Juustojen erot
Mistähän syystä Valion 1,5kg "Hyvä Suomalainen Arkijuusto" kovettuu ja alkaa kasvattamaan hiivaa niin nopeasti? Coopin pyöreä kilon juusto keltaisessa paukkauksessa pysyi aivan uudenveroisena alusta loppuun. Ei nyt kauhean hyvältä valion juustolta vaikuta vaikka itse kehuvatkin.
Kommentit (15)
Oltermanni meni valkoiseksi eli hiivaa. Piti vaihtaa juustoa port salutiin, jossa pan suola.
Mitä pehmeämpää ja vetisempää juusto on, sitä nopeammin se pilaantuu
Parmesaanit ja sellaiset säilyy todella hyvin
Vierailija kirjoitti:
Oltermanni meni valkoiseksi eli hiivaa. Piti vaihtaa juustoa port salutiin, jossa pan suola.
Mitä se hiiva haittaa?
Ensinnäkin, se arkijuusto on 1,25 kg. Toisekseen, miten jollain juusto lojuu kaapissa niin pitkään, että alkaa puskemaan kasvustoa?
Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin
Vierailija kirjoitti:
Ensinnäkin, se arkijuusto on 1,25 kg. Toisekseen, miten jollain juusto lojuu kaapissa niin pitkään, että alkaa puskemaan kasvustoa?
Sinäkö syöt sellaisen tiilin muutamassa päivässä vai onko sinusta 5 päivää erityisen pitkä aika syödä juustoa?
Vierailija kirjoitti:
Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin
Ei pidä olettaa. Varsinkaan, jos ei tajua mistä juusto tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Ensinnäkin, se arkijuusto on 1,25 kg. Toisekseen, miten jollain juusto lojuu kaapissa niin pitkään, että alkaa puskemaan kasvustoa?
Huh, voisi ihan luulla että sun lempijuustoa on verisesti loukattu.
Vierailija kirjoitti:
Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin
Maidosta valmistettu! Onko se maitokin jo nykyään palmuöljyä, vai etkö ehkä osaa lukea valmistusaineluetteloita?
Ihan vaan vinkkinä, että juustoa saa pienemmissäkin erissä ostaa, ettei pala loju avattuna liian kauan. Ja juustoa voi jopa pakastaa, voi vaikka raastaa osan isosta palasta pakkaseen.
Halvoissa tuotteissa voi olla mitä vaan apuaineita lisänä, joka voi esim. pidentää säilyvyyttä.
Voiko juustoa syödä, jos siinä on valkoista?
Valkoinen hiiva perusjuuston pinnalla ei ole vaarallista. - Hiivaiset pinnat voi leikata pois ja käyttää juuston muilta osiltaan. Sen sijaan jos juustossa on mustaa, vihreää, ruskeaa tai sinertävää läikkää tai pistettä, kyseessä on home.
Vierailija kirjoitti:
Coopin juusto todennäköisesti yksi iso palmuöljymöykky niin siksi säilyy hyvin
Ainesosat
Pastöroitu MAITO (Tanska), suola, hapate (MAITO), mikrobiperäinen juoksete, happamuudensäätöaine (E 509).
Oltermanni Cheddar ei muutu happamaksi, maku vahvenee, päiväyksen jälkeen on toki pahaa. Kannattaa se tarkistaa olen nimittäin pari kertaa K-kaupasta ostanut huonolla/jo menneellä päiväyksellä.