Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tässäpä esimerkki riisinkeittimen kätevyydestä

Vierailija
29.10.2025 |

Laittelin aamupäivästä noin klo 10 pari kupillista keittimeen ja oli reilussa puolessa tunnissa valmista. Siitäpä ei tarvinnut välittää, söin lounaan vasta klo 12.30. Päivällisen söin klo 17 ja riisit keittimessä olivat edelleen sopivan lämpimiä, ja kuin vasta keitettyjä. Mietin että vieläkö santsaisin, mutta en, joten laitoin riisit nyt kylmään ja paistan ne huomenna.

Tällaista riisinkeittimellä, johon kattilariisillä ei pääse koskaan.

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnea.

Vierailija
2/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onneksi en syö riisiä ni ei tarvi keitintä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

keitinhullu🤣

Vierailija
4/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

keitinhullu🤣

Palstahullu 🤣. Mahdat olla läski.

Vierailija
5/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisin voi tehdä kattilassa ja käyttää haluamansa annoksen mikrossa 12.30 ja klo 17 ja laittaa sitten loput kylmään. Ei riisi mene mikrossa lämmittäessä miksikään. Riisinkeitin on turhake.

Vierailija
6/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

keitinhullu🤣

Palstahullu 🤣. Mahdat olla läski.

Hulluja on monenlaisia mutta ne kaikki on naisia.  Kiäh kiäh, mitäs aloititte.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisiä ei saisi pitää yön yli, eikä ole suositeltavaa säilyttää sitä lämpimässä, koska siinä alkaa Bacillus Cereus bakteerit kasvaa ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Tee vain se riisi mitä syöt.

Vierailija
8/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisiä ei saisi pitää yön yli, eikä ole suositeltavaa säilyttää sitä lämpimässä, koska siinä alkaa Bacillus Cereus bakteerit kasvaa ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Tee vain se riisi mitä syöt.

Juu juu. Jätän aina keitetyn riisin kattilassa liedelle muita syöjiä varten (ei olla kaikki aina yhtäaikaa kotona). Usein se seisoo siinä monta tuntia. Monesti jämät menee vielä jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Olen toiminut näin koko 18v, kun meillä on ollut 4-henkinen perhe ja vuosikausianennen sitä. Kukaan ei ole koskaan sairastunut edes lievästi.  Jotenkin vaikea tällä kokemuksella uskoa kovin ärhäkkään bakteeriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä merkkinen keitin? Olen käyttänyt useampaa, ja jokaisessa pohjimmaiset riisit on koppuroituneet.

Vierailija
10/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisin voi tehdä kattilassa ja käyttää haluamansa annoksen mikrossa 12.30 ja klo 17 ja laittaa sitten loput kylmään. Ei riisi mene mikrossa lämmittäessä miksikään. Riisinkeitin on turhake.

Todistit juuri että mikroaaltouuni on turhake

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisiä ei saisi pitää yön yli, eikä ole suositeltavaa säilyttää sitä lämpimässä, koska siinä alkaa Bacillus Cereus bakteerit kasvaa ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Tee vain se riisi mitä syöt.

Höpöhöpö.

Vierailija
12/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisiä ei saisi pitää yön yli, eikä ole suositeltavaa säilyttää sitä lämpimässä, koska siinä alkaa Bacillus Cereus bakteerit kasvaa ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Tee vain se riisi mitä syöt.

Höpöhöpö.

Minä sain kerran päivän lämpimässä olleessa riisistä ruokamyrkytyksen. Oksensin koko yön ja aamulla nenää niistäessä sieltä tuli riisinjyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höh. Luulin että ketjussa puhutaan japanialaisista autoista.

Vierailija
14/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisiä ei saisi pitää yön yli, eikä ole suositeltavaa säilyttää sitä lämpimässä, koska siinä alkaa Bacillus Cereus bakteerit kasvaa ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Tee vain se riisi mitä syöt.

Höpöhöpö.

Minä sain kerran päivän lämpimässä olleessa riisistä ruokamyrkytyksen. Oksensin koko yön ja aamulla nenää niistäessä sieltä tuli riisinjyviä.

Höpöhöpö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minkä merkkinen keitin? Olen käyttänyt useampaa, ja jokaisessa pohjimmaiset riisit on koppuroituneet.

Sellainen missä erillinen poisnostettava teräksinen kulho-osa, mikä asetetaan siihen keittimeen mitattavaan veteen. Reilu kupillinen vettä keittimelle, kupillinen riisiä ja kaksi kupillista vettä riisille. Keittimen kansi päälle (siis ei sen kulhon kansi), ja kytkin alas. Punainen on hyvä. 

Vierailija
16/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisissä on arseenia.

Vierailija
17/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisiä ei saisi pitää yön yli, eikä ole suositeltavaa säilyttää sitä lämpimässä, koska siinä alkaa Bacillus Cereus bakteerit kasvaa ja aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Tee vain se riisi mitä syöt.

Höpöhöpö.

Minä sain kerran päivän lämpimässä olleessa riisistä ruokamyrkytyksen. Oksensin koko yön ja aamulla nenää niistäessä sieltä tuli riisinjyviä.

Höpöhöpö.

Höpöhöpö itsellesi. Toivottavasti sinäkin saat joskus ruokamyrkytyksen.

Vierailija
18/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisissä on arseenia.

Perseessäs on.

Vierailija
19/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuujuu

Vierailija
20/27 |
29.10.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

RIisissä on tosiaan bakteerivaara. En söisi päivän lämpimässä muhinutta riisiä.

Riisinkeittimet sinänsä ihan ok kapine, jos siis kerran syö riisiä. Itse en edes muista milloin olisi ollut viime oma kerta, siis normaalia lisäkeriisiä.

Itse keitän kattilassa metodilla jonka opin opiskeluaikoina bangladeshilaisilta kämppiksiltä. He laittoivat aina riisit kattilaan, mittasivat syvyyden sormella ja päälle suunnilleen kaksinkertainen määrä vettä kuin riisiä. Levy täysille kunnes vesi kiehuu, sitten ihan pienelle avaamatta kantta. Loppuruoanlaiton ajan antaa riisin vain seistä siinä lämpimällä levyllä kunnes on aika syödä. Joka kerta on tullut samanlaista kuohkeaa ja maukasta riisiä kuin aasialaisessa ravintolassa. Kiehautus + pienellä lämmöllä omassa höyryssä kypsytys antaa siis ihan saman lopputuloksen kuin riisinkeitin. Omaan kaappiin en ainakaan kaipaa mitään uutta tilaavievää kapistusta kun oikealla tekniikalla saa saman tuloksen kattilassa.