Tein tänään munakastiketta ja perunoita
50-luvun pula-ajan ruoat ovat taas täällä! No, ei se mitään, kunhan on jotain pöydässä. Nyt säästän joka latin, minkä voin.
Kommentit (19)
Munakastike on hyvää! Teen ainakin kerran kuussa, olkoon pula-ajan ruoka tai ei.
Minä teen huomenna. Se on niiin hyvää.
Pitää käydä ostamassa perunoita. En ole tehnyt varmaan vuoteen, mutta nyt on pakko.
Kananmunakastike on hyvää perunoiden kanssa. Muita hyviä edullisia ruokia meodän arjessa on
- kaalilaatikko (soijarouheella vielä halvempaa kuin lihan kanssa)
- hernekeitto (me tehdään aina kasvisversio, vaikka ollaankin ihan sekasyöjiä)
- peruna-porkkana-sipuli -sosekeitto (monesti suurustan voipavuilla, hyvä proteiinilisä)
- pinaattikeitto kananmunalla
- linssipata riisillä
N47, M58 teinit 15 ja 18
En ole koskaan tehnyt munakastiketta. N 79 v.
Onko sillä väliä onko se pula-ajan ruokaa vai ei jos se on hyvää? Olihan hummerikin aikoinaan köyhien ruokaa. Jos kastiketta jää yli on se kätevä käyttää kinkkupiirakan tms. täytteessä seuraavana päivänä, tai vaikka vohvelitaikinassa.
En ole varmaan koskaan syönyt. Mitä muuta siihen tulee, kuin munaa?
En tykkää. Varmaan ihan hyvä ruoka sinällään, mutta muistuttaa lapsuudesta. Alkkisäiti teki sitä usein, kun oli halpaa ja jäi sitten sillä keinoin enemmän juomiseen rahaa. Huonoja muistoja.
Vierailija kirjoitti:
En ole varmaan koskaan syönyt. Mitä muuta siihen tulee, kuin munaa?
Itse teen ihan valkokastikkeen rasvasuuruksella. Mausteeksi vain valkopippuria ja suolaa. Muitakin versioita on. Joskusoon syönyt ihan veteen tehtyä, jossa oli tilliä mausteena, maistuvaa sekin oli, mutta en tiedä mitä muuta siinä oli.
Vierailija kirjoitti:
En ole varmaan koskaan syönyt. Mitä muuta siihen tulee, kuin munaa?
Valkokastike, johon tulee keitettyä kananmunaa pilkottuna, suolaa ja valkopippuria.
Itse asiassa ranskalaisen keittiön 5 peruskastiketta (bechamel, velvoute, tomato, espagnole ja hollandaise) ovat tosi hyviä ihan perus ruoanlaitossa, niitä voi muokata loputtomasti ja tarvittaessa hiukan yksinkertaistaa. Munakastikehan on oikeastaan bechamel johon on lisätty kananmunaa ja maun mukaan valkopippuria ja tilliä.
Vierailija kirjoitti:
Onko sillä väliä onko se pula-ajan ruokaa vai ei jos se on hyvää? Olihan hummerikin aikoinaan köyhien ruokaa. Jos kastiketta jää yli on se kätevä käyttää kinkkupiirakan tms. täytteessä seuraavana päivänä, tai vaikka vohvelitaikinassa.
Tuli tuosta pula-ajan ruuista mieleen mielenkiintoiset youtube videot rapakon takaa, että millaisilla ruuilla ihmiset selvisivät lamasta. Yllättäen siellä oli monta aivan tuttua ruokalajia. Mm ruskea kastike ja peruna keitot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole varmaan koskaan syönyt. Mitä muuta siihen tulee, kuin munaa?
Valkokastike, johon tulee keitettyä kananmunaa pilkottuna, suolaa ja valkopippuria.
Tuoretta tilliä pitää olla ehdottomasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole varmaan koskaan syönyt. Mitä muuta siihen tulee, kuin munaa?
Valkokastike, johon tulee keitettyä kananmunaa pilkottuna, suolaa ja valkopippuria.
Tuoretta tilliä pitää olla ehdottomasti.
Jos tekee pienellä budjetilla niin kuivattukin käy, tai miksei vaikka persilja tai pinaatti. Parasta tietenkin kun on tuoretta tilliä, uusia perunoita ja ruisjauhoissa kevyesti paneroituja ahvenfileitä, mutta arkena käy muukin versio.
Ei millään pahalla, mutta mieluummin pelkkä ruskeakastike ilman höysteitä kun tuo munakastike. Tai sitten vaan paistettu kananmuna ja voita perunan päälle.
Vierailija kirjoitti:
Ei millään pahalla, mutta mieluummin pelkkä ruskeakastike ilman höysteitä kun tuo munakastike. Tai sitten vaan paistettu kananmuna ja voita perunan päälle.
Vaihtelu virkistää
Munakastike on nannaa!