kananmuna..
kysynpä nyt täältä pikaisesti,kun en löytänyt netistä oikein varmaa tietoa.. ainakin kaikissa kielletty listoissa ei ole mainintaa majoneesista tai salaattikastikkeista,missä on kananmunaa.. onko se sallittu aine siis? ainakin olettaisin,että noi teollisesti valmistetut on luotettavia,mutta miten se on? jossain luki,että raa' assa kananmunassa suurin riski on toksoplasmoosi ei listeria tai salmonella.. miten on? tämä on taas näitä hölmöjä kysymyksiä,tuli totta puhuen vaan mieleen,kun vedin tänään jättisatsin salaattia runsaalla kastikemäärällä ja sattumoisin luin vaan sisällön ja siellä oli kananmunan keltuaista..:)
kiitoksia!
Kommentit (2)
Kissa on harvoin terveysriski raskaana olevalle
3.5.2005 Rita Trötschkes
" Kuulutko niihin, jotka murehtivat sitä, että toksoplasma-loisen saanut kissa aiheuttaa terveysriskin raskaana olevalle? Toksoplasman voi saada pikemmin huonosti pestyistä juureksista tai kuorimattomista hedelmistä, raasta lihasta tai kananmunista kuin kissasta."
tästä artikkelista minä tuon toksoplasman löysin,en siis repäissyt tyhjästä.. muuten kiitos neuvosta,niin minä arvelinkin,kunhan kysäisin,jos joskus vaikka alkaakin mieltä vaivata:)
Teollisesti valmistettuja majoneeseja/salaatinkastikkeita uskaltaa Suomessa huoletta syödä.
Kannattaa googlettaa " majoneesin valmistus" , wikipediastakin löytyy hyvin tietoa.