Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En vain osaa tehdä ruokaa :(

Vierailija
01.05.2008 |

Haluaisin niin kovasti oppia, mutta kaikki menee aina pieleen! Varsinkin kaikki, missä pitää keittää perunoita. Äskenkin tein makkarakeittoa ja siitä tuli ihan kamalaa! Juurekset oli raakoja, niin keitin vielä hetken. Nyt koko keitto on mössöä, eihän tuota kehtaa kenellekään tarjota :(

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
01.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Opiskele eri ruoka- aineiden kypsymisajat. Onnea matkaan.

Vierailija
2/4 |
01.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile tehdä helppoja ruokia ensin, jotta saat itseluottamusta.



Keittoja varten täytyy opetella kuinka kauan mikäkin kasvis tai juures ottaa aikaa kypsyäkseen. Mitä kovempi kasvis raakana, sen kauemmin kestää. Eli porkkana kestää kauemmin kuin vaikkapa herneet. Lisäksi mitä isompi pala, sen kauemmin kypsyy. Keittoon laitetaan siinä järjestyksessä, mikä kestää pisimpään kypsyä, se ekana kiehumaan.



Älä masennu vaan jatka harjoituksia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
01.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim lapin puikulat menevät todella helposti soseeksi, ovat jauhoisia perunoita.



Pirkka myy " väriperunoita" , punainen pussi sisältää jauhoisia perunoita, sopii esim muusiin, keltaisen pussi perunat ovat puolikiinteitä yleisperunoita, jotka käy vähän kaikkeen ja vihreässä pussissa kiinteitä perunoita jotka sopii just keittoihin, salaatteihin pannulla paistettaviks.



Joka pussin takana on lueteltu sopivimmat käyttökohteet.



Kyllä se siitä, kokemus opettaa!

Vierailija
4/4 |
01.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja porkkanat 15-20, herneet tarvii vain muutaman minuutin jne. Kastike pitäis valmistua siinä ajassa minkä perunoiden keitto vie. Eli ekana perunat, porkkanat ja muut kasvikset kuorit ja pilkot valmiiksi ja kattilaan. Silppua myös sipuli tms. joka menee kastikkeeseen.



Vedenkeittimestä kiehuvaa vettä perunoiden päälle ja hellalle, lihat paistinpannuun, ja ruskistelet ne, ja sipulit ja sienet jne. Kun ovat ruskistuneita laitat sivuun.



Laita ne porkkanat päälle. Laita liemikuutio kulhoon ja kiehuvaa vettä päälle. Sitten rasvaa pannulle ja saman verran jauhoa, ruskistat sitä muutaman minuutin. Sitten kaadat vähitellen sen lihaliemen päälle kunnes sakenee. Jos tulee paukkuja niin laitat vaikka siivin läpi. Siihen sitten laitat ne lihat ja muut ja kastike on valmis, laita kansi päälle jos löytyy, ja matalalle lämmölle.



Sitten vain odottelet niitä porkkanoita. Jos perunat ovat kypsiä, niin kaada vedet pois, ja kansi päälle, ne kärsii odotella vähän aikaa. Sitten on ruoka valmis. Ei ole vaikeeta jos vähän ajattelee ajoitusta.