Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mistä saa makeuttamatonta laatikkoa?

Vierailija
07.12.2025 |

Myykö jokin Suomen kauppa valmista peruna-, porkkana- tai lanttulaatikkoa, jossa ei ole yhtään imellytystä?

 

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse, saa juuri sellaista kuin haluaa. Ja on helppoa.

Vierailija
2/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmissoseista on tosiaan helppoa. Laittaa vaan uuniin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keität ne kasvikset itse tai ostat valmissoseen, joista valmistat laatikot itse ilman siirappeja ym. aineita, joista et tykkää.

Vierailija
4/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä merkkisiä valmissoseita myydään? Ovatko ne kaupassa kylmähyllyssä?

 

Vierailija
5/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksihän Saarioinen tekee sekä imellytettyä perunalaatikkoa että perunalaatikkoa, jossa jälkimmäisessä on siirappia. Sen tavallisen perunalaatikon olisi voinut tehdä ilman makeutusta.

Vierailija
6/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet itse, saat juuri niin mautonta laatikkoa kuin haluatkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksihän Saarioinen tekee sekä imellytettyä perunalaatikkoa että perunalaatikkoa, jossa jälkimmäisessä on siirappia. Sen tavallisen perunalaatikon olisi voinut tehdä ilman makeutusta.

Kuka sitä ostaisi? Menekki olisi varmaan todella pientä. Varmaan se imelletetty maksaa noista kahdesta enemmän, kun sen tekoprosessi kestää kauemmin imellytyksineen.

Vierailija
8/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minkä merkkisiä valmissoseita myydään? Ovatko ne kaupassa kylmähyllyssä?

 

Googlaa valmis perunasose

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysymys on aika hupaisa, suurin osa perunasta itsestään on jo suussa sokerimolekyyleiksi muuttuvaa tärkkelystä. Siinä ei pari siirappiroiskausta enää asiaa paljon pahenna.

Vierailija
10/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksihän Saarioinen tekee sekä imellytettyä perunalaatikkoa että perunalaatikkoa, jossa jälkimmäisessä on siirappia. Sen tavallisen perunalaatikon olisi voinut tehdä ilman makeutusta.

Kuka sitä ostaisi? Menekki olisi varmaan todella pientä. Varmaan se imelletetty maksaa noista kahdesta enemmän, kun sen tekoprosessi kestää kauemmin imellytyksineen.

Makea perunasose ei ole kaikkien mielestä mikään oikea perunasoseen maku. Imellytys ei ole koko Suomen perinne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käsittääkseni perunalaatikko on ainoa joululaatikko joka voidaan vartavasten nimenomaan imellyttää. Muita laatikoita makeutetaan ja maustetaan sitten muilla tavoilla.

Vierailija
12/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minkä merkkisiä valmissoseita myydään? Ovatko ne kaupassa kylmähyllyssä?

 

Pakasteena ainakin löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee itse, helppoa.

Vierailija
14/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten tehdään itse?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin Pirkka-merkkisenä löytyy porkkana-, lanttu- ja bataattisosetta. Varmasti muitakin.

Vierailija
16/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minkä merkkisiä valmissoseita myydään? Ovatko ne kaupassa kylmähyllyssä?

 

Porkkana- ja lanttusoseita saa ainakin Suvi-, Pirkka- ja Kotimaista-merkkisinä. Nämä kaikki löytyvät jostain kylmähyllystä tai -altaasta (ei pakasteesta). En tosin suosittele tekemään lanttulaatikoa ilman makeutusta. Erehdyin kerran nuorempana laittamaan lanttulaatikkoon aivan liian vähän siirappia, kun ohjeessa oli painovirhe. Lopputulos oli todella pahaa. Kannattaa ennemmin syödä lantut vaikka uunijuureksina kuin tehdä lanttulaatikko ilman makeutusta.

Vierailija
17/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksihän Saarioinen tekee sekä imellytettyä perunalaatikkoa että perunalaatikkoa, jossa jälkimmäisessä on siirappia. Sen tavallisen perunalaatikon olisi voinut tehdä ilman makeutusta.

Kuka sitä ostaisi? Menekki olisi varmaan todella pientä. Varmaan se imelletetty maksaa noista kahdesta enemmän, kun sen tekoprosessi kestää kauemmin imellytyksineen.

Makea perunasose ei ole kaikkien mielestä mikään oikea perunasoseen maku. Imellytys ei ole koko Suomen perinne.

Onko imellytys ollut yleistä Länsi- vai Itä-Suomessa?

 

Vierailija
18/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten tehdään itse?

Helppo tapa: osta kaupasta valmista sosetta, katso paketin kyljestä laatikon ohje, sekoita siinä mainitut muut aineet soseeseen, laita vuokaan ja vuoka uuniin. Ainakin lanttulaatikko valmistuu näin helposti. Aktiivinen työaika on noin 10 minuuttia.

Vierailija
19/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksihän Saarioinen tekee sekä imellytettyä perunalaatikkoa että perunalaatikkoa, jossa jälkimmäisessä on siirappia. Sen tavallisen perunalaatikon olisi voinut tehdä ilman makeutusta.

Kuka sitä ostaisi? Menekki olisi varmaan todella pientä. Varmaan se imelletetty maksaa noista kahdesta enemmän, kun sen tekoprosessi kestää kauemmin imellytyksineen.

Makea perunasose ei ole kaikkien mielestä mikään oikea perunasoseen maku. Imellytys ei ole koko Suomen perinne.

Onko imellytys ollut yleistä Länsi- vai Itä-Suomessa?

 

Hämeessä.

Vierailija
20/25 |
07.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten tehdään itse?

Sekoita lanttusoseeseen siirappia ja muskottipähkinää sopivassa suhteessa sekä suolaa. Lisää kananmuna tai kaksi, riippuen laatikon koosta. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 175 n. 1,5 tuntia. 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kolme