miten tehdä kanan filesuikaleita ja riisiä uunissa?
paistinpannu niin huonossa kunnossa, ettei kauheasti houkuttele paistamaan.
Kommentit (7)
Tilkka oljya uunivuoan pohjalle, levita. Kaada raa'at riisit vuokaan, siihen paalle esim. pilkottua parsakaalia, herneita, maissia, mita nyt haluatkaan. Yleensa paistan kanapalat ensin pannulla ja maustan, mutta voi siis laittaa raakanakin vuokaan. Liemen teen nain: sekoitan puolet valmista kanalienta ja puolet kookosmaitoa, lisaan chilia, kurkumaa, currya jne. mita mausteita nyt haluat. Itse tykkaan tulisesta. Ja sitten kaadan liemen riisi/kana/vihannes-seoksen paalle ja uuniin. Jos riisi nayttaa kuivuvan liikaa, lisaan vetta. Herkullista ja helppoa!
kertokaa vielä asteet ja aika uunissa?
Mitä jos pilkkoisi kasvikset riisin sekaan, heittäisi kanat päälle ja kaataisi vuokaan 2-3 dl kanalientä ja uuniin 180 asteeseen.
Tarkkaile ettei riisi kuivu -> lisää vettä.
Maista että riisi on kypsää, kanoista ei huolta tuossa ajassa.
Minä laitan 3 dl riisiä, 5 dl vettä ja liemikuution, pakastepussillisen vihanneksia ja päälle kanafileet (suikaleet kypsynevät nopeammin). Loppuvaiheessa ruokakermaa ja vielä uuniin, kunnes neste on imeytynyt. Hyvää ja vaivatonta!
Tulee tosi hyvää. Teen tuosta kastikeesta vähän tavallista juoksevamman.
Itse paistan suikaleet ensin ja keitän riisin valmiiksi niin uunissa oloaika vähenee, mutta toki voi kaikki laittaa raakanakin uuniin.
Olisiko kuitenkin puhe broilerista eikä kanasta?
teidän innoittamananne aion huomenna kokeilla tätä uuniin laittamista. mutta kertokaahan että mihin asteeseen ja kuinka pitkäksi aikaa se laitetaan? ja sekotetaanko ne ainekset ensin, vai ladotaan päällekkäin uunivuokaan?