Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kysymys KASVISSYÖJILLE...! ov

Vierailija
05.12.2007 |


Ei enää tee mieli lihaa. Käytännössä en enää syö lihaa lainkaan. Nyt mietin, saanko ravinnostani kaiken " mitä tarvitsee" .



Ruokavalioni sisältää näitä;



-Kalaa kerran tai kaksi kertaa viikossa (kalan lihaa siis syön;)



-Munia käytän pari viikossa, MUTTA leivonnassa/munamaidossa ymv. en siis pelkältään niitä syö koska en pidä mausta.



-Maitotuotteita käytän



-Myös pähkinöitä syön pari desiä viikossa



Muuten ruoka on normaalia kasvisruokaa, eli kasvigratiinia, pinaattilettuja ja muussia, kalaa ja perunoita, pastaa jne. jne. eli " ihan tavallista kotiruokaa" :)



Soijarouhetta en käytä, olen kyllä harkinnut sen ostamista...



Kyse ei ruokavaliossani ole mistään erityisestä boikotista, liha vaan ei enää ole aikoihin maistunut. En tiedä yhtään mitään mistään ravintoasioista, joten voisiko joku kiltti valaista, pitäisikö jotakin lisätä ruokavalioon, etten saa puutostiloja:(

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
07.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

no asiaan: musta toi sun mainitsemasi ruoka kuulostaa einesvoittoiselta, vaikka siinä varmaan oli vain jotain esimerkkejä. Jos aiot jatkaa kasvisruokapainotuksella, kannattaa opetella valmistamaan hyviä kasvisruokia ja kalaakin, jos sitä syöt.

Vierailija
2/14 |
05.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

parisensataa ihmiselle tärkeää vitamiinia/mineraalia....... Esim B12 jota saa lihasta ja jota kasvissyöjien pitää saada muualta.



Aloe Vera on siis luonnollinen eli ei synteettinen tapa saada todella paljon kaikkea elimistön päivittäin tarvitsemaa.



T: Aloe Veran onnellinen j a terve juoja joskin en ole kasvissyöjä..... satunpahan vain tietämään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
05.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ylipäätään kiinnostaa, miten paljon lihaa ihminen tarvitsee viikossa, ja onko sillä väliä syökö vain kalaa?



Tarkoitan, saako kalasta samat proteiinit ymv. mitä possupihvistä tmv.?



...Mietin, että eihän ennenkään ihmiset syöneet lihaa kun kerran viikossa, koska se oli niin kallista. Nykyään taas tuntuu, että joka perheessä on joka päivä lihaa -muodossa tai toisessa.



ap

Vierailija
4/14 |
05.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän lisäksi soijarouhetta monessa ruuassa, sillä toimii tosi hyvin esim pastakastikkeessa, pizzassa... Papuja käytän lähinnä vain tortillatäytteessä ja sellaisessa keitossa.

Vierailija
5/14 |
05.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syövät kalaa myös...?:)



ap

Vierailija
6/14 |
05.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja muita meren antimia syön myös.



-6-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
05.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

T: 5

Vierailija
8/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päivittäiseen ruokavalioon linssit ja pavut mukaan, niin näyttää paremmalta ;).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


parisensataa ihmiselle tärkeää vitamiinia/mineraalia....... Esim B12 jota saa lihasta ja jota kasvissyöjien pitää saada muualta.

Vierailija
10/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tosiaan, maitotuotteita syön ja kalaa, mutta en " liha-lihaa" .



Kyse on juuri siitä, että riittäkö " kalan-liha" jos sitä 1-2 keraa viikossa syö ymv. eli munat/maitotuotteet, vai pitääkö lähteä apteekkiin hakemaan jotain vitamiineja/lisätä papujen/linssien/soijan syöntiä )joista en oiken mitään osaa kokata...)



ap



KIITOS kun olette vastailleet ketjuuni!:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ettei enää osaa kirjoittaa... :(

Vierailija
12/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niiden käyttö on vain tottumiskysymys, ihan helppo niistäkin on kokata, varsinkin linsseistä joita ei tarvitse liottaa etukäteen.

Papujakin voi käyttää tölkistä suoraan, niin ne on valmiiksi liotettu ja keitetty. Itse liottamalla saa kyllä paremmin säilytettyä ravintoaineet ruoassa, mutta ei se ole välttämätöntä.



Soijarouhetta on myös helppo käyttää jauhelihan sijaan melkein ruoassa kuin ruoassa (vaatii lyhyen liotuksen).



Eli marssipa kirjakauppaan ja osta yksi tai kaksi kasviskeittokirjaa (esim. Kasvissyöjän Ruutukokki on mielestäni aika hyvä ja antaa perustietoa myös ravitsemuksesta) ja ala kokkaamaan :)!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee vaikka silloin tällöin " bolognese" -kastiketta, johon korvaat jauhelihan soijarouheella (maistuu ihan samalta), myös linssit on tosi hyviä ja maukkaita, voi keittää esim. kasvisliemessä ja syödä sellaisenaan riisin kanssa. Punaisista linsseistä ja tomaattimurskasta saa tosi hyvän keiton.



Maitotuotteista saa myös proteiinia, yhdessä raejuustopurkissa on jo kolmasosa päivän proteiinitarpeesta.



ENpä usko että lihansyöjätkään saa joka päivä tarpeeksi proteiinia tai muita hivenaineita, vitamiineja tms ja silti selviävät hengissä =)

Vierailija
14/14 |
06.12.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


ENpä usko että lihansyöjätkään saa joka päivä tarpeeksi proteiinia tai muita hivenaineita, vitamiineja tms ja silti selviävät hengissä =)

Puhtaita lihansyöjiä ei ihmiskunta tunne ;).