Vierailija
Poiminta

Jos ohjeessa sanotaan että 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä, miten on deseinä? Esim. jos on 6 dl vettä, monta tulee riisiä?tälläisestä saatiin väittely aikaiseksi :D

Sivut

Kommentit (734)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Meni ilta tähän ketjuun :D Turhaa edes oikeaa vastausta sanoa, sillä se on jo monesti sanottu. Minä keksin miten tästä riisinkeitosta päästääneroon, ainakin niin ettei mokomia osia tarvitse miettiä: Ostakaa niitä riisejä jotka keitetään pussissa! Ohje: Laita kattilaan vettä runsaasti niin että pussi peittyy kun kiehuu lisää riisipussi sinne ja anna kiehua 15min Ei tarvitse mittailla yhtään mitään, riittää kun osaa laittaa levyn päälle ja katsoa aikaa kellosta :D
laitetaan 1-4 mitallista riisiä ja vettä mitallisen määrän osoittamaan viivaan asti. Ei tarvii vahtia yhtään, koska kääntää itsensä lämmitykselle kun riisi on valmis. Ei pala pohjaan, jos ei nyt vettä liian vähään laita. Yksi parhaimmista kodinkoneista mikä meillä on.

Lainaus:

Oletteko käyneet peruskoulun loppuun?1 osa riisiä = 12 osaa vettä = 2Eli vettä tulee kaksi kertaa enemmän kuin riisiä. Näin ollen riisiä on puolet vähemmän kuin vettä.
Oletetaan, että riisiä olisi 3 dl.Jos vettä olisi kaksi kertaa enemmän kuin riisiä, sitä olisi 3 dl + (2 * 3 dl) = 9 dl. Eli suomeksi kolme kertaa niin paljon kuin riisiä. Esimerkin tapauksessa (1 osa - 2 osaa) vettä tulee siis kaksi kertaa NIIN PALJON KUIN riisiä.Ekvivalenttiluvuista voi muodostaa murtoluvut, jotka ehkä selventävät asiaa:Riisiä 1 osa -> 1, Vettä 2 osaa -> 2; seoksessa on siin yhteensä siis 1+2 = 3 osaa, josta riisiä on 1/3 ja vettä 2/3.Paljonko muuten olisi riisiä, jos sitä olisi "kaksi kertaa vähemmän" kuin vettä? ;0)

hitto... :DXDNo niin kokit ja matemaatikot... kotiäidin vuoro vastata!" Kaada 1 osaa riisiä 2 osan kanssa kiehuvaa vettä kattilaan.."Mitataan siis erikseen yksi osa riisiä(keittämätöntä) ja kaksi osaa vettä(kiehuvaa) ja kaadetaan molemmat kattilaan.Ohjeessa ei sanota, että vettä otetaan ensin tietty määrä ja sitten riisiä otetaan 1/3 veden määrästä. Ohjeessa sanotaan, että pitää ottaa 1 osa riisiä ja 2 osaa vettä. Silloin oletan, että ne osat otetaan samasta asiasta - tässä tapauksessa kokonaistilavuudesta siinä tilanteessa, kun keittämätön riisi ja keitetty vesi ovat eri astioissa ja riisiä on 1 osa ja vettä 2 osaa!Osasinkohan selittää...? :D En ole hyvä sanallisesti, voisin piirtää kuvan! Miksei kukaan ole vielä tehnyt sitä? :DAp ottaa keitettyä vettä 6 dl. 6 dl vettä on siis tässä tapauksessa se 2 osaa. Keittämätöntä riisiä on 1 osa. 2=1+1, eli 2 osaa on 1 osa + 1 osa (Voisi myös sanoa, että kun 2 osaa on 1 osa + 1 osa, niin silloin 2 osaa on kaksi kertaa 1 osa!). 2 osaa pitää siis jakaa kahdella, jotta saadaan 1 osa. Eli 6 dl pitää jakaa kahdella, jotta nähdään, paljon 1 osa on. 6 dl/2=3 dl.Hervottoman hauska ketju. :D Taidan piirtää kuvan, jos osaan. ;)

Terve ihminen ei riisiä syö (jos haluaa myös pysyä terveenä).

Lisäksi tuolla lasku- ja päättelytaidolla kannattaisi myös harkita ravintolaruokaan siirtymistä, antaa lapset adoptoitaviksi ja julistuttaa itsensä holhouksen alaiseksi.

Mahtava viestiketju! Kyllä irtos naurut vaikka en jaksanukaan lukee kun ekan sivun =D Eli siis yhden osan (sivun) kaikkiaan kahdeksasta osasta (sivusta)..

Lainaus:

Terve ihminen ei riisiä syö (jos haluaa myös pysyä terveenä).

Lisäksi tuolla lasku- ja päättelytaidolla kannattaisi myös harkita ravintolaruokaan siirtymistä, antaa lapset adoptoitaviksi ja julistuttaa itsensä holhouksen alaiseksi.
Miksi sitten japanilaiset ovat maailman terveintä kansaa, jos riisi on pahasta?


1 osa x:ää, 2 y:tä = 1x + 2y. Sitten jos x:n määrä tuplaantuu niin = 2*1x + 2*2y = 2x + 4y.1 osa x:ää ja puolitoista osaa y:tä = 1x + 1,5y. Jos x:n määrä tuplaantuu, seuraa = 2*1x + 2*1,5y = 2x + 3y.kun numeroiden perään laittaa dl ja x:n ja y:n korvaa ainesosilla, voi saada esim tällaista: 1dl riisiä + 2dl vettä.Tämä luetunymmärtämisestä. Mielipiteitä toki voi olla monenlaisia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat