Ravintola-alalla palkat nousseet 30% muutamassa vuodessa!
Voiko tämä pitää oikeasti paikkaansa?
Henkilöstökulut ovat kohonneet merkittävästi, sanoo kokki ja ravintoloitsija Tommi Tuominen.
Työtunnin hinta on noussut varsinkin koronan jälkeen valtavasti. Meilläkin ravintoloissa palkat ovat nousseet yli 30 prosenttia, ja kustannuksia ei pystytä ihan suoraan ainakaan yhtä nopealla aikavälillä viemään asiakashintoihin kun muutenkin kysyntä on vähän laskenut ravintoloissa. Se on tosi vaikea yhtälö.
https://avecmedia.fi/bisnes/gastro-talk-palkkakulut-rajahtivat-kertoo-t…
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
No ei oo ainakaan mun palkkakuitissa näkynyt.
Ei TES-korotuksetkaan tätä tue. Mielestäni on outoa miten EK, yrittäjät ja ekonomistit jankuttavat ostovoiman noususta ja hurjisga palkankorotuksista. Sitten duunaritasolla ihmetellään näitä puheita kun korotukset eivät ole olleet edes inflaation tasoisa ja ostovoima on selvästi laskenut. Aivan kuin elettäisiin ihan eri todellisuuksissa.
Jonkun rajusti alipalkatun palkka on voinut nousta 30 %. Sekin tarkoittaa että alipalkatulle on alettu maksaa suurin piirtein oikeaa palkkaa. Kukaan ei usko että noin suuria palkankorotuksia saa yksikään duunari millään alalla.
Vierailija kirjoitti:
Jonkun rajusti alipalkatun palkka on voinut nousta 30 %. Sekin tarkoittaa että alipalkatulle on alettu maksaa suurin piirtein oikeaa palkkaa. Kukaan ei usko että noin suuria palkankorotuksia saa yksikään duunari millään alalla.
Just näin. Virolaiset oppivat pyytämään oikean palkan. On se kyllä niin väärin työnantajaa kohtaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jonkun rajusti alipalkatun palkka on voinut nousta 30 %. Sekin tarkoittaa että alipalkatulle on alettu maksaa suurin piirtein oikeaa palkkaa. Kukaan ei usko että noin suuria palkankorotuksia saa yksikään duunari millään alalla.
Just näin. Virolaiset oppivat pyytämään oikean palkan. On se kyllä niin väärin työnantajaa kohtaan.
Johan nuo kerkisivät vaatimaan lisää tukia valtioltakin. Voitot toki menisivät omaan taskuun.
Hallitukset ovat edesauttaneet että Suomalainen ravintola kulttuuri kuolee lopulta, esim alkoholin veronkorotukset ja verotus joka syö asiakkaiden ostovoimaa.
Vierailija kirjoitti:
Hallitukset ovat edesauttaneet että Suomalainen ravintola kulttuuri kuolee lopulta, esim alkoholin veronkorotukset ja verotus joka syö asiakkaiden ostovoimaa.
Halvimmat kaljat jotain 8 euroa ja drinkit yli 10 euroa. Kun hinnat on tuollaiset niin asiakkaat loppuu.
Taisi tulla nolla perään vahingossa? 3% on todenmukaisempi lukema, eikä riitä paikkaamaan edes inflaatiota, kun moni asia on kallistunut vähintään 30 %.
Ja nolla-sopimuksilla moni töissä. Työtunteja 0 tai 25 viikossa.
30% on aliarvioitu määrä, todellisempi on jotain 50% luokkaa
Kaupan alalla ja ravintola-alalla suurin osa työntekijöistä tekee osa-aikatyötä ja on 0-sopimuksia. Ja nuoria harjoittelija palkalla eli 9 euroa / tunti töissä.
No ei oo ainakaan mun palkkakuitissa näkynyt.