä vihannekset kypsiksi.

2. Siivilöi keitos ja ota liemi talteen.

3. Soseuta kasvikset.

4. Kaada takaisin kattilaan.

5. Ohenna keitinliemellä ja maidolla.

6. Mausta yrttimausteella.

7. Tarkista suola.





Kalkkunapyttipannu



marinoitua kalkkunafilettä

perunoita (raakaa)

porkkanaa

sipulia

kukkakaalia

kesäkurpitsaa

paprikaa

pippuriseosta

suolaa

kananmunaa



1. Pilko kaikki ainekset noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.

2. Paista pannulla ensin kalkkuna, sen jälkeen porkkanat ja perunat.

3. Lisää pehmeät vihannekset viimeiseksi ja aivan lopuksi kananmunat.

4. Mausta pippurilla ja suolalla.





Täytetyt Kesäkurpitsat



kesäkurpitsoja



1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin.

2. Koverra ne teelusikalla.



Täyte:

sipulia

purjoa,

tomaattia

valkosipulia

kukkakaalia

selleriä

mausteita

valkoviiniä

juustoraastetta



Valmista täyte kasarissa:

3. Kaada kasariin öljyä ja pehmitä aineksia varovasti.

4. Lisää pippuria, suolaa ja yrttimaustetta sekä viimeiseksi viiniä.

5. Täytä kurpitsat ja ripottele päälle juustoraastetta.

6. Kypsennä uunissa 200 asetta n. ½ tuntia tai folionyytissä grillissä.





Rössy-kesäkeitto



perunaa

lanttua

porkkanaa

sipulia

kukkakaalia

rössyä eli veripalttua

savukylkeä

maitoa

voita

suolaa

mustapippuria

persiljaa



1. Freesaa padassa voissa lohkotut vihannekset ja hieman veripalttua.

2. Lisää maito ja kiehuttele hiljaisella tulella.

3. Kun vihannekset ovat lähes kypsiä, lisää veripalttua ja pilkottua savukylkeä.

4. Keitä kypsäksi.

5. Lisää lopuksi hakattua persiljaa.

6. Anna seistä hetki ennen tarjoilua.





Jauhelihaperunasoselaatikko



perunamuusia (n.1 kg perunoita)

400 g jauhelihaa

2 dl vettä

suurustetta

viherpippuria

jalapenoa

sipulirouhetta

soijaa

aromisuolaa

kukkakaalia

parsakaalia



1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys).

2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.

3. Paista jauheliha ja lisää mausteet.

4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...

5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike.

6. Ripottele pinnalle korppujauhoja.

7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia





Täytetyt kesäkurpitsat



kesäkurpitsaa

kukkakaalia

sipulia

varsiselleriä

ranskankermaa

yrttejä

suolaa

pippuria

juustoraastetta



1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaisesti.

2. Koverra lusikalla keskusta pois.

3. Pilko täyteainekset pieneksi, sekoita ranskankermaan ja mausta, voit käyttää myös kesäkurpitsan ydintä täytteessä.

4. Täytä kesäkurpitsat täytteellä.

5. Ripottele juustoraaste päälle.

6. Paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ruskistunut kauniisti/ grillissä





Pekonibroileririsotto 1



Broilerisuikaleita

pekonia

voita/öljyä

sipulia

aromisuolaa

paprikaa

pippuria

riisiä

parsakaalia

kukkakaalia



1. Paista broilerisuikaleet ja pekonit.

2. Lisää sipulit ja mausteet.

3. Kaada päälle riisiä, vettä ja kaalit.

4. Anna hautua n. 20 minuuttia, tarkkaile veden määrää, niin etteivät riisit kuivu vaan imevät kypsyessään kaiken veden.





Broileria ja kukkakaalia siiderissä



broilerin rintafileitä

kukkakaalia

siideriä tai valkoviiniä

grillausmaustetta

voita/rypsiöljyä



Marinadi:

chiliketsuppia

soijaa

sipulia

purjoa

musta- ja rosépippurina



1. Sekoita marinadi ja anna broilerin maustua mielellään muutama tunti.

2. Paista muurinpohjapannulla.

3. Lisää muuta pilkotut ainekset.

4. Lorauta lopuksi siideriä ja tarkista maku.

5. Lisää grillausmaustetta tarvittaessa.





Kaalipiirakka

32 palaa



2 annosta rahka-, kermaviili - tai perunavoitaikinaa



Täyte

1 1/2 kg kaalia esim. kukkakaalia

2 isoa sipulia

3 porkkanaa

2 rkl Valio Meijerivoita

1 prk (120 g) Valio Smetanaa

1 lihaliemikuutio

2 valkosipulin kynttä

1/2 dl siirappia

1 rkl meiramia

1 1/2 tl suolaa



Voiteluun

munaa



1. Hienonna kaali ja sipulit.

2. Raasta porkkanat.

3. Ruskista kasvikset kevyesti voissa.

4. Lisää loput aineet.

5. Hauduta, kunnes kaali on pehmeää (talvikaali vaatii pidemmän ajan).

6. Tarkista täytteen maku hauduttamisen jälkeen.

7. Kauli kovettunut taikina kahdeksi uunipannun kokoiseksi levyksi.

8. Nosta pohjalevy uunipannulle leivinpaperille.

9. Levitä täyte.

10. Peitä piirakka kansilevyllä.

11. Voitele munalla ja pistele haarukalla.

12. Paista 200 asteessa 30 min.





Luomukasvissosekeitto



1 l vettä

n. 500 g luomukasviksia, esim. herneitä, porkkanaa, purjoa, sipulia, kukkakaalia, perunaa

1 1/2 - 2 tl suolaa

1-2 rkl luomuyrttimausteita

2-3 tl luomuhunajaa

1-2 dl luomukuohukermaa



1. Kiehauta vesi sekä suola.

2. Lisää kasvikset kiehuvaan kypsymisjärjestyksessä.

3. Keitä kasvikset kypsiksi.

4. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta.

5. Kuumenna uudelleen, lisää kerma, mutta älä kiehauta enää.

6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yrttimausteita.

7. Tarjoa esim. luomusämpylöiden ja luomujuuston kera.





Aurinkoinen kasvissosekeitto



1 l vettä

4 paloiteltua porkkanaa

2 paloiteltua perunaa

150 g paloiteltua kukkakaalia

5 cm pala paloiteltua purjosipulia

1 paloiteltu sipuli

½ pkt sulatejuustoa

1 kasvisliemikuutio

1 tl yrttimaustetta

suolaa

basilikaa, rakuunaa, chilijauhetta, mustapippuria

4 keitettyä kananmunaa



1. Lisää paloitellut kasvikset ja kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen.

2. Keitä kasviksia noin 25 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Soseuta kypsät kasvikset liemessään.

4. Mausta seos maun mukaan.

5. Lisää sulatejuusto.

6. Keitä keittoa välillä hämmentäen kunnes juusto on sulanut seokseen tasaisesti.

7. Tarjoile keiton kanssa keitettyjä kananmunia.



Vierailija
2/3 |
21.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna-tomaatti-parsakaalipaistos



1 kg keitettyjä perunoita

5 tomaattia

2 sipulia

1 parsakaali

n. 7 dl maitoa

2 munaa

mustapippuria

valkopippuria

salviaa

basilikaa

emmental-raastetta

suolaa



1. Viipaloi tomaatti, sipuli ja perunat.

2. Leikkaa parsakaali tertuiksi.

3. Lado ainekset voideltuun vuokaan ja mausta.

4. Sekoita munamaito ja kaada päälle.

5. Ripottele juustoraaste pinnalle.

6. Paista 200-225 asteisessa uunissa kunnes kasvikset ovat pehmenneet.





Porokiusaus



Perunaa

sipulia

valkosipulia

kylmäsavuporoa

kuohukermaa

mustapippuria

suolaa

öljyä

parsakaalinuppuja



1. Suikaloi perunat ja sipuli.

2. Freesaa hieman paistinpannulla ja kaada voideltuun vuokaan.

3. Lisää hieman suolaa ja pieneksi pilkottu poronliha.

4. Kaada päälle kermaa sen verran että ainekset lähes peittyvät ja lisää parsakaali.

5. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.





Chop Suey



250 g naudanfileetä

pavunituja

purjoa

½ tl inkivääriä

paprikaa

parsakaalia

tomaattia

porkkanaa



Maustekastike:

½ dl soijaa

bambupurkin lientä / sherryä

4 rkl maissijauhoja



1. Leikkaa liha postimerkin kokoisiksi viipaleiksi.

2. Pyörittele maustekastikkeessa.

3. Paista liha wok- pannulla öljyssä.

4. Nosta lihat pois.

5. Kypsennä pieniksi pilkotut vihannekset öljyssä pari minuuttia.

6. Lisää paistetut lihat.

7. Kaada myös loppu maustekastikkeesta pannulle.

8. Anna ruoan seistä vain hetki ja tarjoa riisin kera.





Nuudelikeittoa salvian ja limetin kera

4 hengelle



2 porkkanaa

1 palsternakka

5 sellerinvartta

2 salottisipulia

3/4 savoijinkaalinpäätä

1 rkl tuoretta salviasilppua

1 parsakaali

1 - 2 rkl kanafondia

2 limetin mehu

½ grillattu broileri silputtuna

1 l vettä

muna-nuudeleita



Mausteöljy:

1,5 dl rapsiöljyä

3 valkosipulinkynttä ohuina siivuina

puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

1 chili pieneksi pilkottuna



1. Murenna muutama palkki munanuudelia (neljälle) ja liota 10 - 15 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuori ja paloittele juurekset ja selleri.

3. Silppua salottisipuli ja suikaloi savoijinkaali.

4. Murra parsakaali nupuiksi ja viipaloi kanta.

5. Kuullota porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, salottisipulia ja parsakaalinvartta muutama minuutti.

6. Lisää vesi ja liemifondi.

7. Keitä noin 25 minuuttia.

8. Lisää parsakaalinuput, salvia, kana ja nuudelit viisi minuuttia ennen tarjoilua.

9. Mausta suolalla ja pippurilla.

10. Tarjoile soppa limettimehun ja mausteöljyn kera.



Mausteöljy:

1. Lämmitä aineksia varovasti öljyssä.

2. Öljy ei saa kiehua.

3. Riittää, kun se on haaleaa.

4. Kaada seos pulloon ja jäähdytä.

5. Maku paranee mitä pitempään öljyä säilyttää.





Parsakaalivuoka



500-600 g parsakaalia

1 sipuli

noin 1 tl suolaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

1-2 rkl tuoretta hienonnettua meiramia tai 1 rkl pizzamaustetta

3 munaa

6 dl maitoa

noin 2 dl juustoraastetta

(100 g keittokinkkua)



1. Leikkaa parsakaalin kukinnot pienemmiksi osiksi ja varret viipaleiksi.

2. Keitä parsakaalia noin 10 minuuttia vedessä.

3. Valuta lävikössä.

4. Hienonna sipuli.

5. Levitä voideltuun vuokaan puolet parsakaalista ja sipulisilppu.

6. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria ja meiramisilppua tai pizzamaustetta.

7. Jos käytät kinkkua, leikkaa se kuutioiksi.

8. Ripottele sipulien päälle.

9. Levitä pinnalle loput parsakaalit.

10. Vatkaa munat ja maito kevyesti keskenään.

11. Kaada vuokaan.

12. Ripottele päälle juustoraaste.

13. Kypsennä ruokaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 minuuttia.





Kahden kaalinkeitto

(4 annosta)



1 sipuli

0,5 rkl öljyä

5 dl vettä

1 tlk (330/205g) valkoista parsaa

1 dl parsalientä tölkistä

0,5 l parsakaalin ja kukkakaalin nuppuja

0,5 tl suolaa

ripaus raastettua muskottipähkinää

ripaus valkopippuria

1,5 rkl maissitärkkelysjauhoa

1 dl ruokakermaa



1. Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä.

2. Lisää vesi, parsa ja parsaliemi.

3. Keitä hiljalleen, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

4. Pese ja paloittele kaalit.

5. Kypsennä kaalin kukinnot mikroaaltouunissa ( 700 W 4 min) tai kattilassa höyryttäen.

6. Jos käytät kovan kantaosan, kypsennä se erikseen.

7. Jätä kaalit kulhoon ja lisää ne myöhemmin soseutettuun keittoon.

8. Soseuta ja siivilöi keitto.

9. Lisää joukkoon mausteet ja vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelysjauho.

10. Keitä vielä hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

11. Lisää lopuksi ruokakerma ja kypsät kaalit.

12. Tarjoa keitto alkupalaksi paahdetun grahamleivän ja margariinin kanssa.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
21.06.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää kokeilla noista ihanista resepteistä jotain heti juhannukseksi. Kiitos! :) Olet kyllä paljon jaksanut kirjoitella ylös.



Jos muilla on vielä muita reseptejä niin niitäkin otetaan vielä mielellään vastaan!



Aurinkoista juhannusta!



:) Eowyn

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kuusi