Lue keskustelun säännöt.
Mitä riisiä ne käyttävät kiinalaisessa ravintolassa? Tietääkö joku
Kommentit (6)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kysessä on ns jasmiiniriisi, jota myydään ainakin etnokaupoissa. Meikäläisistä merkeistä lähinnä lienee valkoinen risella-puuroriisi.
Kiinalainen riisi keitettään riisikeittimellä tai niin, että kaikki vesi imeytyy riisiin ja siitä tulee tahmeaa.
Meillä ei ole muuta riisiä syöty sen jälkeen kun sitä alettiin myydä normaaleissa kaupoissa. Löytyy vaikka miltä valmistajalsta.
Tai no, kiinalaisravintoloiden tyylistä en mene sanomaan, mutta ainakaan jasmiiniriisin paketissa ei kehoteta kuullottamaan öljyssä. Kiinalaisravintolat ymmärtääkseni höyryttävät sen riisikeittimessä, mistä tulee se hauska kokkareisuus, jonka ansiosta riisiä voi helposti syödä puikoillakin.
ne varmaan valmistaa sen riisin höryttämällä kun kotona yleensä valmistetaan keittämällä