Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Juustojen erot

Vierailija
21.08.2025 |

Mistähän syystä Valion 1,5kg "Hyvä Suomalainen Arkijuusto" kovettuu ja alkaa kasvattamaan hiivaa niin nopeasti? Coopin pyöreä kilon juusto keltaisessa paukkauksessa pysyi aivan uudenveroisena alusta loppuun. Ei nyt kauhean hyvältä valion juustolta vaikuta vaikka itse kehuvatkin.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oltermanni Cheddar ei muutu happamaksi, maku vahvenee, päiväyksen jälkeen on toki pahaa. Kannattaa se tarkistaa olen nimittäin pari kertaa K-kaupasta ostanut huonolla/jo menneellä päiväyksellä.

Vierailija
2/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oltermanni meni valkoiseksi eli hiivaa. Piti vaihtaa juustoa port salutiin, jossa pan suola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä pehmeämpää ja vetisempää juusto on, sitä nopeammin se pilaantuu

Parmesaanit ja sellaiset säilyy todella hyvin

Vierailija
4/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oltermanni meni valkoiseksi eli hiivaa. Piti vaihtaa juustoa port salutiin, jossa pan suola.

Mitä se hiiva haittaa?

Vierailija
5/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Häh

Vierailija
6/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensinnäkin, se arkijuusto on 1,25 kg. Toisekseen, miten jollain juusto lojuu kaapissa niin pitkään, että alkaa puskemaan kasvustoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin

Vierailija
8/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ensinnäkin, se arkijuusto on 1,25 kg. Toisekseen, miten jollain juusto lojuu kaapissa niin pitkään, että alkaa puskemaan kasvustoa?

Sinäkö syöt sellaisen tiilin muutamassa päivässä vai onko sinusta 5 päivää erityisen pitkä aika syödä juustoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin

Ei pidä olettaa. Varsinkaan, jos ei tajua mistä juusto tehdään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierailija
10/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ensinnäkin, se arkijuusto on 1,25 kg. Toisekseen, miten jollain juusto lojuu kaapissa niin pitkään, että alkaa puskemaan kasvustoa?

Huh, voisi ihan luulla että sun lempijuustoa on verisesti loukattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin

Maidosta valmistettu! Onko se maitokin jo nykyään palmuöljyä, vai etkö ehkä osaa lukea valmistusaineluetteloita?

Vierailija
12/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan vaan vinkkinä, että juustoa saa pienemmissäkin erissä ostaa, ettei pala loju avattuna liian kauan. Ja juustoa voi jopa pakastaa, voi vaikka raastaa osan isosta palasta pakkaseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Halvoissa tuotteissa voi olla mitä vaan apuaineita lisänä, joka voi esim. pidentää säilyvyyttä.

Vierailija
14/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko juustoa syödä, jos siinä on valkoista?

Valkoinen hiiva perusjuuston pinnalla ei ole vaarallista. - Hiivaiset pinnat voi leikata pois ja käyttää juuston muilta osiltaan. Sen sijaan jos juustossa on mustaa, vihreää, ruskeaa tai sinertävää läikkää tai pistettä, kyseessä on home.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin

 

Ainesosat

Pastöroitu MAITO (Tanska), suola, hapate (MAITO), mikrobiperäinen juoksete, happamuudensäätöaine (E 509).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän kahdeksan