voiko voitaikinan sisään laittaa jäistä lohta?
Kala olikin pakastettu, paloiteltu onneksi. Ajattelin laittaa voitaikinan sisään. Enbehtisi erikseen sulattamaan...
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Miten niin et ehdi sulattamaan? Valuttelet siinä pakkauksessa pari minuuttia kuuman vesihanan alla niin on tarpeeksi sulanut. Tulee kyllä vetistä voitaikinaa, jos noin laitat.
Nopea sulatus kylmässä vedessä
Laita kala ilmatiiviissä pussissa kylmään veteen.
Vaihda vesi noin 30 minuutin välein, jotta se pysyy kylmänä.
Tämä menetelmä kestää noin 1-2 tuntia.
Vältettävät menetelmät
Älä sulata huoneenlämmössä: Tämä voi lisätä bakteerien kasvua ja heikentää kalan laatua.
Älä käytä mikroaaltouunia: Se voi kuivattaa kalaa tai aloittaa sen kypsennyksen epätasaisesti.
Älä käytä lämmintä vettä: Se voi tehdä rakenteesta vetisen.
Ei kypsy jäinen kala, taikina kuivuu päällä ja sisällä raaka kala.
Mihin noin kova kiire,
Voi käydä niin, että taikina palaa ja sulla on raa'at kalat sisällä. Sulatus käy tosi nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Miten niin et ehdi sulattamaan? Valuttelet siinä pakkauksessa pari minuuttia kuuman vesihanan alla niin on tarpeeksi sulanut. Tulee kyllä vetistä voitaikinaa, jos noin laitat.
Kala sulaa nopeasti kun laitat sen minigrip-pussiin ja upotat sen huoneenlämpöiseen veteen. Voit vaihtaa veden tarvittaessa.
No tässäkin on uusavuttomuus huipussaan.
Uunissa voitaikina ehtii palaa karrelle, ennen kuin lohi on pakasteesta suoraan uuniin ja voitaikinan sisään pakattuna ehtii kypsyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten niin et ehdi sulattamaan? Valuttelet siinä pakkauksessa pari minuuttia kuuman vesihanan alla niin on tarpeeksi sulanut. Tulee kyllä vetistä voitaikinaa, jos noin laitat.
Kala sulaa nopeasti kun laitat sen minigrip-pussiin ja upotat sen huoneenlämpöiseen veteen. Voit vaihtaa veden tarvittaessa.
Kylmään veteen.
Taikinan palamista tuumailinkin. Luulin et filepalanen on jääkaapissa, mutta mies oli paloitellutkin sen jo pakkaseen. Heitetään usein jäisinä keittoon... Kiire siksi, että uunissa on jo kohta valmis ruoka, olisin samalla lämmöllä paistanut piiraat.
Entä jos pilkon ne mahdollisimman pieneksi paloiksi? Haittaako jos ovat hiukan kohmeisia? Pyörittelis vähän jauhoissa?
Vierailija kirjoitti:
Taikinan palamista tuumailinkin. Luulin et filepalanen on jääkaapissa, mutta mies oli paloitellutkin sen jo pakkaseen. Heitetään usein jäisinä keittoon... Kiire siksi, että uunissa on jo kohta valmis ruoka, olisin samalla lämmöllä paistanut piiraat.
Entä jos pilkon ne mahdollisimman pieneksi paloiksi? Haittaako jos ovat hiukan kohmeisia? Pyörittelis vähän jauhoissa?
Ilmeisesti nahattomia, pilkkoutuu aika helposti. Laita johonkin astiaan ja uuniin sikdi ajaksi kun kaulit taikinan. Samalla mahd. neste valuu pois.
Miten niin et ehdi sulattamaan? Valuttelet siinä pakkauksessa pari minuuttia kuuman vesihanan alla niin on tarpeeksi sulanut. Tulee kyllä vetistä voitaikinaa, jos noin laitat.