Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teet ruskeankastikkeen? Ruisjauhojako ruskistetaan ja kuinka kauan?

Vierailija
21.08.2025 |

Noob kyselee.

Kommentit (55)

Vierailija
1/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko vaikeeta netistä katsoa ohje.

Vierailija
2/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko vaikeeta netistä katsoa ohje.

Ei ole nettiä saatavilla, olen Wap:issa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kyllä koskaan ruisjauhoista ruskeaa kastiketta tehnyt. Katso marttojen sivulta ohje.

Vierailija
4/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäjauhoista

Vierailija
5/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistat niitä voissa, lisäät kiehuvaa vettä samalla vispaten ettei tule paakkuja. Minkäs kanssa ajattelit sitä syödä? Ja ei en muista määriä ulkoa.

Vierailija
6/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 rkl voita ja 2 rkl vehnäjauhoja. Sekoita koko ajan ja paista pannulla, kunnes väri on ruskea. Lisää vesi ja halutessasi kerma, kunnes koostumus on oikea. Lämpötilat pannulla voi olla korkeita 7-8 asetus, mutta ole koko ajan vieressä. Itse lisää myös yhden lihaliemikuution. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

100gr voita pannulle ja kun se on sulanut ja levy on tarpeeks kuuma, sekottelen joukkoon n. 8 rkl vehnäjauhojaja annan ruskistua. Sitten kaadan 6-7 dl kylmää vettä hitaasti pannulle samalla sekoittaen

Sitten lisään lihaliemikuution ja mausteet. 

Sit annan tekeytyä. 

Vinkki: jos kastike ei suurustu tarpeeksi ja on ihan lirua, sekoita kupissa ihan pieni määrä vettä, esim puoli dl ja 1 rkl vehnäjauhoja ja lisää hitaasti sekoittaen kastikkeeseen

En nyt oo niin varma näistä kaikista määristä kun en ite niitä juurikaan enää mittaile mutta suurinpiirtein näin

Vierailija
8/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

voita kattilaan (vajaa 50g) , ruskista hiukan ja lisää jauhoja 1 rkl.sekottele koko ajan vispilällä, kunnes se on ruskeaa(älä polta) . lisää vesi ensin 2 dl ja sitte lisää kunnes se mielestäsi sopivaa( toiset tykkää paksusta ja toiset ohuesta)anna kuplia kevyesti jonkin aikaa ja lisäile mausteita samall( ketsuppia voi laittaa ja tietenkin suolaa,pippuria ym.)

jos haluat maitokastike version ,niin älä ruskista jauhoja , ja veden siaan laita maitoa.( juustoraastetta jos haluaa juustoisen maitokastikkeen ,suolaa ym. )lisäämällä keitetyt kanamunat paloittelemalla saat makoisan kastikkeen perunoille)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki jauhot käyvät. Paista rasvassa ruskeaksi, varo polttamasta. Sitten neste kuumana ja tosiaan vispaten, ettei paakkuunnu

Vierailija
10/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaa ja jauhelihamaustetta, jauhot ja rasva on ihan turhia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko todellakin niin, että et WORLD WIDE WEBISTÄ löytänyt ohjetta vaan piti tulla tähän kloaakkiin hakemaan reseptiä?

Vierailija
12/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kilogr voita, kilogr jauhoo. Keitä ruskeaksi ja lisää vesi pippurit ja suola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kummallisen monella kokkimestarilla vaikuttaa olevan vaikeuksia ruskistaa jauhoja rasvassa ja lisätä sen jälkeen vettä jolloin ruskea kastike on valmis.

Vierailija
14/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko todellakin niin, että et WORLD WIDE WEBISTÄ löytänyt ohjetta vaan piti tulla tähän kloaakkiin hakemaan reseptiä?

Tämäkin on netissä, tomppeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kermaa ja jauhelihamaustetta, jauhot ja rasva on ihan turhia.

Kyllähän tuosta kastike tulee, mutta ei ruskeakastike. Oletko sinä lukutaidoton, kun ehdotat tuollaista nimenomaan ruskeakastikekeskusteluun, vai oletko vain vajaapäinen? 

Vierailija
16/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista kuivalla pannulla pari ruokalusikallista vehnäjauhoa ja ruskista niin, että pelkäät jauhojen jo palaneen.

Sitten saman verran voita pannulle ja sekoita pontevasti, kun seos on tasaista, ala lisäämään kuumaa vettä  ja sekoittele kunnes koostumus on sopiva ja sitten suola ja mustapippuri rouheena.

Tästäpä sitä voi sitten varioida vaikka mitä lisäämällä joukkoon mitä mieli tekee.

Vierailija
17/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun ruskistat vehnäjauhoja niin kannattaa muistaa että ne eivät ruskistu ihan hetkessä, pitää malttaa sekoitella rauhassa kunnes väri on oikea. Oikean värin tietää siitä että se on sama kuin kastikkeen väri. Kastike ei tämän vaiheen jälkeen ruskistu enää lisää, joten pitää katsoa että väristä tulee oikea. 

Vierailija
18/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kermaa ja jauhelihamaustetta, jauhot ja rasva on ihan turhia.

Mitä on jauhelihamauste? Miten tämä liittyy ruskeakastikkeeseen? Siinä jauhot ja rasva on välttämättömiä.

Vierailija
20/55 |
21.08.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kvg