Missä voi opiskella juustomestariksi, onko yliopistotutkinto?
Kommentit (17)
Juustomestarikisi voi tulla vain juustotieteen tohtori.
Master of cheeses. Cm tutkinnon voi aloittaa Mc Donaldsissa.
Italia. Ranska. Juustotilat eri maissa. Sveitsi.
Joku meijerikoulu on Suomessa. Jos haluaa syvän osaamisen, niin kannattaa pestautua oppipojaksi johonkin arvostettuun eurooppalaiseen juustoyritykeen.
Juustomestarin koulutus löytyy yleensä ammatillisena erikoisammattitutkintona elintarvikealalta, kuten esimerkiksi Gradia tai Keuda, joka antaa syvempää osaamista juuston valmistukseen ja kehittämiseen. Perustutkintona voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon, josta saa valmiudet perustehtäviin, kuten meijerialalle. Myös lyhytkoulutukset ja erikoistumiset ovat mahdollisia lisäosaamisen hankkimiseen.
Yleisimmät polut:
Erikoisammattitutkinto: Tämä on yleisin tapa syventää osaamista juustomestariksi. Se on tarkoitettu työkokemusta omaaville ammattilaisille, ja se antaa valmiudet kehittää juustotuotantoa ja vaativampia tehtäviä.
Elintarvikealan perustutkinto: Tämä antaa valmiudet alan perustehtäviin, kuten esimerkiksi meijeristin tehtäviin, joista voi myöhemmin edetä juustomestariksi syventämällä osaamistaan erikoisammattitutkinnolla.
Lyhytkoulutukset ja tutkinnon osat: Elintarvikealalla on tarjolla myös lyhyempiä kursseja ja tutkinnon osia, joiden avulla voi täydentää osaamistaan ja hankkia uutta ammatillista osaamista.
Cheesemaster. Eikö Nykäsen ex Tapola ollut makkaramestari?
Naistutkimuksen opintosuunta tuottaa myös juustomaistereita. Synergiana haju.
Elitarviketieteitä:
https://studies.helsinki.fi/koulutusohjelma/otm-a30720ed-4d0f-40b1-9d00…
https://www.utu.fi/fi/opiskelijaksi/elintarviketekniikka-tekniikan-kand…
Ammatillisella puolella on myös jotain.
Vierailija kirjoitti:
Juustomestarin koulutus löytyy yleensä ammatillisena erikoisammattitutkintona elintarvikealalta, kuten esimerkiksi Gradia tai Keuda, joka antaa syvempää osaamista juuston valmistukseen ja kehittämiseen. Perustutkintona voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon, josta saa valmiudet perustehtäviin, kuten meijerialalle. Myös lyhytkoulutukset ja erikoistumiset ovat mahdollisia lisäosaamisen hankkimiseen.
Yleisimmät polut:
Erikoisammattitutkinto: Tämä on yleisin tapa syventää osaamista juustomestariksi. Se on tarkoitettu työkokemusta omaaville ammattilaisille, ja se antaa valmiudet kehittää juustotuotantoa ja vaativampia tehtäviä.
Elintarvikealan perustutkinto: Tämä antaa valmiudet alan perustehtäviin, kuten esimerkiksi meijeristin tehtäviin, joista voi myöhemmin edetä juustomestariksi syvent
Kiitos, tämä selkeytti uraahaaveitani.
Elintarviketieteen maisterin pätevyydestä on ainakin hyötyä, aika monessa pienjuustolassa pomolla on tuo koulutus.
Vierailija kirjoitti:
Juustomestarikisi voi tulla vain juustotieteen tohtori.
Suosittelen Oxfordia, mainio alan oppilaitos.
Tulevana juustomestarina laittaisin viherpippurijuustoa enempi tuotantoon.
Myös makrillijuusto ja erilaiset pehmeämmät juustomakkarat tulisivat marketteihin.
Vierailija kirjoitti:
Naistutkimuksen opintosuunta tuottaa myös juustomaistereita. Synergiana haju.
Juusto? Kyllä on miesten ala.
Palauttaisin myös vahakuoriset palloedamit tuotantoon.
Voi olla amis, AMK tai yliopistotutkinto. Ei ole siitä kiinni.
Rintamaitojuuston myyntinimeksi tulisi Wiskarijuusto.
Valion juustolassa Vantaalla. Sellainen juuston näköinen rakennus.