Tutkimus paljastaa:Kotimaisten marjojen syönti vähentää
paksusuolisyövän riskiä. Ja ovathan ne muutenkin vitamiinipommeja. Mutta miten te syötte marjoja talvella? Kiisselit on niin sokerisia, samoin hillot ja hyydykkeet. Suoraan pakastimesta otetut ja sulatetut terveellisimpiä, mutta ei oikein hyviä mielestäni ja tarvii nekin aika paljon sokeria, että lapset suostuu syömään, ainakin meillä. Ongelmallista.
Kommentit (4)
Ei sitä sokeria niin hirveästi ole, kun vertaa siihen muuhun terveyshyötyyn. Jogurttiin ja rahkaan sekoitetaan mustaviinimarjoja, vadelmia, mustikoita, ei tarvi sokeria kuin ripauksen. Verrattuna tavallisiin jogurtteihin sokerin määrä on todella pieni. Ja voihan sitä käyttää täysraakasokeria jos haluaa siitäkin terveyshyötyä.
Punaviinimarjoja ja vadelmia jäisinä napostelupaloina. Mustikoita ja mansikoita sellaisenaan jälkiruokana, vähän jäisinä tai sulatettuina. Kaikkia marjoja rahkajälkiruoissa (kermavaahto+rahka tai maustamaton jogurtti+rahka ja vähän sokeria). Puurojen päällä.
Luomukaupoista ja markkinoilta saa marjarouheita, marjat on siis kuivattu ja rouhittu. Näitä voi sekoittaa mysliin, puuroon, jogurttiin.
marjoista tullut sokeri riittää. Oma sokeri. aina mennyt kaupaksi
Tykkäävät myös rahkamössöstä. Ihan vain rahkaa ja marjoja sekaisin.