Miks mun jauhelihapihveistä tulee aina " laihan" makuisia.
Eivät siis maistu lihalle..
Teen ihan normi reseptillä. 2dl nestettä, desi korppujauhoa, yksi sipuli, yksi muna ja mausteita. Ja paketti jauhelihaa. Vai onko se paketillinen (400g) liian vähän? Liian vähästä lihastako se johtuu?
Kommentit (9)
Sipulikeittopussiin sekoitetaan kananmuna ja purkki kermaviiliä. Laitoin 700g jauhelihaa, ja vähän vielä sipulia lisäksi.
Mutta mä olen ainakin huomannu, että pihvit/lihapullat vaativat tosi paljon maustetta, jotta maistuvat.
Hyviä tulee, kun laittaa reilusti sipulia, sinappia ja nesteeksi kermaviiliä. sitten pippuria ja vaikka kasvisliemimaustetta sekä jauhelihamaustetta ihan reippaasti.
Eli:
400gr jauhelihaa
2dl kermaa/vettä
1dl mauste korppujauhoja
1 muna
pippuria rouheena, jos haluat.
Tulee maistuvia lihapullia/pihvejä :)!
Vierailija:
ja vaikka kasvisliemimaustetta sekä jauhelihamaustetta ihan reippaasti.
Korppujauhot, sipulikeitot ja muut pois vaan. Mä teen ihan niin, että laitan 1-2 kananmunaa jauhelihan ja sipulin sekaan. Mausteeksi mustaa pippuria. Hyvää tulee.
Mä olen oikeasti luullut, että korppujauhot ovat pullissa ja pihveissä pitämässä niitä kasassa... :/
Mutta juu, onhan siinä sitä munaa tosiaan..
Eli mäkäytän Reformin luomu kasvisliemijauhetta ja siinä ei ole kyllä mitään lisäainetta!
Vierailija:
Vierailija:
ja vaikka kasvisliemimaustetta sekä jauhelihamaustetta ihan reippaasti.
Vierailija:
Mä olen oikeasti luullut, että korppujauhot ovat pullissa ja pihveissä pitämässä niitä kasassa... :/
Mutta juu, onhan siinä sitä munaa tosiaan..
400g jauhelihaa
1 muna
sipuli pieneksi silputtuna ja kuullotettuna
mausteet
Jätä turhat jatkeet pois, korppujauhoja on käytetty lihapullissa siksi, että ennen ei ollut varaa laittaa niin paljon lihaa... Joten jos teillä ei kamalan tiukkaa ole, niin tee ihan vaan lihasta lihapullat.