Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Bravuurisi ruuanlaitossa tai leivonnaisissa?

Vierailija
11.03.2009 |

mulla on sellainen arabialainen kuivakakku nam.. teen sitä ehkä kerran vuodessa ja omat sekä vieraat sitä odottavat vesi kielellä ja tilaavatkin aina omiin juhliinsa.



suolaisessa ehkä sitten perinteiset uuniruuat karjalanpaisti,poronkäristys--pihvin paisto ei ole mun vahvin puoli :)



entäs sinun?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pippuripihvit

Vierailija
2/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosta arabialaisesta kuivakakusta on tainnut olla ennenkin täällä puhetta, onko se hunajakakku? Yritin sillon etsiä netistä reseptiä, mutta turhaan... Se on jäänyt kaivelemaan mua, etkö viitsisi jakaa reseptiäsi? En edes asu Suomessa niin että en vois alkaa kilpailla sun suosiostas... Pliiiiisss ap!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

250g marg

33/4dl sok ja vaahdotetaan kuohkeaksi



3 munaa --lisää yksitellen



1dl mantelirouhetta

1rkl kaakaota

5dl vehnäj

1/4tl leivinj

1tl kanelia

1/2tl suolaa

1/2tl soodaa

1tl muskotinkukkaa (itse en laita)

2tl vanilijasok

-sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan



2rkl sitruunamehua

2dl kermamaitoa

lisää taikinaan



paista 170 asteessa noin tunti



kuorrutus:



1pkt tomusok

11/2rkl kaakaota

2tl kanelia

60g voisulaa

1/2dl vahvaa kahvia



Nautinnollista hetkeä :)



ap

Vierailija
4/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli sokeri ja margar yhdistetään ja vatkataan yhteen?

ja koneen käydessä munat lisätään?



kuivat aineet sekoit. erikseen, yhdistetään ekaan taikinaan sit?

Vierailija
5/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaikki lisäät tuossa mainitussa järjestyksessä

Vierailija
6/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkosuklaa-juustokakku

Makea leivonnainen / Torttu

Jälkiruoka / Kakku

noin 20 annosta

Aktiivinen valmistusaika: 35 min

Passiivinen valmistusaika: 12 t





Pohja

1 pkt (195 g) murokeksejä

50 g voita

Täyte

4 liivatelehteä

1 rkl sitruunamehua

200 g valkosuklaata

3 valkuaista

2 dl tomusokeria

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tl luomusitruunan raastettua kuorta

1 rkl vaniljasokeria

Päällyste

1 ps (200 g) pakastevadelmia

1 dl vettä

4 rkl sokeria

1 rkl sitruunamehua

2 liivatelehteä

Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuokaan. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.



Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.



Purista pehmenneistä liivatelehdistä liika neste pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää puolet tomusokerista vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa tuorejuuston joukkoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa joukkoon valkosuklaa. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto muutamassa erässä nuolijalla kevyesti nostellen, jolloin kakun rakenteesta tulee moussemainen.



Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.



Valmista kakulle vadelmakiille noin 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta kiille ehtii hyytyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja puristele lusikalla vadelmia kattilan reunoja vasten, että marjoista irtoaa mehu.



Siivilöi mehu, älä puristele marjoja, että mehusta tulee kirkasta. Kuumenna mehu ja kerää vaahto pinnalta. Purista liotusvesi pehmenneistä liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Anna jäähtyä ja kaada varovasti kakun pinnalle. Peitä kakku ja nosta jääkaappiin.



Irrota kakku vuoasta, vedä ensin veitsellä tai lastalla kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta kakku lastoilla ilman pohjapaperia tarjoiluvadille.

Nopeamman kiilteen teet, kun liuotat 2 liivatelehteä kuumaan sitruunamehutilkkaan ja lisäät seoksen 2 1/2 desiin voimakkaan väristä ja makuista mehua





p.s. Kakku toimii ilman vadelmakiillettäkin, olen rouhinut päälle suklaata tai levittänyt pinnalle nomparellejä tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaikki lisäät tuossa mainitussa järjestyksessä

Vierailija
8/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan ehdoton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja korvapuustit

Vierailija
10/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaisista jauhelihapiirakka, juustosarvet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

siinä on) ja lämmin boileri-homejuutso-kasvissalaatti (oma viritelmä).



Tutuille terkkuja!

Vierailija
12/14 |
12.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

raaka-aineita? Ette varmaankaan tarkoita lihapiirakkaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
13.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun tekee ihan simppelin jauhelihan kanssa creme bonjour-valkosipuli sekaan

Vierailija
14/14 |
11.03.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutakakun tyylinen suklaakakku, monet juustokakut, porkkanakakku. Suolaisista osaan parhaiten suolaiset piirakat, yksi jauhelihapiirakka kerää aina kehut, mutta muutkin onnistuu yleensä hienosti.



Reseptiä pyydetään yleensä tuosta suklaakakusta ja jauhelihapiirakasta.