Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kanakeiton ohjetta kaipailen!

10.02.2006 |

Kermaista, pehmeää, kasvisvoittoista....

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli ensin päätät minkä sortin kanaa käytät, vaihtoehtoina ainakin grillattu broileri, marinoidut kanafilepalat ja marinoimattomat sellaiset.

Jos otat marinoimatonta niin kiinnitä huomiota keiton maustamiseen.

Paloittele kananlihapalat ja esim marinoidut filepalat minä olen ensin käyttänyt pannulla kypsymässä.

Liemi voi olla kirkas tai sitten ei ja kun kermaisesta/täyteläisestä puhuit niin veden sekaan voi laittaa esim creme fraichea, kermaa tai kookosmaitoa mistä nyt tykkäät/te.

Kasviksetkin sen mukaan mistä tykkäät ja sitten vain suikaleiksi tai paloiksi, meillä 1 ehdoton kasvis on porkkana jonka joko perinteisesti paloittelen n.½cm paksuiksiksi paloiksi tai sitten teen porkkanatikkuja.

Vesikastanja sopii kanakeittoon hyvin ja rutisee kivasti suussa:o)

Maissi käy hyvin, samoin paprika jne. ekaan voi heittää mitä vaan mistä itse tykkää. Ja maustamisen kun muistat, chili on meillä lempparia, makeahkot chilikastikkeet antavat hyvän hieman erilaisemman maun, valkosipuli lempparimme, curry jne.

Vierailija
2/4 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta on ainakin " kasvisvoittoinen, Pirkan resepti...



Lempeä broilerikeitto, napero

Määrä Aines

(5 annosta)

4-5 (400 g) porkkanaa

3 (n. 300 g) perunaa

1 sipuli

pieni pala selleriä tai lanttua

7 dl vettä

1/2 kanaliemikuutiota

1/2 dl kermaa

1 tl rakuunaa

1 rs (n. 400 g) Pirkka marinoimattomia broilerin fileesuikaleita

1 rkl öljyä

1 tl Pirkka-currya

1 tl kurkumaa

persiljaa



Pese, kuori ja paloittele porkkanat, perunat, sipuli ja selleri. Kiehauta vesi ja lisää siihen puolikas kanaliemikuutio ja kasvikset. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja mausta rakuunalla. Leikkaa broilerisuikaleet saksilla pieniksi paloiksi. (Pese sakset huolellisesti broilerin leikkaamisen jälkeen.) Kuumenna paistinpannulla öljy ja sekoita siihen curry ja kurkuma. Paista broileripalat mauste-öljyseoksessa kypsiksi. Lisää broileripalat keiton päälle ja ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

KANA-PASTAKEITTO

4 ANNOSTA

¿ 4 dl kypsää broilerin tai kalkkunanlihaa

¿ 3 dl kypsää pastaa

¿ 400 g (2 pussia) pakastettuja keittojuureksia

¿ 100¿200 g (1/2¿1 pussia) pakastettuja sipulikuutioita

¿ 400 g tomaattimurskaa

¿ 7 dl vettä

¿ 200 g pakastettua tai säilöttyä maissia

¿ 1¿2 kanaliemikuutiota

¿ 1/4 tl rouhittua mustapippuria

¿ 2 tl kuivattua rakuunaa

¿ 1/2 dl silputtua ruohosipulia

1. Kaada jäiset kasvikset kattilaan ja kuumenna, kunnes niistä alkaa irrota nestettä.

2. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot ja pippuri. Keitä viitisen minuuttia kannen alla.

3. Lisää maissi, pasta ja sopiviksi suupaloiksi paloiteltu liha. Mausta rakuunalla. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja ripottele päälle ruohosipulisilppua. Tarjoa heti.

VINKKI: Kypsän pastan ja lihan tilalla voit käyttää raakoja tuotteita. Varaa keittoon 1,5 dl kypsentämätöntä pastaa ja 200 g suikaloitua, marinoimatonta broileria tai kalkkunaa. Paista ensin liha kattilassa ilman rasvaa ja lisää pasta heti kiehuvan liemen joukkoon. Kypsennysaika riippuu pastan kypsymisajasta.

Vierailija
4/4 |
10.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Broilerikeitto



350 g broileria suikaleina

1 rkl öljyä

dl pitkää riisiä

250 g kasvissuikaleita

1 l kasvislientä

1 tl currya

1 tl kurkumaa

tl mustapippuria jauhettuna

100 g yrttituorejuustoa

pinnalle persiljaa



1. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä.

2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

3. Lisää curry, broilerisuikaleet ja riisi.

4. Keitä 10 minuuttia.

5. Lisää kasvikset.

6. Anna hautua hiljalleen kypsäksi noin 10 minuuttia.

7. Lisää tuorejuusto, mausta mustapippurilla ja värjää kurkumalla.

8. Sekoita.

9. Maistele.

10. Lisää suolaa, jos makusi sitä vaatii.

11. Kun tarjoat keittoa, ripottele päälle runsaasti hakattua persiljaa.



Minttu-kanakeitto

4 annosta



1 rkl margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

1 litra kanalientä

1 tl raastettua sitruunankuorta

2 rkl sitruunamehua

120-130 g kypsää rasvatonta kanan- tai broilerinlihaa paloiteltuna

2 rkl silputtua tuoretta minttua

(hieman suolaa)



1. Sulata margariini kattilassa.

2. Lisää jauhot.

3. Kypsennä 4 minuuttia koko ajan sekoittaen.

4. Kaada edelleen sekoittaen kanaliemi, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu katti-laan.

5. Kuumenna kiehuvaksi.

6. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.

7. Lisää kanapalat ja kuumenna.

8. Lisää minttusilppu, tarkista maku ja tarjoa.



Kermainen kanakeitto



1 kypsä broileri

1 sipuli

½ purjoa

1 paprika

1 kesäkurpitsa

3 dl kypsää ruisriisiä

½ l päärynäsiideriä

2 dl kuohukermaa

½ l vettä

currya

musta- ja valkopippuria

soijakastiketta

tomaattipuretta

öljyä



1. Pilko vihannekset ja broileri.

2. Kuullota vihanneksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

3. Lisää siideri ja tarvittaessa vettä.

4. Lisää mausteet.

5. Keitä kymmenisen minuuttia.

6. Lisää kerma ja tarkista suola.



Broileri-kasviskeitto



2-3 kpl broilerin rintaleikettä

1 rkl voita

1 kpl sipulia

1 kpl palsternakkaa

1 kpl omenaa

2 kpl porkkanoita

1-2 tl currya

1,2 l vettä

3 kpl kanaliemikuutioita

0,5 dl riisiä

suolaa

valkopippuria

persiljaa hienonnettuna



1. Poista rintaleikkeistä luut ja nahka.

2. Leikkaa liha kuutioiksi.

3. Hienonna sipuli ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi.

4. Ruskista lihakuutiot ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa.

5. Lisää joukkoon muut kasvikset ja karri ja anna niiden pehmetä hetki.

6. Lisää vesi ja liemikuutiot.

7. Kun keitto alkaa kiehua, lisää riisi.

8. Anna kypsyä noin 15 minuuttia.

9. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

10. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.