Kanan fileesuikale -ideoita
Ystävä kyni ja teurasti kesäkanat ja toi minulle fileetä, osin suikaloituna, reilu kilo tässä on. Pitäisi varmaan laittaa pakkaseen tai muuten valmistaa, ei ne montaa päivää säily syötävänä. Normaali risotto toki on, mutta sitäkin on syöty jo pari kertaa kuussa ja filee-paloja on grillattu jo kyllästymiseen asti, ei me kahdestaan tätä kyllä jakseta kerralla syödä. Mitäs muuta voisi tehdä, Mitäs ehdotuksia olisi?
Kommentit (34)
Butter chicken tai joku muu vastaava. Meksikolaista. Marokkolaista. Kanakeitto. Kana katsu, ei suikaleista kuitenkaan.
Jos sinulla on lihamylly, vedä jauhelihaksi ja mausta miedosti. Siitä on helppo nyt tehdä pihvejä, lihapullia jne. Netissä on aika hyvin reseptejä. Toki tosta voi tehdä kanajauhelihakeitonkin. Varmaan tiedät, että kanan liha on melkoisen kuivaa, eli valmista se niin, ettei se pääse paistettaessa kuivumaan.
Tee karibialaista jerk-kanaa. On pään räjäyttävän hyvää ja mainio aloitus tutustua ko. vtun loistavaan keittiöön.
Marinadi
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
2 Scotch Bonnet chiliöä (jos ei löydy niin punaista espanjalaista chiliä)
1-2 cm inkiväärijuurta (1 rkl raastettuna).
60 ml soijakastiketta
1 rkl ruokosokeria
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
tl jauhettua neilikkaa
tl suolaa
Aseta kanat astiaan tai suureen kulhoon. Lisää kylmää vettä sen verran, että kana uppoaa ja kaada joukkoon etikka. Pese kananreidet, kaada vesi pois ja valuta hyvin.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli marinadia varten. Puolita chilipaprika, poista varret ja siemenet ja hienonna hedelmäliha. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään; voit halutessasi sekoittaa ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimessa.
Laita kana suureen suljettavaan muovipussiin ja lisää marinadi. Sulje pussi, levitä marinadi ja anna marinoitua jääkaapissa 24 tuntia.
Kana-kookoskeitto
Palermon pasta
Thaimaalainen nuudelihässäkkä
Hunaja-pippurikermakastike
...
Paista ja mausta kanapaloja. Tee salaatti, johon lisäät paistetut palat.
Tee pitsaa. Osta vaikka valmis pohja. Taikina rullassa Prismasta. Siitä saa pellillisen. Kanapalat, aurajuusto, ananas.
Bon appetit
tässä on domoda, jos et osaa englantia, laita google kääntäjään!
https://www.daringgourmet.com/domoda-gambian-peanut-stew/
https://jalotofu.fi/reseptit/domoda-maapahkinapata-tofu/ Tofun tilalle voit laittaa sitä kanaa, ja pataan voit laittaa perunaa.Paista ne kanat ensin
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Sinun ostolihasi on broileria, Ap:lla oikeaa kanaa. Näillä on oleellinen ero esim. lihan sitkeysasteessa, nuo eivät ole ollenkaan verrannollisia keskenään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Sinun ostolihasi on broileria, Ap:lla oikeaa kanaa. Näillä on oleellinen ero esim. lihan sitkeysasteessa, nuo eivät ole ollenkaan verrannollisia keskenään.
Asia selvä. Ihan sama mulle onko kanaa tai broiskuu. Varioin ruokaa siten kuin mieleni tekee. En tarvitse tarkkoja ohjeita lainkaan. En ole tehnyt resepien mukaan moneen vuosikymmeneen sapuskaa edes ruokaravintolan kokkina.
Vierailija kirjoitti:
Suoerhyvä ja helppo: https://www.ruokajakoti.fi/Smetanakana
En tekisi Kanasta. Broilerista kyllä.
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Et ostanut. Kanafileitä ei myydä missään. Broileria kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Sinun ostolihasi on broileria, Ap:lla oikeaa kanaa. Näillä on oleellinen ero esim. lihan sitkeysasteessa, nuo eivät ole ollenkaan verrannollisia keskenään.
Asia selvä. Ihan sama mulle onko kanaa tai broiskuu. Varioin ruokaa siten kuin mieleni tekee. En tarvitse tarkkoja ohjeita lainkaan. En ole tehnyt resepien mukaan moneen vuosikymmeneen sapuskaa edes ruokaravintolan kokkina.
Ravintolan Kokki ei erota Kanaa ja Broileria. Heh.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Et ostanut. Kanafileitä ei myydä missään. Broileria kyllä.
Paketeissa lukoo nimenomaan kana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suoerhyvä ja helppo: https://www.ruokajakoti.fi/Smetanakana
En tekisi Kanasta. Broilerista kyllä.
Sun tekemisiähän ei kysytty.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Sinun ostolihasi on broileria, Ap:lla oikeaa kanaa. Näillä on oleellinen ero esim. lihan sitkeysasteessa, nuo eivät ole ollenkaan verrannollisia keskenään.
Asia selvä. Ihan sama mulle onko kanaa tai broiskuu. Varioin ruokaa siten kuin mieleni tekee. En tarvitse tarkkoja ohjeita lainkaan. En ole tehnyt resepien mukaan moneen vuosikymmeneen sapuskaa edes ruokaravintolan kokkina.
Ravintolan Kokki ei erota Kanaa ja Broileria. Heh.
Mis noin lukee? Sun mielikuvissako? Nappaa sun päivälääkkeet nopee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Et ostanut. Kanafileitä ei myydä missään. Broileria kyllä.
Kyllä myydään. Isojen markettien pakastealtaasta löytyy. Olen ostanut monesti.
Kiitos, päätös tehty. Vedän lihamyllystä läpi ja käytän jauhelihana. Voi myös pakastaa pussi-annoksina vakuumissa myöhemmin käytettäväksi.
Osalle kommentoijista voisi sanoa että muistakaa käytössäännöt. Ei ole olemassa vain yhtä tapaa, miksi vedätte herneen nenään ja alatte syytää asiaan kuulumatonta, jos joku antaa väärän ohjeen. Voit todeta että ei noin saa tehdä, miksi hyökkäätte heti syvään päähän ikään kuin käytte kimppuun.
Tämä palsta on mennyt kyllä kolmessa vuodessa täysin pilalle. Kiitos vielä asiallisista vastauksista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No minä ostin prismasta jotain 10 pakettia kanan fileitä, suikaleita.
Panin pakasteeseen.
Mut vinkiksi kirjoitin edellä salaatti ja pitsa.
Sit joskus teen kanasuikaleista ja kasvissuikaleista uunissa kiusauksen.
Et ostanut. Kanafileitä ei myydä missään. Broileria kyllä.
Paketeissa lukoo nimenomaan kana.
Kana. Muninut vanha Lintu. jalostettu munintaan. Harvoin saatavissa kaupoista. Jostain etnisistä ehkä.
Broileri lihatuotantoon jalostettu nuori Kananpoika.
Kana vaatii kypsyäkseen noin kolmen tunnin keittämisen. Liha tummahkoa ja sitä on melko vähän. Sopii kanakeittoon tai Viilokkiin.
Eroa kuin yöllä ja päivällä.
Suoerhyvä ja helppo: https://www.ruokajakoti.fi/Smetanakana