Auttakaa naista mäessä - ruuanlaittoaiheinen kysymys!
Elikkäs kaapista löytyisi soijagrillereitä (makkaran näköisiä, mutta soijapitoisia), punajuuria, perunoita, sipulia + mausteita. Näistä aineksista ajattelin tehdä uunissa kivan vuokaruuan. Nyt kuitenkin aika hukassa! Mitä s luulette - kauanko tuota pitäisi uunissa pitää? Perunathan taisivat olla aika hitaita valmistaa (varhaisdementia vaivaa?), 1½ tuntia, jos en väärin muista? Nuo soijajutut ovat kuitenkin aika hajoilevia, että miten mahtaa käydä, jos niitä niinkin kauan uunissa pitää.. Ja mikäköhän lämpötila?
Villejä veikkauksia ajasta ja lämpötilasta siis! :) Kiitos!
Kommentit (3)
Kannattaa vaikka laittaa perunat ensin kypsymään uuniin vaikka pariksikymmeneksi minuutiksi punajuurten kanssa ja lisätä muut aineet myöhemmin.
ja sekoita joukkoon ruokalusikallinen öljyä ja mausteita. Pilko sipulit ja punajuuret (ei tosin hajuakaan punajuuren kyspymisajasta, en voi sietää niitä). Sitten noin 225 astetta ja noin 30-40 min (katso ettei pala). Lisää grillerit (paloiteltuna?) joukkoon viimeiseksi 10-15 min.
Pistin ensin perunat, sipulit sekä punajuuret vuokaan + öljyä. Pidin uunissa 30 min ja 225 astetta. Sitten lisäsin joukkoon grilleripalat + kerman ja pidin vielä puoli tuntia uunissa. Maustamistakaan ei sovi unohtaa.
Varmaan toimii oikeallakin makkaralla. :) Tässäpä vinkkiä vaan kaikille, jotka pähkäilee, että " mitäs tänään söisi" ...
ap