Kotijääteö ilman konetta
Mitä tarvitaan mangojäätlön tai vaikkapa vadelmajäätelön tekemiseen ilman jäätelökonetta?
250 g mangoa, 1 limetin mehu, 10 g maissitärkkelystä, 15 ml vettä, 200 ml tuoretta 30 % kermaa, 120 g sokeria.
Laimenna maissitärkkelystä kylmällä vedellä ja kaada seos kattilaan.
Lisää sokeri ja tuore kerma ja sekoita sitten vispilällä. Keitä keskilämmöllä ja anna sen kiehua hitaasti ilman, että lopetat sekoittamisen.
Kun se alkaa kiehua, laske lämpöä ja anna sen paksuuntua 3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä kokonaan.
Purista limemehu ja leikkaa mango paloiksi. Sekoita kaikki, kunnes saat tasaisen, homogeenin muusin.
Sekoita mangopuré jäähtyneeseen pohjaan. Kaada seos jäätelönsäilytysastiaan, peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen vähintään 3 tunniksi.