Miten tehdään salmiakkikossua?
Kommentit (10)
No kaipa kaikki tavat käy. Jos keittää vedessä niin silloin siitä tietenkin tulee % laimeampaa kun siinä on myös sitä vettä.
Eli monta melliä per shotti tjsp...
laitan salmarit ja kossun siihen ja sitten astianpesukoneeseen =)
Meillä on keitetty vedessä nuo pippurit ensin aivan liuokseksi asti. Sitä vettä kannattaa laittaa n.2dl kiehumaan. Osa siitä haihtuu keitettäessä ja kun on liuenneet niin anna jäähtyä hetki ja sitten vaan yhdistä. Jääkaappiin ja nauti.
Kuulin radiosta erään ohjeen joka kuulosti mielenkiintoiselta. Se oli tälläinen: puolet salmiakkikossua ja puolet vadelmalikööriä. Maultaan pitäisi muistuttaa sellaisia kirpeitä kovia vaaleanpunaisia ufo karkkeja joissa musta raita. Sitten sen tiedän kun olen testannut =o)
Alkoholi on liuotinaine, joten turkinpippurit liukenee kyllä. Murskaa ensin iso pussillinen turkinpippureita ja lusikoi pulloon kossua
Isoon pulloon mahtuuturkinpippurit kokonaisina, pieneen täytyy murskata.
Eli viinapullosta osa viinasta pois, karkit tilalle, korkki hyvin kiinni ja pullo astianpesukoneeseen. Lämmin käsittely nopeuttaa huomattavasti karkkien liukenemista.
Mitenköhän Pirkan uudet sokerittomat turkinpippuri-tyyliset karkit toimii...?
Nimim. muutaman kerran tehty....