Porsaan ulkofile kimpale 600g, mitä tekisin siitä?
En jaksaisi pihveiksi pilkkoa ja paistaa. Kun ei ole kastikkeeksi kuin yksi pieni kerma.
Laitanko uuniin? Mitäs sitten? Nestettä ja mausteita matkaan ja joku folio päälle?
Auttakee mua kädetöntä!
Kommentit (7)
Lisäksi ympärille paljon pakasterehuja (esim. kruunusekoitus) ja vaikka pari perunaa pilkottuna. Kasvisten päälle loraus soijaa eikä muuta nestettä tarvita. Ei myöskään foliota päälle. Anna olla vajaa 200 asteisessa uunissa 1,5-2h.
Tosin siinä täytyy hieman suikaloida :) Mutta muuten nopeaa. ja se yksi kermakin riittää. Löytyykö sulta vihanneksia, esim. porkkanaa, sipulia, paprikaa tms. herkkusieniä? Niitä sekaan. ja lisukkeeksi kelpaa mikä vaan; riisi, nuudelit, pasta, peruna...
voit mös ruskistaa sen ensin pannulla ja laittaa sitten uuniin;)
Pitäs tänään syödä se.
Ja pitääkin varmaan uuniin jo kohta laittaa että ehtii valmiiksi n. klo 17-18.
Mitkä asteet uunissa, saanko kysyä?
Tuo kolmosen ehdottama lämpötila ja aika uunissa tuottaa kyllä ihan kuivan korppulihan...
Laita 150 asteiseen uuniin ja mittarin kanssa, kypsää, kun mittari näyttää 65-67 °C.
Toinen vaihtoehto on pilkkoa liha suikaleiksi ja tehdä kastike. Ruskista lihan palat, mausta suolalla ja pippurilla ja laita kastikkeeksi demi glace kastikepohja + kermaa. anna hautua.
Mittaria meillä ei ole, mutta eiköhän tuo kypsyys saada selville.
Kiitos avusta!
Ap
Pistä sen jälkeen klöntti laakeaan vuokaan, pikkasen vettä vuoan pohjalle ja uuniin 4 tunniksi.