Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Allergikon ruokavalioon apua!

22.08.2007 |

Heips.

Meillä on puolivuotias poika, joka vaikuttaa ruoka-aineallergikolta. Pyytäisinki kokemuksia siitä mitkä aineet esim. hedelmäsoseista on ns. helpommin siedettyjä?! - kaikkihan on toki yksilöllistä mutta kokemuksia kaipaan ainakin sellaisilta, joille vain muutama ruoka sopii aluksi.



Toinen kysymys on sellainen, että kun kehoitettiin lisäämään ruokavalioon riisi, niin miten te sen teitte? riisihiutalepuuro pitää keittää maitoon ja meidän muksu ei siedä maitoa. voiko keittää normaalia riisiä, jonka sitten soosaa sauvasekoittimella tms?



neuvoistanne kiitollinen norsu

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

...sieltä saa asiantuntijaneuvoja. Varsinkin hedelmäallergiat ovat niin yksilöllisiä, ettei niistä paljoa kannata meidän " tavisten" kokemuksia kuunnella. Tietenkään mansikkaa ja sitrushedelmiä ei ensimmäisenä kannata antaa, mutta esim. banaani, jota moni allergikkolapsi sietää, saattaa aiheuttaa ikävää ristireagointia esim. perunan kanssa, jos sattuu puhkaisemaan allergian. Hedelmät nyt eivät onneksi olekaan mitenkään välttämättömiä lapsen terveydelle, eli niitä välttäisin aika laajalti jos lapsi vaikeasti allerginen.



Riisi pitää maitoallergiaepäilyn kanssa ilman muuta valmistaa ilman maitoa, keittämällä vedessä ja soseuttamalla.



Vierailija
2/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on allerginen poika 6kk. Maito ja kananmuna allergiasta ainakin kärsii. Meille suositeltiin Taysin allergiapoliklinikalla aloittamaan mustikkasoseella. Se sopi heti. Sitten seuraavaksi annoin kuningatarsosetta ja se sopii kanssa hyvin. Nyt myöhemmin sopii myös aprikoosisose. Tosissaan banaani kannattaa jättää viimeiseksi samoin mansikka. Päärynästä tuli pojalle heti oireita.



Mutta mustikan pitäisi kai olla siedetyimpiä.



Riisin aloitin Nutrisia Muksu riisipuurolla( ei sisällä maitoa) mikä on todella helppo valmistaa. Kuumaan veteen sekoitan ensin pojan korvike jauhetta ja sitten hiutaleet. Voi myöskin valmistaa ihan vain veteen. Sitten pistän vielä vähän jotain hedelmä sosetta vielä sekaan. Aamu ja ilta puurona oikein hyvä.



Me edetään ihan yksi ruoka aine viikossa lisää. Niin siten olen ainakin varmasti huomannut mikä sopii.



Raskasta tämä välillä on kun tuntuu että mikään ei sovi, mutta eiköhän tämä tästä.

Toivottavasti tästä on edes jotakin apua.



Terveisin Hermione

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muksun riisipuurojauhe sisältää niin paljon jauhojäämiä, ettei kovinkaan usea pysty sitä kuitenkaan syömään ja koko kokeilu voi mennä sen takia pylllylleen. Kousan Risediet on sen sijaan puhdasta ja yleisesti hyvin siedettyä.



Kokoriisi sisältää eniten allergeeneja joten keitetty riisi ei välttämättä käy vaikka riisijauho kävisikin. Meillä poika pystyy nykyään syömään riisinäkkäriä ja leipää jossa on riisijauhoa ja purkkeja joissa on riisitärkkelystä, mutta keitetty tavallinen riisi ei edelleenkään käy (aiheuttaa kolmannen asteen ripulin). Pienempänä ei käynyt edes riisitärkkelys).



Riiisikokeilun tekisin vasta sitten kun heinien siiteölyaika on ohi. Riisi on heinien kanssa ristiin reagoiva (kuten muutkin viljat, maissi, soija ja melonit).



Muista esim hedelmistä ja marjoista ei voi sanoa, kuin että kokeilemalla selviää. Marjat on yleisesti siedettyjä, mutta meillä ne ovat olleet pahimpia. Päärynä ja persikka ovat myös aika hyvin siedettyjä.



Yahoolla on oma allergisten lasten ryhmä, josta saa paljon tietoa.. lisäksi www.histamiini.com osoitteessa on keskusteluryhmä jossa kannattaa käydä vilaisesmassa.

Vierailija
4/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

että kannattaa myös se riisi aloittaa varovasti, meillä nääs aiheutti muutaman viikon ummetuksen (muksun puurojauhe), mutta vähän ajan kuluttua kokeiltiin uudestaan ja se sopikin ihan hyvin. Mutta " innostuttiin" antamaan aamuin illoin turhan nopeasti. ;)



Ja sitten meidän ravitsemusterapeuttimme kehotti kokeilemaan yhtä uutta ruoka-ainetta 2 viikon välein. Ainakin siis noin aluksi. Sanoi, että " mitä vaan voi tehdä kunhan tietää mitä tekee" . Siis että voi toki kokeilla jonkin soseen missä on useampaa (vaikka kuningatar), mutta sitten jos jotain tuleekin niin ne täytyy taas kokeilla erikseenkin. Eli suosittelisin ottamaan yhden kerrallaan. :) Esim. minä tein niin että ruusunmarjasose -> ruusunmarja-vadelma -> kuningatar.



Marjat tosiaan paremmin siedettyjä kuin hedelmät, mutta tuntuu (varsinkin histamiinin keskusteluja luettuani) että mitkään " säännöt" ei tässä päde.



Kannattaa vaan edetä rauhallisesti. Välillä varmasti turhauttaa. Ja suosittelen kyllä vielä kyselemään " virallisemmilta" tahoilta mieltä askarruttavista asioista! :) Ja se histamiinin sivu on kans hyvä!



t. maitoallergisen äiti (+muutamat muut epäilyt)

Vierailija
5/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me teimme riisipuuroa Holle riisivellijauhoista. Laitoin vain vähemmän vettä niin tuli hyvää ensipuuroa. Tämän tuotteen ' vehnäpuhtaudesta' en osaa sanoa. Riippuu allergian asteesta, meillä ei aiheuttanut ongelmia. Ja siis tehtiin ihan kuumaan veteen sekoittamalla.



Hedelmät ja marjat tuntuu olevan aika kinkkisiä, eli mitään ' vähemmän allergisoivia' ei oikein ole. Aluksi meillä oli käytössä vain vadelma ja ruusunmarja. Esim. yleensä hyvin siedetty mustikka ei meillä käynyt, ei myöskään banaani, päärynä tai persikka. Omena kylläkin vaikka pitäisi olla päärynän sukuinen. Mikään näistä ei näkynyt testeissä.



Ei auta kuin kokeilla HITAASTI. Ruoka-aineiden nopea lisääminen aiheuttaa vaan pahemman sotkun.

Vierailija
6/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä aluksi oli käytössä 7 ruoka-ainetta. Nykyään kiellettyjä alle 10.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
22.08.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


meillä siis 10kk ikäinen tyttö joka allerginen jo aika monelle ruoka-aineelle.



Hedelmistä/marjoista ei ole sopinut aprikoosi, persikka, banaani ainakaan vielä. Mutta hyvin meillä käynyt mustikka, vadelma, ruusunmarja, puolukka ja niillä makeilla nyt vain mennään.



Puuroasiaa, kun melkein kaikissa valmispuuroissa on vehnää niin kävin kaupan jauhohyllyllä ja sieltä löysin farinan maissi- ja riisijauhoja joista voi tehdä puuroja. Ovat huomattavasti halvempia myös vauvapuuroihin katsottuna ja yhtä sileetä tulee jos on sihtikurkku :).



Heluuna ja tytteli