Miten teet ruskeankastikkeen? Ruisjauhojako ruskistetaan ja kuinka kauan?
Kommentit (55)
Vierailija kirjoitti:
Onko vaikeeta netistä katsoa ohje.
Ei ole nettiä saatavilla, olen Wap:issa.
En ole kyllä koskaan ruisjauhoista ruskeaa kastiketta tehnyt. Katso marttojen sivulta ohje.
Paistat niitä voissa, lisäät kiehuvaa vettä samalla vispaten ettei tule paakkuja. Minkäs kanssa ajattelit sitä syödä? Ja ei en muista määriä ulkoa.
3 rkl voita ja 2 rkl vehnäjauhoja. Sekoita koko ajan ja paista pannulla, kunnes väri on ruskea. Lisää vesi ja halutessasi kerma, kunnes koostumus on oikea. Lämpötilat pannulla voi olla korkeita 7-8 asetus, mutta ole koko ajan vieressä. Itse lisää myös yhden lihaliemikuution.
100gr voita pannulle ja kun se on sulanut ja levy on tarpeeks kuuma, sekottelen joukkoon n. 8 rkl vehnäjauhojaja annan ruskistua. Sitten kaadan 6-7 dl kylmää vettä hitaasti pannulle samalla sekoittaen
Sitten lisään lihaliemikuution ja mausteet.
Sit annan tekeytyä.
Vinkki: jos kastike ei suurustu tarpeeksi ja on ihan lirua, sekoita kupissa ihan pieni määrä vettä, esim puoli dl ja 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää hitaasti sekoittaen kastikkeeseen
En nyt oo niin varma näistä kaikista määristä kun en ite niitä juurikaan enää mittaile mutta suurinpiirtein näin
voita kattilaan (vajaa 50g) , ruskista hiukan ja lisää jauhoja 1 rkl.sekottele koko ajan vispilällä, kunnes se on ruskeaa(älä polta) . lisää vesi ensin 2 dl ja sitte lisää kunnes se mielestäsi sopivaa( toiset tykkää paksusta ja toiset ohuesta)anna kuplia kevyesti jonkin aikaa ja lisäile mausteita samall( ketsuppia voi laittaa ja tietenkin suolaa,pippuria ym.)
jos haluat maitokastike version ,niin älä ruskista jauhoja , ja veden siaan laita maitoa.( juustoraastetta jos haluaa juustoisen maitokastikkeen ,suolaa ym. )lisäämällä keitetyt kanamunat paloittelemalla saat makoisan kastikkeen perunoille)
Kaikki jauhot käyvät. Paista rasvassa ruskeaksi, varo polttamasta. Sitten neste kuumana ja tosiaan vispaten, ettei paakkuunnu
Kermaa ja jauhelihamaustetta, jauhot ja rasva on ihan turhia.
Onko todellakin niin, että et WORLD WIDE WEBISTÄ löytänyt ohjetta vaan piti tulla tähän kloaakkiin hakemaan reseptiä?
Kilogr voita, kilogr jauhoo. Keitä ruskeaksi ja lisää vesi pippurit ja suola.
Kummallisen monella kokkimestarilla vaikuttaa olevan vaikeuksia ruskistaa jauhoja rasvassa ja lisätä sen jälkeen vettä jolloin ruskea kastike on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Onko todellakin niin, että et WORLD WIDE WEBISTÄ löytänyt ohjetta vaan piti tulla tähän kloaakkiin hakemaan reseptiä?
Tämäkin on netissä, tomppeli.
Vierailija kirjoitti:
Kermaa ja jauhelihamaustetta, jauhot ja rasva on ihan turhia.
Kyllähän tuosta kastike tulee, mutta ei ruskeakastike. Oletko sinä lukutaidoton, kun ehdotat tuollaista nimenomaan ruskeakastikekeskusteluun, vai oletko vain vajaapäinen?
Ruskista kuivalla pannulla pari ruokalusikallista vehnäjauhoa ja ruskista niin, että pelkäät jauhojen jo palaneen.
Sitten saman verran voita pannulle ja sekoita pontevasti, kun seos on tasaista, ala lisäämään kuumaa vettä ja sekoittele kunnes koostumus on sopiva ja sitten suola ja mustapippuri rouheena.
Tästäpä sitä voi sitten varioida vaikka mitä lisäämällä joukkoon mitä mieli tekee.
Kun ruskistat vehnäjauhoja niin kannattaa muistaa että ne eivät ruskistu ihan hetkessä, pitää malttaa sekoitella rauhassa kunnes väri on oikea. Oikean värin tietää siitä että se on sama kuin kastikkeen väri. Kastike ei tämän vaiheen jälkeen ruskistu enää lisää, joten pitää katsoa että väristä tulee oikea.
Vierailija kirjoitti:
Kermaa ja jauhelihamaustetta, jauhot ja rasva on ihan turhia.
Mitä on jauhelihamauste? Miten tämä liittyy ruskeakastikkeeseen? Siinä jauhot ja rasva on välttämättömiä.
Onko vaikeeta netistä katsoa ohje.