Keraaminen liesitaso vai induktiotaso?
Induktio on aino oikea. Muita vaihtoehtoja kokeilleena voin sanoa, että induktio on helppo pitää puhtaana, on turvallinen lasten kanssa ( ei kuumene jos ei ole kattilaa päällä), ei voi laittaa vahingossa päälle, eikä jää päälle:)
Kommentit (15)
Minkähän merkkinen induktio teillä on? Meillä aeg ja pelannut moitteettomasti jo monta vuotta eikä ole korjausmiehiä tarvinnut soitella. Myöskin uuteen taloomme tulee aeg:n induktio, en keraamista liettä ottaisi mistään hinnasta! Yksi iso plussa on induktiossa jo se jos kattila kiehuu yli tms niin ei tarvitse kuin kostealla pyyhkästä ja on puhdsta! Keraamisessa saat hangata tosissaan, että saat puhdasta. Mutta nuohan onkin makuasioita mistä ei voi kiistellä : )
Meillä myös AEG ja sen mitä korjausmiesten kanssa oon jutellut, niin olen ymmärtänyt että ongelmia on induktioissa yleensäkin just sen takia, että niissä on niin paljon elektroniikkaa. Teillä on sitten ilmeisesti käynyt hyvä tuuri...
siis tosi tyytyväinenhän olen induktiotasoon silloin kun se toimii eli on hurjan nopea ja reagoi välittömästi lämmön säätämiseen jne. mut sitten kun siitä joku osa hajoaa, niin ole siinä sitten parikin viikkoa ilman liettä lapsiperheessä... sillä aina kun siitä joku hajoaa, niin ei sitä korjaaja siinä paikanpäällä pysty korjaamaan vaan joutuu tilaamaan uuden kortin tms. ja sitten taas pariin viikkoon ei ruokaa laitellakaan :(
Keittiöremontti lähestyy ja olen selannut keittiökuvastoja sekä käynytkin parissa liikkeessä. Yhdessä mainostivat kovasti induktiotasoa ja kieltämättä se kuulostikin kivalle. Onko se kuitenkaan oikeasti " hienompi" kuin keraaminen taso?
Nyt tuntuu olevan muotia laittaa tuo liestitaso keittön tasoon kiinni ja uuni erikseen kalusteisiin asennettuna. Onko tämä systeemi hyvä? Ainakin se on ihan hyvän näköinen...
Keraamisessa ei ole oikeastaan minusta mitaan vitsia jos on mahdollista saada induktiotaso. Sen etuja keraamiseen verrattuna: koska vain se osa johon kattila koskee kuumenee kunnolla, ruoka ei oikeastaan voi " palaa" kiinni tasoon, joten sita ei myoskaan joudu raaputtelemaan siita pois (keraamisesta on minusta vaikea saada kiinnipalanutta pois). Lisaksi ainakin meidan induktiotasomme kuumenee " turbolla" TOSI nopeasti, veden saa kiehuvaksi alle minuutissa. Ainoa mika minusta ei induktiolla viela oikein onnistu, on riisin keitto silla tavalla johon olen tottunut (keitan riisin aasialaiseen tapaan kansi paalla, ekaksi kiehauttamalla veden riiseineen ja sitten pelkalla " jalkilammolla" hitaasti kypsyttaen, levyn olematta paalla - induktiossa kun tuota " jalkilampoa" ei ole juuri ollenkaan, tama ei onnistu).
Ja tuo lieden ja uunin erillisyys on ihan normaali ollut jo pidempaan ns. asennetuissa keittioissa. Vapauttaa uunin paikan liedesta riippumattomaksi, esim. meilla eri puolilla keittiota, ja korkealla ettei lapset ulotu edes kurkottamalla uuniin.
Itseäni harmittaa että otimme 2+2 lieden, koska kaksi tavallista levyä ovat lähestulkoon käyttämättä. Induktion on ihan ylivertainen, nopea ja reagoi lämpötilan vaihtoon heti. Lisäksi levyllä ei voi polttaa lapset näppejään kun kattila on nostettu siitä pois, koska se jäähtyy heti.
Uuni ja liesi on meillä erikseen koska uuni on korkeammalla, mikä on myös erittäin hyvä juttu ergonomisesti.
Meillä on myös 2+2 liesi ja tosi vähällä käytöllä ne tavalliset levyt ovat. Tosin tuo taso oli valmiina viime kesänä ostamassamme talossa, joten itse en ole moista valinnut. Muuten olisin myös hankkinut pelkän induktion, vaikka se olisikin tarkoittanut samalla muutaman kattilan/paistipannun hankkimista. Induktio on ihanan nopea, mutta vaati hieman totuttelua tavallisen keraamisen tason jälkeen.
Uunin sijoittaminen työskentelykorkeudelle kaapistoon on ollut trendi jo pitempään ja suosittelen. Ei tarvitse kumarrella ja toisaalta ipanat ei pääse niin helposti räpläämään. Kannattaa valita malli, jossa uunin luukun lasi ei kuumene ulkopinnalta, koska kyllä siihen joku kätensä tyrkkää kuitenkin.
Jos keittiössänne on tilaa paljon, eikä työpöytätasomäärä vähene siitä, että sijoittaa uunin korkeammalle, kai uuni kannattaa laittaa hyvälle työskentelykorkeudelle. Meille mahtui fiksusti hyvälle ergonomiselle korkeudelle vain astianpesukone ja sitä käytetään useammin kuin uunia, joten se korkealle ehdottomasti. Jos uunikin mahtuu, hyvä niin. Meillä se on induktiotason alla, mallia sellainen, ettei ulkopinta kuumene ja elektronisella lapsilukolla. Lisäksi kun teetimme ison huuvan keittopisteen (puuhella, induktiotaso ja uuni) yläpuolelle, nyt menee samaan huippuimuriin paistokäryt myös uunista, käryt tulevat induktiotason takakulmassa olevasta reiästä huuvan alle (niinkuin omilla jaloillaan seisovissa helloissa on). Eli induktiotaso ja uuni kannattaa ostaa yhtäaikaa samasta paikasta, että varmistaa niiden yhteensopivuuden jos tulevat päällekkäin.
Induktio on toiminut hyvin.
Itse halusin apk:n oikealle korkeudelle, mutta uunia en olisi laittanut sillä halusin että höyryt päätyvät huippuimuriin, meillä nyt kulmassa induktiolies i ja alapuolella uuni (myöskin lapsilukolla ja kuumenematon :) ) ja tykkäsin myös että saatiin " näyttävä" huuva siihen kulmaan.
Apk:ta tosiaan joutuu täyttämään jatkuvasti niin se nostettiin työskentelykorkeudelle.
Meillä on induktio ollut nyt kolmisen kuukautta käytössä, eikä oo kaduttanut kertaakaan. Se on nopeapi kuin keraaminen ja kuluttaa vähemmän energiaa.
Riisiin keitto-ongelmaan... Täytyy tehdä sammallalailla ku kaasun kanssa (induktiota sanotaankin moderniksi kaasuksi), eli jätää levy ihan pienelle. Minä olen jättänyt levyn 2 (säätö alue 1-9).
Joitain vinkkejä valintaan:
Tasoja saa ajastimella. Kätevä, ei tule enää ylikypsiä spagetteja, jos vaikka vauva tekee jotain hölmöä just kun pitäis otaa spgetit pois. Me käytetään tätä tosi paljon.
Joissain on myös ylikiehymissuoja. Tätä mrillä ei ooo, mutta voisiu olla ihan hyvä. Kaverilla on. se toimii niin, että jos kattila kiehuu yli niin levy sammuu automaattisesti.
Tämä galluppi kyllä puhuu selkeää kieltä, eli kaikki suosittelevat induktiota. Kävin viime viikolla keittiöfirmassa kysymässä tarjousta ja otin siihen mukaan induktiotason + kalusteisiisn upotettavan uunin.
Meille valittiin induktiotaso, ja olemme sitä nyt kuukauden verran käyttäneet. Minua häiritsee liedessä se ääni, joka varsinkin käytön alkuvaiheessa kuuluu. Ilmeisesti äänen voimakkuus jonkin verran riippuu kattilasta, mutta millään kattilalla ei liesitasomme ole äänetön. Minä haluaisin kokkailla ihan rauhassa, ääntä meillä riittää muutenkin tarpeeksi :)
Eli onko meidän taso poikkeus tai onko siinä jotain vikaa? Kukaan muu ei äänestä maininnut mitään?
Mutta enpä nyt ihan häiriintyä ole jaksanut ;).
Nonpareille:
Eli onko meidän taso poikkeus tai onko siinä jotain vikaa? Kukaan muu ei äänestä maininnut mitään?
Merkkina meilla SMEG. Ainoa mika saattaa joskus sirista induktion ollessa paalla on _matkapuhelin_, varsinkin jos induktio on vieressa ihan taysilla, eli kylla siina aika voimakkaat kentat taitaa olla. :-)
tosi herkkä hajoamaan eli ei kovin pitkäikäinen :( Tavallisessa keraamisessa tasossa huomattavasti vähemmä elektroniikkaa, nykyisessä meillä induktio mutta uuteen tulee tavallinen keraaminen taso (kyllästyttiin korjaajavisiitteihin...)