Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

MITÄ HYVÄÄ SILAKKAFILEISTÄ?

25.02.2006 |

haluaisin uusia ideoita ainaisen pannussa paistamisen lisäksi?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silakkakukkoset



1 pkt reissumiehiä, ruispaloja tai muita vastaavia

voita

sinappia

300g silakkafileitä

suolaa

1 sipuli tai pala purjoa

nippu tilliä



- Voitele leivät reilusti voilla ja sipaise pintaan sinappia

- suikaloi silakkafileet ja levitä leiville

- mausta kala suolalla ja ripottele päälle sipulisilppua ja runsaasti hienonnettua tilliä

-Käännä leipien kannet ja pohjat vastakkain

- Kääri kukin kukkonen tiiviisti voipaperiin ja sitten folioon

- Paista 200 asteessa noin tunti

Vierailija
2/6 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

teen niin, että ripottelen fileen päälle suolaa ja pippuria ja taitan sitten fileen " kiinni" , eli takaisin kalan muotoon. Sitten ne uuniin niin kauan että ovat kypsiä. Yleensä teen näin, on tosin jo ihan liian pitkä aika, kun olen viimeksi tehnyt silakasta yhtään mitään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Thaivaikutteinen kookos-limetti-silakkavuoka 6:lle



800g silakkafileitä

1 limetin mehu

2dl kookosmaitoa

3rkl makeaa chilikastiketta

1dl silputtua korianteria

2-3rkl silputtua basilikaa

1 valkosipulinkynsi puristettuna

1tl suolaa



Silakkafileet levitetään laakeaan vuokaan, limetin mehu päälle - anna marinoitua 1/2h viileässä, myöhi välillä.



Taita fileet kalan muotoon ja lado ne voideltuu suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Sekoita kookosmaidon joukkoon mausteen ja kaada kastike vuokaan kalojen päälle. Kypsennä 200c noin 25min. Koristele korianterilla ja limetin viipaleilla. Tarjoa lisäkkeenä basmatiriisiä.





Vierailija
4/6 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

1) Kallen rullat - silakkavuoka 4:lle



500g silakkafileitä

suolaa, valkopippuria



Kastike (fileiden päälle -> rullaa & vuokaan)

1,5dl ruoanvalmistusjogurttia

1/2dl majoneesia

1/2dl mätitahnaa



Päälle

1dl hapankorppuja jauhettuna



225c, 20min



Tätä ohjetta voi soveltaa, jos ei ihan kaikkea löydy. Hapankorput ovat tämän ohjeen parasta antia...





2) Valkosipuliyrttisilakat(etanavuokaan tai muihin pieniin annoskuppeihin) 4:lle



350g silakkafileitä

suolaa, valkopippuria

1/2dl ruohosipulisilppua

1/2dl persiljasilppua

50g voita

2-3 valkosipulinkynttä



Ripottele mausteet silakkafileille, taita takaisin kalan muotoon ja kiedo rullalle. Laita rulla pystyssä etanapannun koloihin. Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita. Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen fileen päälle. Kypsennä 225c, 15min. Anna vetäytyä 5min ennen tarjoilua.

Vierailija
5/6 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

- väliin suolaa, pipuria ja omenaraastetta (meillä oli koulussakin tuollaisia), omenoiden pitää olla hapokkaita



- väliin tomaattia, koskenlaskijaa ja mausteeksi suolaa, pippuria ja tilliä tai basilikaa



Sitten olen ne nahkapuolet aina kastellut korppujauhossa ja paistanut uunissa...

Vierailija
6/6 |
26.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt sitten valinnan vaikeus mitä sitä ensin koettaisi =)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kuusi seitsemän