Bravuurisi ruuanlaitossa tai leivonnaisissa?
mulla on sellainen arabialainen kuivakakku nam.. teen sitä ehkä kerran vuodessa ja omat sekä vieraat sitä odottavat vesi kielellä ja tilaavatkin aina omiin juhliinsa.
suolaisessa ehkä sitten perinteiset uuniruuat karjalanpaisti,poronkäristys--pihvin paisto ei ole mun vahvin puoli :)
entäs sinun?
Kommentit (14)
Tosta arabialaisesta kuivakakusta on tainnut olla ennenkin täällä puhetta, onko se hunajakakku? Yritin sillon etsiä netistä reseptiä, mutta turhaan... Se on jäänyt kaivelemaan mua, etkö viitsisi jakaa reseptiäsi? En edes asu Suomessa niin että en vois alkaa kilpailla sun suosiostas... Pliiiiisss ap!!!
250g marg
33/4dl sok ja vaahdotetaan kuohkeaksi
3 munaa --lisää yksitellen
1dl mantelirouhetta
1rkl kaakaota
5dl vehnäj
1/4tl leivinj
1tl kanelia
1/2tl suolaa
1/2tl soodaa
1tl muskotinkukkaa (itse en laita)
2tl vanilijasok
-sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan
2rkl sitruunamehua
2dl kermamaitoa
lisää taikinaan
paista 170 asteessa noin tunti
kuorrutus:
1pkt tomusok
11/2rkl kaakaota
2tl kanelia
60g voisulaa
1/2dl vahvaa kahvia
Nautinnollista hetkeä :)
ap
eli sokeri ja margar yhdistetään ja vatkataan yhteen?
ja koneen käydessä munat lisätään?
kuivat aineet sekoit. erikseen, yhdistetään ekaan taikinaan sit?
Valkosuklaa-juustokakku
Makea leivonnainen / Torttu
Jälkiruoka / Kakku
noin 20 annosta
Aktiivinen valmistusaika: 35 min
Passiivinen valmistusaika: 12 t
Pohja
1 pkt (195 g) murokeksejä
50 g voita
Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
200 g valkosuklaata
3 valkuaista
2 dl tomusokeria
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
1 rkl vaniljasokeria
Päällyste
1 ps (200 g) pakastevadelmia
1 dl vettä
4 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä
Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuokaan. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Purista pehmenneistä liivatelehdistä liika neste pois ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Sulata suklaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää puolet tomusokerista vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa tuorejuuston joukkoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuori. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa joukkoon valkosuklaa. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto muutamassa erässä nuolijalla kevyesti nostellen, jolloin kakun rakenteesta tulee moussemainen.
Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.
Valmista kakulle vadelmakiille noin 3 tuntia ennen tarjoilua, jotta kiille ehtii hyytyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan vadelmat, vesi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja puristele lusikalla vadelmia kattilan reunoja vasten, että marjoista irtoaa mehu.
Siivilöi mehu, älä puristele marjoja, että mehusta tulee kirkasta. Kuumenna mehu ja kerää vaahto pinnalta. Purista liotusvesi pehmenneistä liivatelehdistä. Liuota ne kiehuvan kuumaan mehuun. Anna jäähtyä ja kaada varovasti kakun pinnalle. Peitä kakku ja nosta jääkaappiin.
Irrota kakku vuoasta, vedä ensin veitsellä tai lastalla kakun reunoja myöten. Avaa vuoka ja nosta kakku lastoilla ilman pohjapaperia tarjoiluvadille.
Nopeamman kiilteen teet, kun liuotat 2 liivatelehteä kuumaan sitruunamehutilkkaan ja lisäät seoksen 2 1/2 desiin voimakkaan väristä ja makuista mehua
p.s. Kakku toimii ilman vadelmakiillettäkin, olen rouhinut päälle suklaata tai levittänyt pinnalle nomparellejä tms.
siinä on) ja lämmin boileri-homejuutso-kasvissalaatti (oma viritelmä).
Tutuille terkkuja!
kun tekee ihan simppelin jauhelihan kanssa creme bonjour-valkosipuli sekaan
Mutakakun tyylinen suklaakakku, monet juustokakut, porkkanakakku. Suolaisista osaan parhaiten suolaiset piirakat, yksi jauhelihapiirakka kerää aina kehut, mutta muutkin onnistuu yleensä hienosti.
Reseptiä pyydetään yleensä tuosta suklaakakusta ja jauhelihapiirakasta.
pippuripihvit