Jotain lihapataruokaa huomiselle. Mitä suosittelet?
Mietin, että tekisin jotain pataruokaa huomenna. Kiinnostaisi tehdä jotain uutta. Karjalanpaisti kylläkin takuuhyvää, mutta sitä niin usein tehnyt. Viimeksi tein burunginpataa. Sekin oli tosihyvää.
Miten olisi gulassi? En ole koskaan tehnyt. Tai mitä sinä tekisit?
Kommentit (13)
Gulassì on keitto. Jos teet unkarilaista lihapataa, sen nimi on pörkölt. On muuten hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Gulassì on keitto. Jos teet unkarilaista lihapataa, sen nimi on pörkölt. On muuten hyvää.
Tekoäly mulle kyllä esitti unkarilaista gulassia, kun pyysin sitä ehdottamaan kuutta lihapataruokaa... Ohje oli kyllä pataruualle.
Vierailija kirjoitti:
Mysi Lahtisen Moskova pata.
Tämä on muuten joskus ohjeena tullut eteen ja silloin mietin, että pitää joskus kokeilla. Hyvä muistutus. Kiitos.
ap
Mun lemppareita nämä padat 😊 ajattelin itse kokeilla seuraavaksi moskovanpataa, oisko se sellainen mikä kiinnostaa sinua? En ole testannut siis itse vielä joten en suosittele myöskään 🙂
Vierailija kirjoitti:
Merimiespihvi tai stroganoff?
Merimiespihvi menee kyllä harkintaan. Kiitos.
ap
Tänä kesänä omenoita tulee huonosti ja ne on pieniä ja kirpeitä.
Ei se mitään. Heitin kilon kanaa kattilaan ja paloittelin kirpeät omenat sekaan. Haudutin kuusi tuntia kohtalaisella lämmöllä.
Voin sanoa että tuli aivan älyttömän hyvää.
Tässä siis ehdotukseni
Gruusialainen lihapata. Oikein on maukasta.
Vierailija kirjoitti:
Mun lemppareita nämä padat 😊 ajattelin itse kokeilla seuraavaksi moskovanpataa, oisko se sellainen mikä kiinnostaa sinua? En ole testannut siis itse vielä joten en suosittele myöskään 🙂
Olin hidas:)
Luin vahingossa lihapiirakkaruokia. Minkä maan patareseptin haluaisit vai suomalaisen.
Mä teen usein sellaista pataa että on vaikka naudanpaistia/suikaleita, kasslerkin käy, oikestaan mikä vaan hyvä liha jonka löytää tarjouksesta. Se ruskistetaan paloina erissä, sitten paketillinen pekonia silpututtuna. Nämä lihat pataan. Sitten siihen pannulle laitan n. puolisen litraa, lihaliemikuution, tomaattipyrettä, laakerinlehtijauhetta, mustapippuria, suolaa. Nämä kiehautetaan ja kaadetaan sen jälkeen pataan lihojen päälle. Sitten sinne pataan lisätään porkkanoita 2-3 kpl, puolikas lanttu, pari sipulia, nämä myös pienittynä ja tarkistetaan että vesi yltää ainesten päälle. Sitten uuniin tai crockpotilla paisto vaikka jonkin karjalanpaistiohjeen mukaisesti. Kun vesi on haihtunut puoleen, alkaa olla valmista lisätä seuraavaksi purkillinen kermaa ja tämän ruoan kruunu, pilkotut leipäjuustopalat! Jatka vielä lämmitystä kunens ne leipäjusutopalat ovat pehmentyneet ja sitten ruoan voi ottaa uunista ja tarjota esim. keitettyjen perunoiden kanssa karjalanpaistin tapaan.
Merimiespihvi tai stroganoff?