Voiko kinkun vielä pelastaa?
Otin uunista kun näytti 75 astetta ja nyt aamulla kun sitä maistelin, huomasin että oli aika punertavaa, ei sellaista harmaan oloista, jota olen yleensä tottunut jouluna syömään (ja tämä on eka itse paistamani kinkku ikänä). Voiko sen vielä laittaa uuniin? Ajattelin kuorruttaa kinkun juuri ennen joulupöytään laittoa iltapäivällä, kypsyykö se vielä siinä kuorrutusvaiheessa tarpeeksi? Hyvät neuvot ovat nyt tarpeen- anoppi tulee meille syömään...:-)
Kommentit (3)
Kokeile ainakin.
Mun mielestä kinkun pitää olla kunnolla kypsää.
Voi tosin kestää aika kauan saada se sisältä vielä kypsymään kun on jo päässyt jäähtymään. Eli uuniin vettä alas johonkin vuokaan, kinkku ehdottomasti pussiin ja takaisin kypsytykseen.
Kuorrutus tosin pitää tehdä ilman pussia.
n. 77-79 astetta.