Mitä eroa siinä on jos kaataa veden mukissa olevan teepussin päälle tai jos kaataa teepussin mukissa olevaan kuumaan veteen?
Onko tee professoreja paikkalla kertomaan tämän haudutus eron?
Kommentit (39)
Jos sä käytät pussiteetä niin on ihan sama mitä sä sille teet, vaikka hauduttaisit kissankusessa.
Jälkimmäisessä toinen kuppi on kuiva.
Vierailija kirjoitti:
Ero on siinä, että jos pussi on jo kupissa ja päälle kaataa kiehuvan veden, vesi on 100-asteista. Sen sijaan jos kaadat veden ensin, ja lisäät pussin, vesi ei ole siinä vaiheessa enää kiehuvaa.
Ja miksi tällä on väliä? Koska eri teelaadut ovat parhaimmillaan eri haudutuslämpötiloissa.
Sinä tiesit sinun teenjuonnin eron mutta et minun teenjuonnin eroa, minun teenhaudutuksen eroa. Minä väitän että minä haudutan ja juon teeni paremmin
Teemu-kissan päälle ei saa kaataa kuumaa vettä!
Teetä ei tehdä kiehuvassa vedestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ero on siinä, että jos pussi on jo kupissa ja päälle kaataa kiehuvan veden, vesi on 100-asteista. Sen sijaan jos kaadat veden ensin, ja lisäät pussin, vesi ei ole siinä vaiheessa enää kiehuvaa.
Ja miksi tällä on väliä? Koska eri teelaadut ovat parhaimmillaan eri haudutuslämpötiloissa.
Sinä tiesit sinun teenjuonnin eron mutta et minun teenjuonnin eroa, minun teenhaudutuksen eroa. Minä väitän että minä haudutan ja juon teeni paremmin
Varmaan tottumiskysymys. Toiset tykkää kitkerästä juhlamokastakin, kun ovat siihen tottuneet.
Erityisesti vihreä ja valkoinen tee kannattaa lisätä vasta veden jälkeen. Kiehuva vesi "polttaa" teen, joten siitä tulee kitkerää.
Vierailija kirjoitti:
Teetä ei tehdä kiehuvassa vedestä.
Eikä kiehuvalla vedellä tehdä teetä
Ap
Vierailija kirjoitti:
Teetä ei tehdä kiehuvassa vedestä.
Englannissa osa on eri mieltä tästä. Jopa teepusseissa saatetaan suositella käyttämään kiehuvaa vettä.
Näissä on paljon sellaisia makuasioita, mitkä ei käy järkeen. En itsekään kitkeröittäisi teetä kiehuvalla vedellä, mutta enpä silti saa raivareita, vaikka joku muu tekeekin niin.
Rahvaan ongelmia. Itse juon irtoteetä, jonka teen teekannussa ja sitten kaada teekuppiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ero on siinä, että jos pussi on jo kupissa ja päälle kaataa kiehuvan veden, vesi on 100-asteista. Sen sijaan jos kaadat veden ensin, ja lisäät pussin, vesi ei ole siinä vaiheessa enää kiehuvaa.
Ja miksi tällä on väliä? Koska eri teelaadut ovat parhaimmillaan eri haudutuslämpötiloissa.
Sinä tiesit sinun teenjuonnin eron mutta et minun teenjuonnin eroa, minun teenhaudutuksen eroa. Minä väitän että minä haudutan ja juon teeni paremmin
Varmaan tottumiskysymys. Toiset tykkää kitkerästä juhlamokastakin, kun ovat siihen tottuneet.
Erityisesti vihreä ja valkoinen tee kannattaa lisätä vasta veden jälkeen. Kiehuva vesi "polttaa" teen, joten siitä tulee kitkerää.
Juhla-Mokka ei ole kitkerää sillä kitkeryys syntyy paahtamisen edetessä tummaksi. Juhla-Mokka on hapanta. Myös robusta-kahvipavut ovat kitkerämpiä ja ne paahdetaan aina tummemmaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ero on siinä, että jos pussi on jo kupissa ja päälle kaataa kiehuvan veden, vesi on 100-asteista. Sen sijaan jos kaadat veden ensin, ja lisäät pussin, vesi ei ole siinä vaiheessa enää kiehuvaa.
Ja miksi tällä on väliä? Koska eri teelaadut ovat parhaimmillaan eri haudutuslämpötiloissa.
Sinä tiesit sinun teenjuonnin eron mutta et minun teenjuonnin eroa, minun teenhaudutuksen eroa. Minä väitän että minä haudutan ja juon teeni paremmin
Varmaan tottumiskysymys. Toiset tykkää kitkerästä juhlamokastakin, kun ovat siihen tottuneet.
Erityisesti vihreä ja valkoinen tee kannattaa lisätä vasta veden jälkeen. Kiehuva vesi "polttaa" teen, joten siitä tulee kitkerää.
Minä paljastan eron. Kyse on vihreästä pussiteestä. Jos kaadat 80asteisen veden vihreän pussiteen päälle, niin että teepussi menee ensin teemukiin niin teestä tulee vaahtoa teemukin pinnalle joka on tärkeä ominaisuus teessä.
Jos teestä ei tule vaahtoa niin se ei ole niin täyteläistä. Teen vaahto on teen oma ominainen happobakteeri kanta mikä tekee teestä tasapainoisemman.
Tee ei vaahdoudu jos lisäät veden ensin mukiin ja teepussi vasta veden jälkeen
Marokossa on sellainen tapa että sitä kiehuvan kuumaa vettä kaadetaan teemukiin sillä lailla korkealta ja kovaa, en osaa selittää paremmin. Jotenkin kai he ajattelvat että se vaikuttaa (minttu)teen makuun.
Itse laitan teepussin ensin ja sitten kaadan kiehuvan veden. Siis silloin harvoin kun käytän teepussia, yleensä teen irtoteehen. Siinä olen erimieltä edellisen kirjoittajan kanssa että teepussi olisi ihan kuraa. Siis riippuu merkistä, tietenkin. Kokeilkaapa vaikka fortnum&mason teepusseja, eivät kyllä kalpene irtoteen kanssa.
Jos tee on tuoretta, kannattaa kaataa sen ohi. Ei tule liian väkevää, kun ei kaada päälle. Muuten ei kärsi hauduttaa.
Jos tee on vanhaa, niin voi kaataa suoraan päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teetä ei tehdä kiehuvassa vedestä.
Englannissa osa on eri mieltä tästä. Jopa teepusseissa saatetaan suositella käyttämään kiehuvaa vettä.
Näissä on paljon sellaisia makuasioita, mitkä ei käy järkeen. En itsekään kitkeröittäisi teetä kiehuvalla vedellä, mutta enpä silti saa raivareita, vaikka joku muu tekeekin niin.
Jotkut teet kestävät kyllä kiehuvan veden. Etenkin afrikkalaiset paskalaadut joita on maailmassa eniten.
Vierailija kirjoitti:
Marokossa on sellainen tapa että sitä kiehuvan kuumaa vettä kaadetaan teemukiin sillä lailla korkealta ja kovaa, en osaa selittää paremmin. Jotenkin kai he ajattelvat että se vaikuttaa (minttu)teen makuun.
Itse laitan teepussin ensin ja sitten kaadan kiehuvan veden. Siis silloin harvoin kun käytän teepussia, yleensä teen irtoteehen. Siinä olen erimieltä edellisen kirjoittajan kanssa että teepussi olisi ihan kuraa. Siis riippuu merkistä, tietenkin. Kokeilkaapa vaikka fortnum&mason teepusseja, eivät kyllä kalpene irtoteen kanssa.
Kyllä kalpenevat kunnon irtoteehen verrattuna. Johonkin Liptoniin ei tietenkään.
Tässä ketjussa on teepussien dissaajia ilmeisesti kun teen markkinoijat haukuvat pussiteen pystyyn.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Marokossa on sellainen tapa että sitä kiehuvan kuumaa vettä kaadetaan teemukiin sillä lailla korkealta ja kovaa, en osaa selittää paremmin. Jotenkin kai he ajattelvat että se vaikuttaa (minttu)teen makuun.
Itse laitan teepussin ensin ja sitten kaadan kiehuvan veden. Siis silloin harvoin kun käytän teepussia, yleensä teen irtoteehen. Siinä olen erimieltä edellisen kirjoittajan kanssa että teepussi olisi ihan kuraa. Siis riippuu merkistä, tietenkin. Kokeilkaapa vaikka fortnum&mason teepusseja, eivät kyllä kalpene irtoteen kanssa.
Mulla on se luulo, että pohjois-afrikassa kaadetaan tee korkealta, jotta se jäähtyisi jossain säällisessä ajassa juomakelpoiseksi. Saatan erehtyäkin.
Hulluilla halvat huvit, idiooteilla ilmaiset, se ero siinä on miksi kelaat tätä ap.
Ero on siinä, että jos pussi on jo kupissa ja päälle kaataa kiehuvan veden, vesi on 100-asteista. Sen sijaan jos kaadat veden ensin, ja lisäät pussin, vesi ei ole siinä vaiheessa enää kiehuvaa.
Ja miksi tällä on väliä? Koska eri teelaadut ovat parhaimmillaan eri haudutuslämpötiloissa.