Vääntäkää mulle rautalangasta: lihan keittäminen&pakastaminen vauvan ruokaan
Eli lihasuikaleet vähässä vedessä kattilaan, keiteään kunnes kypsiä, soseutetaan ja sitten jääpalarasiassa pakkaseen? Niinkö se menee? Paljonko vettä kun soseuttaa?
Kommentit (3)
Veden määrää on vaikea sanoa, riippuu keitettävän lihan määrästä. Lisäät desin ja jos ei tehoa, laitat taas desin.
Lihaa voi maustaa yrteillä, esim. basilikalla ja lisätä hiukan ruokaöljyäkin. Uppoaa vauvalle paremmin ja rasva auttaa vitamiinien imeytymisessä.
Minä olen keittänyt paisti- tms. vähärasvaista jauhelihaa (tai kanaa) niukassa vesimäärässä (liha peittyy juuri ja juuri), joskus kuorinut kiehuessa enimpiä vaahtoja pois. Hetken kiehumisen jälkeen olen lisännyt porkkana-, kukkakaali-, parsakaali- ym. kuutioita, keittänyt kypsiksi eli 15-20 minuuttia.
SItten soseutan sauvasekoittimella ja laitan pilttipurkkeihin, reilu puoli purkkia sosetta, kansi kiinni ja kylmään vesihauteeseen jäähtymään. Sitten pakasteeseen.
Sitten otan joka pvä purkin pakkasesta, keitän perunaa, riisiä tai makaronia lisäksi (käytännössä otan muille tekemästäni ruuasta). Vauva tykkää erittäin paljon!
vaikuttaa soseen "paksuuteen". Itse lisäsin sitä keitinvettä tarpeen mukaan...