"Ruskeat raidat" alkkareissa - miksi ja saako ongelmaa pois?? (vrt. anaalikeskustelu)

Vierailija

Siis onko kellään muulla tällaista ongelmaa? Että helposti tulee vähän vanhemmiten (no iältäni olen kyllä alle 40) ruskeita jälkiä alkkareihin, vaikka miten huolella pyyhkisi ja pesisi bidésuihkullakin niin silti sitä ulostetta tuntuu valuvan.Tuossa anaaliketjussa puhuttiin jostain ulosteinkontinenssista, onko mulla nyt se vai? Anaaliyhdyntää ei kokonaan olla harrastettu mutta yhdessä vaiheessa oli kyllä vaihe jolloin mies usein hyväili sieltä ja kokeili sormella... että johtuuko tämä nyt jo siitä?Lapsia on myös jo enemmän kuin yksi, että kyllä kai nuo raskaudetkin vaikuttaneet.Virtsanpidätysongelmia ei ole pahempia. (raskausaikana kerran oli vähän kipeänä ollessa kun oli viikon pari yskinyt putkeen).

Silti käytän nyt Aquaflex-kuulia, jotta varmistan lantionpohjalihasten kunnon.Osaako joku neuvoa millä tuota ulostetahraongelmaa voisi poistaa??? Ei taida tuo Aquaflex / emättimen treenaaminen siihen auttaa??

Kommentit (5)

Vierailija

ihan peräaukon sulkijalihasta (tyyliin supista-rentouta).

Ja auttaisiko, jos lisäisi kuitua reilusti ruokavalioon.

Useamman raskauden jälkeen olen huomannut, että ilma karkaa helpommin, ja olen yrittänyt tuota treenausta lisänä lantionpohjan lihasten treenauksen yhteydessa.

Vierailija

Paksun- ja peräsuolen ongelmiin yleispätevä hoito-ohje on että lisää ruokavalioon kuituja, se saa ulosteen kiinteyden sopivaksi. Lisäksi ulostamisen on hyvä olla säännöllistä = yksilöllistä säännöllisyyskin, siihen voi käyttää apuna laksatiiveja. Muut lisähoito-ohjeet riippuu paljon siitä, mistä tuhriminen johtuu. Peräpukamiin saa reseptivapaita rasvoja apteekista. Ja lantiopohjalihaksien harjoitteluun olet varmasti saanut ohjeita neuvolasta raskausaikanasi.Tuhriminen voi johtua monesta seikasta. Helpompi olisi miettiä asiaa jos tietäisi kokonaisvaltaisemmin sinusta, koska ihmisen elimistö on kokonaisuus ja ulosteongelmat voivat johtua hyvinkin erilaisista seikoista!! Jos ongelma on jatkuvaa ja pitkäkestoista niin kyllä hakeutuisin lääkäriin, vaikka ongelma voi ollakin "arka aiheinen". Viestiringissä tulivat jo esille peräsuolen sulkijalihaksen heikkous ja lantiopohjanlihasten heikkous.Tässä "pieni" esimerkkilista, joista ulosteongelmat voi johtua: kuituköyhä ruokavalio, liikunnan puute, vähäinen nesteen nauttiminen, ulostusrefleksin "sammuttaminen" = et mene kakalle silloin kun kakattaa > refleksi heikkenee ja uloste kertyy suoleen> suoli laskeutuu ja venyy suuremaksi> ei enää jousta vaan on muoviputkimainen, peräpukamat, masennus/mieliala, lääkkeet, suoliston virukset ja bakteerit, imeytymishäiriöt=esim. ruoka-aineallergiat, kilpirauhasen toimintahäiriö, muut sairaudet, divertikkelit=suolen tyriä, ärtynyt paksusuoli, paksun suolen tulehdukset, suolen kasvaimet, paksun suolen syöpä.Ensimmäisenä itelle tuli mieleen peräpukamat, niitä voi olla myös syvemmällä kuin peräsuolen aukolla. En tiedä saitko mitään selvää. Mutta jokatapauksessa halusin sanoa, että jos ongelma ei häviä kuiduista, rasvoista, liikunnasta ym. huolimatta ja rasittaaa sun joka päiväistä elämää niin hakeudu ihmeessä lääkäriin. Ei tollasesta tarvi nuoren eikä vanhankaan ihmisen kärsiä.

Vierailija

ja olen muuten huomannut niinkuin joku tässä kommentoi, että myös ilma karkailee helpommin nyt raskauksien jälkeen.

Ulostaminen on säännöllistä, 1-2 x päivässä.Lääkityksiä ei ole, ei allergioita, mitään sairauksia tms. ei ole todettu.

Ei myöskään peräpukamia, tosin ehkä jotain pientä sen tapausta oli synnytyksen jälkeen ja vähän ennenkin.Tuo ongelma lähinnä liittyy itse asiassa siihen, että ulostamisen jälkeen, vaikka siis huolehtisin hyvin pyyhkimiset ja pesut, niin silti ulostetahraa jotenkin vielä tulee vessasta lähettyä.

Ei sitä muuten väliaikoina tihku.

Ehkä mulla on liian löysä vatsa ja syönkin liikaa niitä kuituja??ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat