Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pesekö joku oikeesti vihannekset tiskiaineella?

Vierailija
11.02.2009 |

pari tuttua pesee tomaatit ja muut tiskiaineella.. ja sano että munkin pitäs kun oon nyt raskaana.. miksi? listeria? vai vain ulkomaalaiset?

mä äsken pesin/huuhtelin kotimaiset tomaatit ja kurkut ihan pelkällä vedellä ja kuivasin talouspaperiin. ja hyvää oli. :)

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta esim. ulkolaiset paprikat jne. Kaikkialla ei esim. todellakaan käytetä puhdasta raanavettä vihannesten kasteluun, puhumattakaan niille ruiskutetuista torjunta-aineista ym.

Vierailija
2/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ennemmin kyllä tiskiainejäämä, kuin joku muu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä niitä tartte kauheassa tiskiaine määrässä liottaa,ihan tipan mä laitan,hankaan ja huuhtasen silloin harvoin kun jotain ulkolaisia ostan,kotimaiset vaan vedellä.

Vierailija
4/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

silloin kun pitää raastaa keltainen kuori leipomuksiin, ne pesen tiskiaineella ja hankaan kovasti tiskiharjalla. huuhtelen ja raastan.

Vierailija
5/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

että kotimainen on ainoa ja oikea? onko siinä muka oikeasti vähemmän aineita pinnassa?

Vierailija
6/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan pikkuinen tippa riittää. Ja tämä pätee siis vain kasviksiin yms., joissa on sellainen kuori, joka kestää tuon käsittelyn. En siis tietenkään ala lorottaa tiskiainetta esim. salaatteihin ja parsakaaleihin. Mutta paprikoihin yms. kyllä. Kotimaiset pesen pelkällä vedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

hesarissa oli viimevuonna omenavertailu eikä yhdessäkään lajikkeessa ollu mitään syömäkelvotonta.

Vierailija
8/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

(ja pitäisikin) etenkin jos käyttää sitrushedelmien kuorta ruoanvalmistuksessa. Astianpesuainetta käytetään astioiden käsinpesuun, eikä niihinkään mitään haitallisia "jäämiä" jää. Astianpesuaine on koostumukseltaan neutraalia tai heikosti emäksistä pesuainetta, josta ei muutenkaan olisi terveydelle haittaa, vaikkei sitä huuhtoisi pois. Kotimaisille kasviksille riittää tavallinen pesu. Terv. Martta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sittenko uskaltaa syoda omenat kuorineen?



kuorin ne aina niiden kasittelyainemyrkkyjen takia,

vaikka kuoressa niita teveellisia aineita juuri pitaisi olla...



niin ja kyllahan kotimaisiinkin kasviksiin ja hedelmiin

varmasti kaytetaan torjunta tai sailonta aineita...???

Vierailija
10/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varsinkin ulkomailta tuodut. Sain idean jostain tv:n kokkausohjelmasta. Sitä kun ei tiedä, kuka ripulikäsi niitä paprikoita ja tomaatteja on käsitellyt jossain matkan varrella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkomaiset kyllä. Tämä on nykyhetken käsitys. Itse silti välillä kuirin kotimaisetkin kurkut ja omenat, koska pidän niistä enemmän siten. Toisaalta vaikkapa perunan kuoressa on iso osa perunan hyvistä ravintoaineista, joten kotimaisia tuotteita myös kannattaisi syödä kuorineen sitä syystä. T. Martta

Vierailija
12/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin lasten kotitaloustunneilla ja ruokakursseilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis ihanko totta tällainen asia on "yleisessä tiedossa", et näin olis hyvä tehdä?



Kokkaan paljon ja luen ruokalehtiä ja -kirjoja jne, vaan tää mulle ihan vieras juttu!

Vierailija
14/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siellä pestiin kaikki tomaatit, kurkut, paprikat ym tiskialtaassa, jossa oli tiskiainetta. Siellä ne lilluivat vedessä puoli tuntia ja niitä välillä pyöriteltiin ja sitten huuhdottiin.

Luulisi, että varsinkin paikalliset tietävät, miksi ne kannattaa pestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
11.02.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainakin noiden appelsiinin kuorien kohdalla, monessa ohjeessa käsketään mielestäni pestä ihan tiskiaineella. Mutta tomaatit yms.. monestiko ne pyörivät lattialla kaupassa, ja joku hypistelee.. yök! Onneksi nykyään saa jo pakattuna useita vihanneksia.