miten teette kalakeiton seitistä?
Kommentit (5)
ensin laitan kattilaan kalaliemikuutiot, sitten sipulia, porkkanaa, perunaa, lanttua. Kun ne ovat hetken kiehuneet niin laitan seitit ja kukkakaalia ja annan kiehua vielä 5-10 minsaa. Maustan tillillä ja sitruunapippurilla.
ja laitan ne kiehumaan veteen jossa on myös vähän sipulia (ei siis muita vihanneksia) ja määrästä riippuen 1 tai 2 kasvisliemikuutiota ja muutama maustepippuri. Kun perunat on puolikypsiä lisään kuutioidun seitin ja kuivattua tilliä muutaman rippusen. Kun kala on melkein kypsää lisää kerman, kuohukermasta tulee parasta, mutta kevyemmätkin vaihtoehdot ovat ok. Saatan laittaa myös nokareen voita.....
ja on muuten hyvää! Ja ei, emme ole lihavia vaikka käytämmekin voita ja kermaa ruuanlaitossa. perheessämme kaikki on normaalipainoisia;)
tai sulata sei esim. yön ja keitä perunat ja sei samassa kattilassa-
lisää lopuksi maito voinokareen kanssa , suolaa ja kokonaisia mustipippureita ja tilliä sekaan-
avot!
Minä laitan perunat, porkkanat ja sipulin kattilaan jossa reilusti (muutama sentti yli juuresten yläpinnan) vettä. Sitten kalaliemikuutioita sen mukaan paljonko vettä (1 kuutio/0,5l).
Kun perunat lähes kypsiä paloittelen seitin mukavan kokoisiksi kuutioiksi (jos ei leikkaaminen onnistu sulatan vähän mikrossa) ja heitän sekaan kera tillitukon. Kun sei on jäistä tulee pitää se kuutiomuotonsa myös kypsyessään. Kun kala on kypsää kaadan joukkoon 2dl ruokakermaa ja valmista.
Juuri syötiin tytön kanssa :). Pikkaisen aromisuolaa voi lisätä lautasella, jos haluaa lisää suolaa/makua ja ruisleipää ja juustoa lisäksi.
sitten kun ne melkein kypsiä lisään vihannekset,sitten seitit ja lopuksi maitoa. niin ja keitin veteen laitan pari kasvisliemikuutiota ja lopuksi sitten laitan maun mukaan niin kalaliemi ja/tai kasvisliemikuution.. ja vähän sitruunapippuria,en kuitenkaan laita kokonaisia pippureita..