vappumunkit
Noniin..kertokaahan parhaat munkkireseptinne kun vappu lähestyy!!
Kommentit (3)
Tässäpä aitojen sotilaskotimunkkien ohje, tästä tulee peräti 120 kpl:ta joten puolittaakkin ohjeen voi(" ,)
2 l Kädenlämpöistä vettä
400g hienoa sokeria
400g leivontamargariinia
60 g suolaa (vähempikin riittää)
4 kananmunaa
200 g (4 palaa) hiivaa
3,6 - 4 kg venhnäjauhoja
Paistamiseen 2 l kasvisöljyä
Eilen tein ja tuli aivan suussasulavia, pitäis vähän rajottaa noiden syömistä, muttei pysty;)
Perinteiset vappumunkit
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 ½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
100 g voita tai margariinia
n. 12 dl vehnäjauhoja
Keittämiseen rypsiöljyä tai 2 pkt kookosrasvaa
Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri, suola, munat ja kardemumma. Sekoita joukkoon vähitellen vehnäjauhot. Sulata rasva ja alusta se taikinaan. Kohota taikina liinalla peitettynä. Leivo taikinasta tanko ja jaa se noin 30-35 osaan. Pyöritä palat pikkupulliksi. Anna pullien kohota noin puolen tunnin ajan.
Kuumenna öljy 160-180 -asteiseksi ja kypsennä munkkeja molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta reikäkauhalla kypsät munkit talouspaperin päälle valumaan. Sokeroi jäähtyneet munkit. Tarjoa siman kera. Munkit maistuvat parhaimmilta heti paistotuoreina!
Käytin rypsiöljyä, litran verran oli sopiva määrä:)
www.sekasoppa.vuodatus.net