onko kenelläkään järkyttävän hyvää pasta kastikkeen ohjetta siel jemmassa?
olen niin kyllästynyt omaan iän ikuiseen siihen yhteen ja samaan pasta kastikkeeseen ja nyt haluaisin repäistä oikein kunnolla, joten auttakaa?!!!!!
Kommentit (8)
Ohjeet ovat helppoja ja yksinkertaisia mutta aivan ihania! Suosittelen lämpimästi :)
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/paaruoat/pasta-_ja_maka…
n. 300g broilerin suikaleita
½pkt pekonia pieniksi pilkottuna
1 prk ranskankermaa
1 prk ruokakermaa
1 keltainen paprika paloina
currya
mustapippuria
suolaa
tai kanaliemikuutio/kanafondia
tomaatti-katkarapupasta kahdelle
1 prk tomaattimurskaa
1 prk väimeren yrtit (/maut?) fraiche
1 pss pirkka yrtti-valkosipuli katkarapuja
tuoretta basilikaa
keitä murska&fraiche
lisää sulaneet katkat ja lämmitä
lautaselle pastan päälle reilusti tuoretta basilikaa
-Siipaloi munakoisot ( 2 - 5 , koosta riippuen ) sormenpaksuisiksi viipaleiksi ja sirottele suolaa päälle
- jätä itkemään noin 5 minuutiksi
- silppua tai tee sipulirenkaita 1 sipulista
- kuullota sekä sipulit että munakoisot
- mausta valkosipulilla jos pidät
- lisää purkki tomaattimurskaa
- anna hautua hetki, ja mausta oreganolla.
Ja on suorastaan jumalaisen hyvää ( valitettavasti ;-D )
alkuperäisessä reseptissä kuullottamiseen on käytetty oliiviöljyä
ichigon ohjeen kaltaista suosittelen minäkin, mutta munakoison tilalla käytän kesäkurpitsaa. Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja basilikaa.
Sitten aivan älyttömän hyvää on seuraavalla ohjeella tehty kana-tomaatti-basilika -kastike (tuore-)pastalle
1-2 sipulia
400-500 g broilerin rintafileitä tai suikaleita
6-8 tomaattia
1 nippu basilikaa
2 dl ranskankermaa
(1 dl valkoviiniä)
suolaa
pippuria
- Kuori ja silppua sipuli. Jos käytät broilerin fileitä, leikkaa ne kuutioiksi.
- Kalttaa tomaatit ja kuutioi pieniksi.
- Huuhtele basilika ja silppua lehdet muutamaa koristeeksi jätettävää lukuun ottamatta.
- Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää joukkoon broilerit. Anna kypsyä n 5 min silloin tällöin käänellen.
- Lisää tomaattikuutiot ja ranskankerma (ja viini) pannulle. Sekoita ja anna hautua n 5 min.
- Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
- Koristele kokonaisilla basilikanlehdillä. Tarjoa (tuore-)pastan kanssa.
Namskis!
kylmäsavulohta
ruokakermaa
pippuria
(sama toimii myös valmiiksi marinoiduilla kalasuikaleilla, itse vaan en käytä niitä ylimääräisten aromiaineiden jne vuoksi)
paista pannulla nopeasti kala lisää pippuria (suolaa ei yleensä juuri kaipaa, koska kala on maukasta) ja ruokakermaa ...ja sitä vaan pastan päälle uppoaa lapsiin ja aikuisiin.
jos haluaa hieman eksoottisempaa, alunperin ohjeeseen kuuluu artisokan pohjia paloina(löytyy säilykkeenä) meillä ne ei oikein uppoa lapsiin;)
**************************
helppo myöskin kun :
paistaa sieniä (kanttarellit on toki parhaita, mutta suppilot tai herkkusienetkin kelpaa..ja olen tehnyt myös kuivatuista sienistä)
ja silputtua sipulia
sitten vain pippuria, timjamia suolaa ja ruokakermaa /kaurakermaa
****************************
helppo tomaattikastike:
sipulia
tomaattimurskaa
basilikaa, timjamia, pippuria, suolaa
cashewpähkinöitä
fetaa
silppua sipulia hiukan ja kuullota. lisää mausteet ja tomaatti, ja pähkinät anna muhia rauhassa.
lopuksi voi sauvasekoittimella survoa tasaiseksi.
ja lisätä fetakuutioita ja syödä
jos ei pidä fetasta, voi päälle ripotella lautasella parmeasn raastetta
ja ihan vege ei tietty sitäkään tartte, jos kastike on muhinut rauhassa se on taivaallista, ja pikaisestkin se valmistuu ja on syömäkelpoista;)
*ai miten niin meillä pasta on melkein kaikkien lempiruokaa*
2 rkl öljyä
puolikas pieni purjo viipaleina
2 dl ruokakermaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
mustapippuria
suolaa
yrttimaustetta
½ prk tomaattipyrettä
200g katkarapuja
- Kuullotetaan purjoa öljyssä, lisätään kerma ja keitetään hetki
- maustetaan ja lisätään sulatetut katkaravut, lämmitetään ja tarjotaan tagliatellen ja parmesan-raasteen kanssa. Nam nam!
Tomaattimurskapurkki (chilillä maustettu)
Ohuen ohutta ultrakevyttä meetvurstia paketti
Herkkusieniä pieni purkki
Pienennetyt metvurstit ja sienet vaan tomaattimurskan joukkoon, mausteita ja kuumennus. Siinä se! Ei kuulosta kovin kummalliselta, mutta tätä syödessä mies nuolee lautasen :) Ja sitä meillä ei harrasteta koskaan muulloin! Makunsa kullakin..
Ja maistuu tämä mullekin tulisesti maustettuna, vaikka suolaista meetvursti onkin. Ja kaikkein parasta tässä on se, että tämä on iso annos ja silti painonvartijoiden pisteinä koko iso satsi 4 pistettä!! Eli ei haittaa vaikka enemmänkin ottaa...