kasvattaakohan äidin sokerin käyttö vauvaa oikeasti, jos...
Jos äidin sokeriarvot ovat täysin normaalit, onko sokerin vähentämisellä odotusaikana vaikutusta vauvan kokoon?
Edellinen vauvamme (laskettuna aikana syntynyt) oli 4200g, sokeriarvoni olivat odotusaikana täysin normaalit ja käytin sokeria ihan tavalliseen tapaan. Nyt on alkanut mietityttää, että jospa tämä tulokas kasvaa vielä suurempiin mittoihin...
Olisikohan mitään vaikutusta, jos jättäisin sokerin mahdollisimman vähälle? Onko kellään kokemusta? Missä vaiheessa äidin sokerin käyttö kasvattaa vauvaa eniten, lopussako? Nyt on meneillään rv 20. En ole siis mikään sokerin suurkäyttäjä, ihan kohtuudella käytän.
Kommentit (10)
Saattoi olla geneettisesti iso mutta en tiedä kuinka paljon karkinsyöntini vaikutti! Muuten poju oli täysin terve kyllä ja synnytys oli helppo.
Sokerirasitus tehtiin 2krt kun terkkari ei ottanut uskoakseen että ne arvot olivat normaalit kun vauva tuntui kohdussa jo aika isolta.
Vauvat ovat olleet hyvän kokoisia, mutta eivät suinkaan mitään jättejä 3280g 49,5cm sekä 3815g 51,5cm. Tästä kolmannesta povataan kyllä yli nelikiloista, mutta se on normaalia että mitä enempi vauvoja, sitä suurempia. Uskon kyllä että tuolla loppuajan sokerinsyönnillä on jonkin verran vaikutusta.
Karkin syönnillä on vaikutusta, varsinkin loppuaikana. Tosin vauva voi olla geneettisestikin isokokoinen.
Ja liiallinen sokerin/makeansyönti myöskin hidastaa vauvan kehkojen kypsymistä. Vaikka lapsi syntyisikin ns. täysiaikaisena, voi hän silti olla epäkypsä ja joutua kaappiin.
Itselläni vauvat ovat olleet reilusti yli neljän kilon, ilman sokereita kasvaneet :)
naistenklinikan lääkäri, että viimeisen 3 kk ajan kannattaa syödä kohtuudella herkkuja, ettei vauva pulskistu hirveän isoksi.
No, tästäpä " säikähtäneenä" vedin minimimiin herkut, ja vauva olisikin sitten 3250 g. Tosin ei varmaan olisi muutenkaan ollut kuin 3500 g.
Saapa nähdä miten nyt käy, kun karkkia on tullut syötyä koko alkuraskaus ja muutenkin kiloja on tullut hirveästi. Pitänee ryhdistäytyä!
Näin mulle sanoi lääkäri, kun asiaa kyselin. Varsinkin viikosta 20 eteenpäin turha energia lihottaa, eli ei pelkkä sokeri vaan myös muu lihottava rasvainen ruoka.
Olen itse syntynyt 4,5 -kiloisena, eikä äitini saanut painoa raskausaikana kuin 6,5 kiloa. Ei syönyt mitään sokeripitoista tahi herkkua koko raskausaikana. Ja taru kertoo, että napanuorani oli äitini ranteen paksuinen, joten aikamoisesta aineenvaihdunnasta tässä tapauksessa oli kyse.
Olen tehnyt omaa mutu-tutkimusta aiheesta ja päätellyt, että naiset, jotka ovat olleet nuorina tosi laihoja ja voineet silti syödä aina mitä vaan, saavat helpommin isoja lapsia, koska geneettisesti aineenvaihdunta vaan on heillä niin vilkasta.
Oma esikoiseni oli 4,3 kg ja seuraavaa jättiä odotellaan..
esikoisen kanssa jäätelöhimotus ja painoakin tuli itselle ihan kivasti, mutta silti lapsi pyöreästi 3,5kg ja tällä kierroksella vauva kuulemma suht pieni ja kylläpä on maistunut leivonnaiset ja muut mukavat hyvää tahtia....
jos kyseessä ei ole raskauden aikainen diabetes. Eihän sokeri ole varmasti mitenkään mielettömän hyväksi vauvalle.
Jos maalaisjärkeä käyttää, niin voisin yhtyä niihin jotka sanovat että kaikki liiallinen hiilareiden syöminen kasvattaa vauvaa, kasvattaahan se äitiäkin!
Siihen, että mitä enemmän vauvoja, sitä isompia taas en voi yhtyä, itsellä kolme poikaa ja ensimmäinen painoi 3575g itselle tuli 30kg, toinen painoi 3620g itselle tuli n.10kg ja kolmas 2760g itselle tuli n.10kg :/ Myöskään se, että jos on teininä ollut ns. ¿läpipasko¿ eli pystynyt syömään mitä tahansa lihomatta aiheuttaisi isoja vauvoja ei ainakaan minun kohdallani pidä paikkaansa, painoin 48kg kun aloin odottamaan esikoista =/
Ehkä sillä taas on vaikutusta että jos äiti on itsekin helppo lihomaan eli käyttää kaikki ruoat todella tehokkaasti hyödyksi, niin vauvalla voisi olla samankaltaiset geenit, mene ja tiedä¿
Ois muuten kiva tietää, josko tästä olisi ihan tieteellistä tutkimusta tehty¿?
Ja sokeriahan ei kai koskaan ole hyvä syödä ylenmäärin, oli sitten raskaana tai ei ;)
-Allu ja Pupu rv19+
minulle kerrottiin esikoisen raskausaikana että äitin sokerin käyttö vaikuttaa lapsen kasvuun. Ja sitten vähän karrikoiden sanottiin että viimisen kuukauden aika kaikki sokeri menee lapselle, eli kaiketi tarkoitettiin että sillon se vaikuttaa kaikista eniten.