mitä jälkiruokaa joulupöytään?
Pakastepuolukoita, sokeria, rahkaa, vatkattavaa vaniljakastiketta.
Kommentit (9)
rahkat ja puurot on tietty aika hyviä ja helppoja tehdä, muta oisko vielä jotain kevyempää ehdotusta?
Esim. uuniomena+vanilijakastike (vvahtotuva, niin tulee syötyä vähemmän) tai punaviinipäärynät.
Hesarin ruokatorstaissa oli pari viikkoa sitten sellainen ohje jossa oli täytteeksi kerman sekaan laitettu rommiluumuja ja sitten koristeltu hedelmillä (luumua ym jouluista) ja tryffelillä. Itse aion tehdä tuon mutta jätän rommin pois että lapsetkin tykkää. Ohje vaikutti ihanalta, lisäksi Pavlova on todella näyttävän näköinen ja kevyempi kuin rahka/kerma-jutut.
Jokainen voi sitten omalla kohdallaan päättä paljonkon syö juutoa ja paljon hedelmää
Ei nyt sangen kevyttä, mutta pitääkö jouluna ollakaan... ;)
3dl kermaa vaahdotettuna
2 keltuaista ja 0,5dl sokeria vaahdotettuna
Suklaarouhetta tai mitä nyt mieli tekeekään
Kermavaahto ja keltuaisvaahto sekä suklaarouheet sekaisin, pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Helppoa ja hyvää. Voi tehdä joko annosmaljoihin tai isompaan vuokaan. Itse ajattelin tehdä tänä vuonna tätä dajm-murskasta ja tarjota vadelmakastiketta sen kanssa (soseutan pakastevadelmat ja vähän sokeria sekaan).
Anopilla saan aina jouluaterian päätteeksi raikasta ja kylmää kiisseliä. Jotenkin tasoittaa raskasta oloa ja auttaa vatsan toimintaa sitten jatkossakin :)
Se alkoi kuulostaa houkuttelevalta.
Kotilieden ohjeella Mestari Andelinin puolukkahyytelökakku tjsp. Vähän työläs, monta kippoa käytössä kun sitä tekee, mutta ah niin ihana..
Jos haet ohjeen, huomaatko virheen työohjeessa.. =0) Se oli siinä Kotilieden joulureseptikirjassa jo ja kun nettiarkisto tuli käyttöön, ovat siirtäneet ohjeen virheineen nettiin. HA!
oletetaan, että pääruoat on aika perinteisiä, juureslaatikoita tai haudukkeita, kinkkua jne.
Mitä jälkiruoaksi? Mieluusti ei torttuja...