Ravintola-annokset pienemmiksi ja hintoja alas
Kukaan ei tarvitse niin isoja annoksia, mitä usein ravintoloissa saa. Annokset pienemmiksi ja siten hintoja alas, kiitos. Voisi käydä useammin.
Kommentit (51)
Kun viimeksi kävin ravintolassa syömässä, vuosi taisi olla 2016, annos oli oikein sopiva ja ei ihan pahan hintainenkaan.
Jos nyt menisin ravintolaan, pelkään että saisin aika lailla einestyyppistä ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Työpaikan lounasbuffet, opiskelijat syö pilkkahinnoilla noissa, liian kallista veronmaksajille.
Omituista kyllä, 13,70 tuntuu olevan sellainen hinta, mikä on lähes kaikissa lounaspaikoissa.
Ruoka-annoskokoa saadaan isoksi, kun siinä on sitä halvinta eniten. Kaali, riisi tai peruna.
Niitä vähentämällä tuskin kovasti hinnat tippuu
Mitä järkeä olisi silloin maksaa ravintolaan menosta jos joutuu kuitenkin menemään vielä grillille tai syömään kotona samalle iltaa.
Isoja ? ?
Ala carteravintolan annokset ovat niin pieniä että nälkä jää. Lihapala ja muutama tomaatti ja kurkkuviipale parin juurespalan kanssa ristissä
Vierailija kirjoitti:
Eipä me liian isoja annoksia ole.
3/4 annoksista on aivan liian isoja. Ihmiset on sori vaan enemmän ja enemmän lihavia, eikä kukaan tarvitse niin paljoa ravintolassa ruokaa kun sitten syödään muutakin ihan normaaliin tapaan päivän mittaan. Puolikkaita annoksia ei suostuta tekemään eikä lastenannoksia anneta aikuisille tai ne ovat usein jotain roskaruokaa.
Jotain muutoksia pitäs tehdä ravintola-alalla isolla kädellä. Miten muualla maailmassa ulkona syöminen on niin paljon halvempaa ja yleisempää. Suomessa normi annos ja vaikka olut siihen kylkeen on 40€, siinä on mulle 40% liikaan ja siksi teen itse.
Jos haluu pihvin niin Atrian takuumereeta naudan ulkofilettä saa jatkusti alle 20€/kg ja siitä tulee viisi pihviä.Kylkeen hyvä salaatti vaikka vuohenjuustolla niin ollaan alle 10€ annoksessa ja viiniinkin voi hiukan satsata. Todella hyviä saa jo alkaen 15€/plo.
Vierailija kirjoitti:
Isoja ? ?
Ala carteravintolan annokset ovat niin pieniä että nälkä jää. Lihapala ja muutama tomaatti ja kurkkuviipale parin juurespalan kanssa ristissä
En puhu Rossosta vaan ravintoloista.
Raaka-aineen osuus hinnasta on vähäinen
Jotain pitäisi tehdä. Ravintolahinnat ovat liian korkeat useimmille.
Ajatelkaas, että ei niin kauan sitten oli ihan normaalia syödä ulkona, mutta nyt siellä käy lähinnä työntekijät työpaikan tuella.
Palkkoja ei voi laskea, joten jostain pitäisi karsia, se on totta. Sitäpaitsi suuret ruoka-annokset ovat suuri syy ylipainoon.
Vierailija kirjoitti:
Mitä järkeä olisi silloin maksaa ravintolaan menosta jos joutuu kuitenkin menemään vielä grillille tai syömään kotona samalle iltaa.
Suomalaiset on niin vatsa niin täyteen kun vaan voi -kansaa, joka lihoo lihomistaan. Tämä grillikommentti sen alleviivaa hyvin. Ei jumalaut.
Ruokailu ei ole IKINÄ sosiaalinen tapahtuma, vaan joka pennille vastine ja mättöä hiljaa naamariin -meiningillä.
Vierailija kirjoitti:
Kun viimeksi kävin ravintolassa syömässä, vuosi taisi olla 2016, annos oli oikein sopiva ja ei ihan pahan hintainenkaan.
Jos nyt menisin ravintolaan, pelkään että saisin aika lailla einestyyppistä ruokaa.
Joo. Saisit. Tuttava on alalla. En itse käy enää ravintoloissa syömässä. Aina niin yllätöksetöntä. Olen liian monta kertaa syönyt sen lohenpalan. Spagettia en mene ravintolaan syömään. Se on minulle kotona sellaista edullisinta mahdollista hätäruokaa, jos mitään muuta ei kaapeista löydy.
"1950-luvun ravintola-annoksiin kuuluivat perinteiset suomalaiset ruoat, kuten palapaisti, makaronilaatikko, erilaiset kastikkeet, keittoruoka ja lihapullat."
Ravintoloissa on tapahtunut aikamoinen muutos ruuan suhteen, joten se on suuri syy hintojen nousuun. Harva paikka tarjoaa enää ns. kotiruokaa.
Rax Pizza Buffet - Syö ja juo puolet siitä minkä jaksat!
En tiedä, minkälaisissa syöttölöissä sinä käyt, kun ainakin niissä, joita itae käytän, annokset obat varsin pieniä ja ruokalajeja joutuu tilaamaan useamman, jos haluaa täyteen tulla.
Se on kyllä totta, että satoja euroja per ravintolakäyntikerta on liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Rax Pizza Buffet - Syö ja juo puolet siitä minkä jaksat!
ChatGPT: Etelä-Eurooppa ja Ranska: Buffet ei ole kovin yleinen. Ruokailu on enemmän "à la carte" -tyyppistä, ja syöminen on kulttuurisesti sosiaalinen tapahtuma, ei tehokkuuskysymys.
Kuten sanoin, suomalaiset näkee tämän tehokkuutena. Sinänsä huvittavaa kun lihavuus sitten vähentää sitä tehokkuutta :)
Vierailija kirjoitti:
En tiedä, minkälaisissa syöttölöissä sinä käyt, kun ainakin niissä, joita itae käytän, annokset obat varsin pieniä ja ruokalajeja joutuu tilaamaan useamman, jos haluaa täyteen tulla.
Se on kyllä totta, että satoja euroja per ravintolakäyntikerta on liikaa.
Suomalaisen näkemys hyvälle ravintolaillalliselle on juuri tämä Niin täyteen kun mahdollista. Vähemmälläkin pärjää eikä ravintolasta tarvitse pyöriä ulos.
Työpaikan lounasbuffet, opiskelijat syö pilkkahinnoilla noissa, liian kallista veronmaksajille.