lihamurekkeen ohje/täyte?!
mitä hyvää voisi laittaa murekkeen sisään ja valmistusohjeenkin saa laittaa samalla kiitos!
Kommentit (7)
1 prk kermaviiliä,
1 muna,
1 pss sipulikeittoaineksia,
400-500 g jauhelihaa
On niin helppo, eikä tarvitse mitään turvotella eikä miettiä maustamista sen kummemmin. Mukaan voi lisätä vaikka persiljasilppua tai valkosipulia, jos siltä tuntuu ja kaapissa on.
Lihamurekkeen olen täyttänyt mm. fetajuustolla, pekoni-pavuilla, he-ma-pa:lla ja keitetyillä kokonaisilla munilla. Siis em. täytteet eri kerroilla, ei kaikkea yhden murekkeen sisään :D Noita täytteitä voi keksiä ihan sen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan, roippeita!
Laitan murekkeen päälle usein paistamisen puolivälissä tomaattisiivuja (yrttisuolaa, mustapippuria ja oreganoa) ja juustoraastetta. Erityisesti, jos ei täytä mureketta, niin noin saa jotain " lisäjujua" tuohon murekkeeseen kummiskin. Suosittelen!
olen laittanut em.ohjeiden lisäksi sienitäytteen:herkkusieniä, sipulia, mausteita oman maun mukaan, pannulle kaikki, hetken kun niitä on pyöritellyt siinä pannulla, loraus kermaa, antaa kiehua hetken kasaan ja sitten murekkeen väliin.
Ite oon käyttänyt murekkeeseen mm
- koskenlaskijajuustoa (musta on maukkain)
- kaupan punajuurisalaattia (avot!)
- aurajuustoa tai fetaa
- tonnikalaa -----> saat kalaisan murekkeen
olen sekoittanut mureketaikinan joukkoon metsäsieniä ja sitten laittanut sinne taikinan keskelle pitkävartisia vihreitä papuja. Siitä tulee myös kivannäköistä kun leikkaa siivuja. Kotona äiti laittoi keskelle aina herne-maissi-paprikaa.
siis samalla kertaa.
Taikina on tavallinen lihapullataikina, jossa on kermaa :-)
Jauhelihataikinaan laitaan 500g jauhista, 2dl kermaa/vettä/kermaviiliä, 1dl korppujauhoja, 1 muna, 1 sipuli hienonnettuna ja mikrossa pehmennettynä, mausteita ja suolaa (pippuria, yrttejäkin joskus).
Murekkeen ja pihvit laitan uunipellille leivinpaperille kaapimella. Sillä on minusta kätevä muotoilla, ei kädet likastu.