Perunat heti kattilaan vai vasta kiehuvaan veteen?
Kommentit (4)
Jouluun asti kiehuvaan veteen, joulun jälkeen kylmään! Uudet perunat sitten taas kiehuvaan.
Joo, olen myöskin oppinut, että kiehuvaan veteen kuuluu laittaa, ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin veden pitäisi koko ajan kiehua. Hyvä vinkki on myös, että kun on kaatanut kiehumavadet pois, niin kannen alle talouspaperi, joka imee turhat kosteudet pois ja perunat pysyy silti lämpimänä tarjoiluun asti :). Onhan noita vinkkejä...
talviperunat kylmään. TÄmä on se sääntö, joka minulle on pienestä asti opetettu. Myös kuoritut perunat kannattaa laittaa kiehuvaan veteen.
Kesä- ja talviperunoiden rajanveto on sitten makuasia. Toiset vetää sen tuossa "ennen joulua" minä olen alkanut laittaa kylmään veteen jo lokakuussa, kun perunoihin tulee se "varastokuori", eli paksumpi kuori joka ei enää lähde harjalla irti.
en sitten tiedä, mikä on se oikea tapa.