Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kurpitsakeitto on ravitsemuksellisesti huonompaa ruokaa kuin mustikkakiisseli

Vierailija
30.10.2025 |

Sokeria ja tärkkelystä. Hulahtaa ruoansulatuksessa läpi ja nostaa verensokerin. 

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös sosekeitot ovat ravitsemuksellisesti paljon huonompia kuin kasviskeitto jossa on paloja. 

Vierailija
2/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan se jotain ortorektikkoa kiinnostaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porsaan uuniliha on paaaaaaljon hyvempää.

Vierailija
4/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi kai se onkin hulluween kamaa lyhty perseeseen ja baanalle peloittelemaan ihmisiä böö.

Vierailija
5/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee terveellisempää.

Vierailija
6/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän riippuu mitä sinne kurpitsakeittoon laittaa. Ei mulla jauhelihakeittokaan pelkkää jauhelihaa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustikoissa enemmän hiilareita. Lisäksi mustikkakeittoon tulee perunajauhoja (lisää hiilareita) ja sokeria (pilaa loput terveellisyydestä).

Kurpitsakeittoon taas tulee sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä yms jotka taas lisää terveellisyyttä entisestään

 

Kurpitsan ravintosisältö on hyvin alhainen energian suhteen, mutta se sisältää hyödyllisiä vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia, sekä mineraaleja, kuten kaliumia. 100 grammassa kurpitsaa on noin 16-20 kcal, 0.1 g rasvaa, 1.0 g proteiinia ja 4.5 g hiilihydraatteja. Kurpitsa on myös hyvä kuidun ja beetakaroteenin lähde. 

 

Yleiset ravintoarvot (per 100 g)

Energia: 1620 kcal

Rasva: 0,1 g

Hiilihydraatit: 4,5 g (keitettynä) / 2 g (tarkemmin)

Proteiini: 0,81,0 g

Kuitu: 1,1 g (keitettynä) 

 

Vitamiinit ja mineraalit (per 100 g)

 

C-vitamiini: 9 mg

Kalium: 230 mg

Beetakaroteeni: Oraanlempiset kurpitsat sisältävät enemmän beetakaroteenia. 

***

Mustikan ravintosisältö per 100 g sisältää tyypillisesti noin 4365 kcal energiaa, 0,51,1 g rasvaa, 7,611 g hiilihydraatteja (joista sokereita noin 68 g), ja 0,50,8 g proteiinia. Se on myös erinomainen ravintokuidun (noin 3,13,3 g) ja antioksidanttien, kuten antosyaanien, lähde. 

 

Yleisimmät ravintoaineet (per 100 g)

Energia: Noin 4365 kcal (181271 kJ)

Rasva: Noin 0,51,1 g (hyvin vähän tyydyttynyttä)

Hiilihydraatit: Noin 7,611 g

Sokerit: Noin 6,48,4 g

Proteiini: Noin 0,50,8 g

Ravintokuitu: Noin 3,13,3 g 

 

Vitamiinit ja antioksidantit

 

C-vitamiini: Noin 710 mg (noin 1216 % päivän tarpeesta)

E-vitamiini: Noin 1,9 mg

K-vitamiini: Noin 9 g

Antioksidantit: Sisältää runsaasti polyfenoleja, kuten antosyaaneja, jotka antavat mustikalle sen värin. 

 

Vierailija
8/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me Skodakuskit luotetaan kaalikeittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
30.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yks hailee, en ole koskaan välittänyt yhtään kummastakaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi viisi