Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä laitatte juustotarjottimelle?

Vierailija
04.12.2014 |

Itse en kauheasti tunne juustoja aurajuuston lisäksi ja haluaisin laitaa juustotarjottimen lauantaina kun tulee ystäviä illanviettoon.

Mitkä juustot teillä yleensä vakkareina ja iso plussa olisi jos jaksaisitte parilla sanalla kertoa mausta ja koostumuksesta.

Laitatteko jotain hedelmiämyös tarjolle?

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

söpö kysely :)

Vierailija
2/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

viikunahilloa tai lime-papaijahilloa, omenaa, pipareita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään camembert'stä, manchegosta, port salut'stä ja tottahan toki klassisesta musta pekasta. Auran alle piparia, muille jotain suolaisempia tai neutraalimpia. Viikunahilloa, kirsikkahilloa ja tomaattihilloa. Kypsää päärynää, persimonia, rypäleitä. Ilmakuivattua kinkkua, bresaolaa, redusoitua balsamicoa.. Uuh. Pakko saada juustoja viikonloppuna!

Vierailija
5/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Brie ja manchego lemppareita. Sitten tarjolle myös tietty keksejä, rypäleitä ja muutamaa erilaista kinkkua esim. bresaola ja serrano ilmakuivattu. Joskus laitan vielä kirsikkatomaattejakin. Ja punkkua tietty :)

Vierailija
6/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Goudaa (välimeren gouda ainakin ihanaa), maturea cheddaria, Manchegoa ja muita kovia juustoja, tykkään testailla erilaisia, joita en tunne hyvin. Lisäksi rypäleitä, ilmakuivattua kinkkua, hunajamelonia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

nythän on kiva pikkujoulukautena yhdstää piparia ja vaikka mainitsemaasi aurajuustoa 

Vierailija
8/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 18:41"]

Brietä, eli valkohomejuustoa. Ihan ehoton suosikki vaikkei paljon millekään maistu. Sitten joku voimakas savujuusto ja se sinihomejuusto. Joskus jotain uusia kokeiluita, mutta nuo kolme ekaa on ehottomia favoritteja. Sitten suolakeksiä, päärynää (sopii hyvin brien ja suolakeksin kaveriksi), piparkakkuja ja ehkä viinirypäleitä.

[/quote]

Brie maistuu aivan oksennukselta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 19:01"]

[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 18:41"]

Brietä, eli valkohomejuustoa. Ihan ehoton suosikki vaikkei paljon millekään maistu. Sitten joku voimakas savujuusto ja se sinihomejuusto. Joskus jotain uusia kokeiluita, mutta nuo kolme ekaa on ehottomia favoritteja. Sitten suolakeksiä, päärynää (sopii hyvin brien ja suolakeksin kaveriksi), piparkakkuja ja ehkä viinirypäleitä.

[/quote]

Brie maistuu aivan oksennukselta!

[/quote]

Niin maistuu! :D Hyi olkoon!

Vierailija
10/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku sulava valkohomejuusto, Kaltbach luolakypsytetty, Ahvenanmaalta Prästens (vai Prostens??), näin jouluna piparin päällä St  Agurista tehty tahna, Morbier tuhkajuusto, italiasta tuon mm Toma juustoa ja parmesania.

kaikkia ei tietenkään kerralla. Lisukkeena viikunahilloa tms, melonia, hunajamarinoituja pähkinöitä, päärynää. Ei koskaan rypäleitä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

On teillä kyllä erikoisen makuiset oksennukset. Brie on ihan ok, aika turvallinen valinta yhdeksi tarjottimen juustoksi, kun monet siitä tykkää. Mustapekkakin on aika yleisesti tykätty. Itse tykkään voimakkaan makuisista kovista juustoista myös. 

Vierailija
12/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Västerbotten, gorgonzola, comte ja ehkä vielä camembert

pähkinöitä, viikunahilloa, hedelmiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turvallisimmat valinnat brie,mustapekka ja auran sinihomejuusto. Lisäksi suolakeksejä,piparkakkuja ja viinirypäleitä. Nuista yleensä tykkää melkein kaikki mutta tottuneemmalle juustonmaistajalle voivat olla vähän tylsä valinta.

Vierailija
14/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Comté, Tête de Moine ja Manchego (väh. 6kk) ovat suosikeitani kovista juustoista. Weinkäse on ihana viinillä "pesty" homejuusto, sitten joku perusturvallinen brie tai camembert, sinihomejuustoista tykkään yleensä Aura Goldista tai Saint Agurista. Lisukkeena on erilaisia keksejä, viikunahilloa ja hedelmiä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etorki baskijuustoa (tai muuta brebistä), brietä, tommea, morbieria ja sinihomejuustoa.

Vierailija
16/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

OT, mikä on tämä yleistynyt tyyli kirjoittaa suolakeksiä, sipsiä jne. (vrt. suolakeksejä, sipsejä)? Onko joku murrejuttu vai vaan yleisesti huonontunutta kielenkäyttöä? Mua ärsyttää...

Vierailija
17/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko OT erityisen huonoa suomenkieltä?

Just guessing. :D

Olet palstalla, jossa 90 prosenttia kirjoittajista kirjoittaa golidzi, alkoovi, ulko ovi ja Kotkalainen.

Vierailija
18/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tarjoat viiniä juustojen kanssa, niin unohda kaikki pippuri- ja chilijuustot, eikä ne muutenkaan ole juustotarjottimen juustoja. Myöskään päärynä, omena ja rypäleet eivät sovi viinin kanssa. Korvaa hedelmät erilaisilla hillokkeilla, esim. viikunahilloke. lisäksi erilaisia pähkinöitä. Unohda juustotarjottimelta myös kermajuustot ja edamit, ne kuuluvat suomalaisten aamupalaleivän päälle. 

Liian montaa lajia on turha ottaa, hyvä kombinaatio voisi olla esim:

-kova kypsytetty juusto esim. Gruyere, Manchego, Parmesan

-Valkohomejuusto, joku hyvässä kypsyysvaiheessa oleva, esim. Brie de Meaux (pastöroimaton on aina parempi valkohomejuusto)

-Sinihomejuusto, jos miedomman haluaa niin Aura, jos vahvempaa niin Stilton tai Roquefort

-Mahdollisesti joku pehmeä vuohenjuusto ja sen kanssa Sauvignon blanc valkkari

-Ehkä joku kotimainen, esim. Kolatun juustolan juusto

 

Vierailija
19/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.12.2014 klo 20:24"]

OT, mikä on tämä yleistynyt tyyli kirjoittaa suolakeksiä, sipsiä jne. (vrt. suolakeksejä, sipsejä)? Onko joku murrejuttu vai vaan yleisesti huonontunutta kielenkäyttöä? Mua ärsyttää...

[/quote]

 

On murrejuttu.

Vierailija
20/48 |
04.12.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuo hillokkeet on kamalia, mutta hifistelyyn toki oivia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme yhdeksän