Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vinkkejä kaivataan! Mitä tehdä puolukoista?

Vierailija
07.10.2007 |

Sain anopilta ison ämpärillisen puolukoita. Puolukkasurvoksesta tykkään ja mies tykkää pyhäpiirakasta, mutta mehumaijaa mulla ei ole.

Mitä muuta voi tehdä vielä puolukoista? Puuroa emme syö missään muodossa.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
07.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

2,5 kg puolukoita tai 2,5 l puolukkasurvosta

2 l vettä

25 g viinihappoa

500 g sokeria / litra mehua



Puhdistetaan ja survotaan puolukat. Liuotetaan viinihappo puoleen litraan vettä. Lisätään seos ja loput vedestä puolukoiden joukkoon. Sekoitetaan hyvin. Jätetään mehustumaan 1 - 2 vuorokaudeksi. Mehustumisen jälkeen siivilöidään puolukoista irronnut mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi sekoittamatta. Lisätään sokeri ja pullotetaan mehu. Säilytys viileässä. Sopii ruoka- ja janojuomaksi vedellä laimennettuna.





Tuhat kertaa parempaa kuin mehumaijamehu.



Vierailija
2/6 |
07.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

PUOLUKKA-RUISVAAHTO

(4 annosta, à 120 g) Ainekset:



1 1/2 dl sihtiruisjauhoja

2 dl kiehuvaa vettä

3-4 dl (200 g) Pirkka-puolukoita (pakaste)

1/2-3/4 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria



1. Mittaa ruisjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kiehuva vesi. Lisää jäiset puolukat, sokeri ja vanilliinisokeri. 2. Vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. (Jos käytät tuoreita tai sulaneita puolukoita, jäähdytä ruisseos hyvin ennen vaahdottamista.) Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi.



****

Puolukka-kaurapannari



4:lle



3 dl maitoa

2 munaa

½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä

n. 1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipä- tai Erikoisvehnäjauhoja

ripaus suolaa

3-4 dl pakastepuolukoita

n. ½ dl (ruskeaa) sokeria

2-4 keksiä murustettuna



Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Voitele keraaminen matala vuoka (halkaisija 24-28 cm) tai 4 annosvuokaa. Jos käytät metallivuokaa, vuoraa se leivinpaperilla.

Sekoita kauraleseet ja jauhot maidon joukkoon ja anna turvota hetken aikaa.

Vatkaa sekaan munat sekä ripaus suolaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle vähän survotut ja sokerilla makeutetut puolukat ja niiden päälle keksinmurut.

Kypsennä 225-asteessa uunin ala- (keraaminen vuoka) tai keskiosassa 15-20 minuuttia vuoasta riippuen. herkuttele lämpimänä.



************

Puolukka-kinuskiomenat

Ainekset

¿ 8 omenaa

¿ 1/2 tl kanelia

¿ 1/2 tl kardemummaa

¿ 1 dl kinuskikastiketta

¿ 2 dl puolukoita

¿ 1 rkl sokeri

Tarjoiluun:

¿ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Valmistus

1. Pese omenat hyvin ja poista siemenkodat omenaporalla.

2. Asettele omenat voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle mausteet ja valuta kinuskikastike omenoiden päälle.

3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Valele omenoita paistamisen aikana kinuskilla.

4. Sokeroi puolukat ja täytä omenoiden kolot puolukoilla.

5. Pidä vielä muutama minuutti uunissa, jotta puolukat lämpenevät ja pehmenevät.

6. Tarjoa hiukan jäähtyneenä vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



****



puolukka-yllätys



1dl hapankorpun jauhe tai rouhittuja

1prk -puolukkasosetta

Kastike:

1/2dl kuohukermaa

½ dl rahkaa

1rkl juoksevaa hunajaa



Hienonna hapankorput esimerkiksi kaulimella tai tehosekoittimella. Paahda jauhe pannulla ruskeaksi. Sekoita juuri ennen tarjoilua korppujauhe ja puolukkasose. Jaa 3-4 tarjoilulasiin. Sekoita kastikkeen ainekset vatkaimella ja nosta lusikalla pinnalle. Voit koristella myös pursottimella.

************'



RUKIINEN PUOLUKKA-RAHKAHERKKU

Raaka-aineet:

¿ Reissumies

¿ 5 dl puolukoita

¿ 250 g maitorahkaa

¿ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

¿ vaniljasokeria

¿ 1 dl makeutusainetta



Murenna Reissumiehet monitoimikoneessa, sauvasekoittimella tai käsin. Paahda muruset rapeiksi kuumassa, pinnoitetussa pannussa ilman rasvaa.

Sekoita maitorahkaan puolukat, makeutusjauhe sekä vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon.

Annostele paahdetut leivänmurut ja puolukkarahka kerroksittain jälkiruokamaljoihin.

*********



Kuivakakku puolukoista



¿ 1 ½dl sulatettua Hyla-voita

¿ 4dl vehnäjauhoja

¿ 3dl sokeria

¿ 2tl inkivääriä

¿ 2tl neilikkaa

¿ 2tl kanelia

¿ 1 ½tl soodaa

¿ 3 ½dl Hyla-maitoa

¿ 1 ½ dl soseutettua puolukkaa

Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, voisula ja puolukkasose. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Paista kakku korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes taikinaa ei tartu tulitikkuun. Kakku maistuu parhaimmalle tuoreena, mutta säilyy viileässä jopa muutaman viikon

*************'



PUOLUKKA-PORKKANAKIISSELI



2 l vettä

3 dl puolukkasurvosta

2 dl porkkanaraastetta

1 dl sokeria

1,5 dl perunajauhoja



Keitä puolukkasurvosta ja porkkanaraastetta vedessä noin 10 minuuttia. Mausta liemi sokerilla ja saosta perunajauho- vesiseoksella. Ripottele sokeria päälle kuorettumisen estämiseksi.



*********





Puolukkainen pikarieska



7 dl karkeita ruisjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 tl yrttisuolaa

2 rkl siirappia

1 dl puolukkasurvosta

4 dl jogurttia

Kaulimiseen vehnäjauhoja



Sekoita jauhot, leivinjauho ja suola kulhossa. Lisää siirappi, puolukkasurvos ja jugurtti ja alusta taikinaksi. Jaa taikina välittömästi leivinpöydälle 8 osaan ja kauli ne hyvin ohuiksi ja pyöreiksi muodoltaan. Käytä vehnäjauhoja runsaasti kaulimiseen. Paista rieskat kuivassa paistinpannussa noin 2 minuuttia molemmilta puolilta niin, että ne tulevat kauniin ruskeiksi. Tarjoile lämpimänä.

******************

Puolukka-kauralastut

25 kpl





125 g kasvimargariinia

2 1/2 dl kaurahiutaleita

1 1/4 dl sokeria

1 kananmuna

3 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl puolukkaa





Sulata rasva ja kaada se kulhossa olevien kaurahiutaleiden päälle, sekoita ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon puolukat, sokeri, kananmuna ja jauho-leivinjauheseos.

Nosta taikinasta teelusikalla nokareita öljytylle leivinpaperille ja paista uunissa 170 °C:n lämpötilassa 6-8 minuuttia. Lastut leviävät paistuessaan reilusti, joten jätä tilaa.

Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä hetki, nosta paistolastalla kaulimen päälle ja taivuta lastuksi.





**********



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
07.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä resepti puolukkapiirakalle, josta ainakin meillä tykätään kovasti.



Pohja:

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl kauraleseitä

1,5 dl jauhoja

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl maitoa



Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa.



Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle jauhoja apuna käyttäen.



Paista pohjaa noin 10 min. 200 asteessa. Tee sillä välin muruseos, sekoita keskenään:

50 g sulatettua margariinia

3/4 dl sokeria

2 dl kauraleseitä



Levitä puolukkasurvosta (sokeroitua) esipaistetun pohjan päälle, ja ripottele muruseos pinnalle.



Paista vielä noin 15 minuuttia.



Tämä ohje on peräisin muistaakseni Myllyn Paras-sivuilta. Itse teen piirakan niin että kauraleseiden sijaan käytän vehnäleseitä ja mitä puurohiutaleita kaapista sattuu löytymään. Pohjataikinaan olen käyttänyt hiivaleipäjauhoja, mielestäni puolukan kanssa sopii hyvin tuollainen " rukiisempi" vaihtoehto. Puolukkasurvosta laitan näppituntumalla sen verran että pohja on reilusti peitossa.

Vaniljakastike kruunaa kaiken, mutta ilmankin on tosi hyvää.

Vierailija
4/6 |
07.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

t. ap

Vierailija
5/6 |
07.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta näköjään joltain sekin onnistuu

Vierailija
6/6 |
07.10.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

tee normaali kääretorttupohja, täytteeksi joko survottua puolukkaa tai kokonaisia sekä kermaa, kääri rullalle ja päälle tee kinuskikastike ja ripottele siihen päälle kokonaisia puolukoita. Syksyisen hyvää!!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme kahdeksan