Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

suppilovahveroista

Vierailija
21.09.2008 |

onko kukaan kuullut jotain uutta tietoa, että pitäisivät keittää? Tänään kuulin, enkä ole uskoa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja naisten pitää valita moniaviollisuus. Aikaa riittää kaikille.

Vierailija
2/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enkä ole keitellyt. Mistä kuulit tuon, ja mitä siinä keittelyssä sitten poistettaisiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suppilovahvero ja Kosteikkovahvero ovat eri sienilajeja. Molemmat syötäviä ilman mitään esikeittelemisiä ja sillä siisti..... Ihan sama kuin joku väittäis Kanttarellien olevan myrkyllisiä ilman keittämistä.

Vierailija
4/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli sellaiset alueet joissa on ollut pahin T:byl laskeuma on suositeltavaa keittää sienet.

Vierailija
5/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

T:byl:in ydinlaskeumat lähtee sienistä keittämällä *REPS*

Vierailija
6/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja todellakin joillakin alueilla ne kannattaa keittää saastelaskeumien takia..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mä kumminkaan ala mitään keittelemään.. JA saan mä jokatapauksessa *REPS* tolle T:byl:ille

Vierailija
8/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luonnontuotteiden Cs-137-pitoisuudet vaihtelevat paljon. Tähän vaikuttavat paitsi Tshernobyl-laskeuman epätasainen jakautuminen, myös monet ympäristötekijät. Esimerkiksi järvikaloissa ja sienissä Cs-137-pitoisuudet vaihtelevat muutamasta becquerelistä useaan tuhanteen becquereliin kilossa. Eniten laskeumaa saaneella alueella poikkeuksellisen runsaasti luonnontuotteita käyttävien ihmisten saamat säteilyannokset voivat olla kymmenkertaisia keskivertokuluttajan annokseen verrattuna. Annoksia voidaan kuitenkin pienentää kulutustottumuksia muuttamalla ja ryöppäämällä syötävät sienet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
21.09.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todettakoon heti aluksi, ettei sienten syöntiä tarvitse rajoittaa. Etenkään, jos ne käsittelee oikein. Suomalaisissa sienissä on vielä jäljellä Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta peräisin olevaa radioaktiivista cesiumia. Sienten keittäminen vähentää cesiumin määrää jopa 80 prosenttia. Väljä keittovesi ja käsittelyn uusiminen lisäävät cesiumin poistumista. Kuivaaminen ei auta.



Ohje perustuu elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja säteilyturvakeskuksen STUK:n vuonna 2005 käynnistämään tutkimukseen.



Moni maa kärsi laskeumasta paljon enemmän. Etelä-Karjala oli Suomen sisällä vielä keskimääräistä pienemmän laskeuman aluetta.



Tutkimuksessa cesium-137 -pitoisuuksissa oli huomattavia eroja saman sienilajin sisällä. Vain vähän cesiumia sisältäviä sieniä olivat muun