Miksi vispipuuroreseptissä on suolaa?
Kommentit (15)
Kai se auttaa tasapainottamaan happamuutta?
Kyllä pullataikinassakin on suolaa. On oleellinen maun kannalta.
Kaikissa resepteissä ei tosin ole.
Vierailija kirjoitti:
Kaikissa resepteissä ei tosin ole.
kahden eri mannaryynipaketin ohjeissa on, sekä ensimmäisessä googlen löytämässä on. Suolaton resepti taitaa olla enemmänkin poikkeus. Enpä tiedä huomaisinko eroa, aina sen hyppysellisen laittanut koska se resepteissä on.
Minä laitan kiisseleihinkin vähän suolaa, vajaa puoli teelusikallista litran annokseen.
Vierailija kirjoitti:
Minä laitan kiisseleihinkin vähän suolaa, vajaa puoli teelusikallista litran annokseen.
Miksi?
Korostaa muita makuja ja tasapainottaa muutenkin sekä makeutta (sokeri) että happamuutta (puolukat, jos niistä teet).
Ikivanha juttu, ettà makeisiin ruokiin ripaus suolaa ja suolaisiin ruokiin ripaus sokeria. Korostavat makuja... kahviinkin kun laittaa ripauksen suolaa ja kaakaota maku jalostuu.
Vierailija kirjoitti:
Pienikin määrä suolaa vie veden maun pois.
Tällä perustellaan suolan lisäämistä pannukahviin. Myös marjakiisseliin lisätään hitunen suolaa, ja aivan tavallisesti kaikki viljaa sisältäviin puuroihin. Ei niin paljon, että maistuisi suolaiselle. Mutta miksi kinuskissa on suolaa? Eihän siinä ole vettä eikä viljaa.
Miksi miksi miksi miksi... ihan pikkulapselta kuulostavat nämä miksi-kyselijät.
Ihan vanhaa tietoa! Jopa makeisiin leivonnaisiin laitetaan lusikan kärjellä hieman suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi miksi miksi miksi... ihan pikkulapselta kuulostavat nämä miksi-kyselijät.
Miksi päivystät sitten täällä.
Jotta puuro ei maistu vetiseltä, vaan maukkaalta
Pienikin määrä suolaa vie veden maun pois.