MAKKARARUOKIA???
Jääkaapista löytyy HK:n sinistä lenkkiä, mitä laittaisin siitä ruoaksi? En yleensä valmista makkarasta juuri mitään, joten vinkkejä kaipailen!
Jos joku jaksaisi laittaa tänne parhaimpia makkararuokareseptejä, niin olisin todella kiitollinen!!!
Kommentit (8)
1pkt makkaraa
pastaa
tomaattimurskaa
sipulia
mausteita
1prk ruokakermaa
Keitä pasta. Kuullota sipulit ja makkarat pannulla ja lisää tomaattimurska ja mausteet. sekoita kaikki ainekset sekaisin vuokaan ja jos haluaa niin päälle juustoraastetta. Uuniin n.puoli tuntia 200C. pastan määrä riippuu tietty syöjien määrästä itse laitan n.4dl pastaa kiehumaan ja 1prk tomaattimurskaa.
Eli meillä etenkin isännän suosiossa on HK:n lenkistä valmistettu uunimakkara. Valmistus seuraavanlainen:
Ainekset
1 HK:n sininen lenkki
1 iso sipuli
2 tomaattia
1 pss herne-maissi-paprikaa tai sekavihanneksia
1/2 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa
rouhittua mustapippuria
- Kuori lenkki ja viiltele siihen viiltoja parin sentin välein.
- Aseta makkara pyöreään uunivuokaan.
- Lohko tomaatit ja sipuli.
- Laita makkaran viiltoihin vuorotellen sipuli- ja tomaattilohkoja.
- Kaada lenkin keskelle jäävään vuokaan valitut vihannekset. Laita loput tomaatit ja sipulit vihannesten päälle.
- Ripottele vihannesten päälle pippuria.
- Laita makkaran ja vihannesten päälle sulatejuusto nokareina.
- Paista 200-225 asteessa puolisen tuntia.
- Tarjoa esim. perunamuusin kanssa.
kuutioi lanttua, porkkanaa ja perunaa,pistä ne kiehumaan lihaliemeen (sekaan muutama mustapippuri),kun juurekset on minuuttia vailla kypsiä niin lisää kuutioitua hk:n sinistä, anna muhia hetki,survo muhennosta hieman niin, että juurekset ja makkarat hieman muhentuvat.
Keitto vaiheessa lihalientä niin, että juurekset just ja just peittyvät.
siis leikkaa lenkkeihin poikittain viiltoja ja laita viiltoihin vuorotellen sipulisuikaleita ja omenasuikaleita, sitten pursota sinappia ja ketsuppia ohuena " vanana" makkaroiden päälle. Sitten vielä voit laittaa juustoraastetta päälle jos tykkäät. Sitten vuoan reunat voit myös täyttää omena- ja sipulisuikaleilla, niiden päälllekin voi laittaa ketsuppia ja sinappia. Paista uunissa kunnes kypsää.
Perunamuussin kanssa ihan ihanaa...
makkaramakaronilaatikko, siitä meillä tykätään kovasti!
löytyiskö joltain vielä hyvää perusohjetta makkarakastikkeesta? Olen ihan surkea tekemään kastikkeita,joten mielelläni ottaisin vastaan vielä kastikereseptin! Kiitos!
Teen itse aina tomaattipohjaista kastiketta, mutta tästä ohjeesta voi toki jättää tomaattisoseen pois, jolloin tuloksena on ruskea kastike (mutta silloin täytyy jauhoja toki ruskistaa enemmän).
1 sipuli
1/2 HK:n sininen (eli yksi kokonainen makkara)
2-3rkl vehnäjauhoja
4dl vettä
1prk tomaattipyreetä
paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria, suolaa
loraus kermaa, jos löytyy kaapista
hyppysellinen timjamia, oreganoa tai basilikaa
Silppua sipuli ja kuutioi makkara. Ruskista niitä teflonkattilassa tai -paistokasarissa niin että makkarakuutiot saavat hieman väriä (huom! et tarvitse öljyä tai muuta rasvaa, sillä makkarasta sitä irtoaa). Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja ' puuteroi' makkarat ja sipulit sillä. (Jos teet ruskeaa kastiketta, sekoittele seosta pannussa kunnes jauhot saavat väriä, mutta varo polttamasta niitä.) Kaada vesi joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi, lisää vettä tarvittaessa, jos haluat laihempaa kastiketta. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 15 min tai kunnes perunat/pasta kypsyvät. Kun kastike on valmista, tarkista maku ja lisää joukkoon pieni loraus kermaa makua pyöristämään. Lopuksi lisää hieman yrttejä maun mukaan.
Tarjoa makkarakastike keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai keitetyn makaronin kanssa.
paloittelee makkaran ja laittaa vuokaan peruna-sipulisekoituksen kanssa. päälle mausteita ja ruokakermaa. Helppo ainakin!